Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakiego plynu do czyszczenia pralek uzywacie

Polecane posty

Gość gość

i jaki możecie polecić. Ja do niedawna uzywalam W5 z Lidla ale nie wiem dlaczego go wycofali. Piszcie!!!! :)

Gość gość
Octu 10%

Gość gość
A ja właśnie ostatnio szukałam W5, nie wiedziałam, że wycofali. Jest taki podobny środek Dr Beckmann bodajże, ale droższy.

Gość gość
dr beckmann

Gość gość
NIE POLECAM wlewania octu do pralki ani zmywarki - moja kolezanka zniszczyla sobie w ten sposób te 2 sprzęty. Domestosu tez bym nie wlewala.

Gość gość
A to niby dlaczego? Ty myslisz, ze w tych super srodkach jest co jak nie kwas? :D

Gość gość
kwasek cytrynowy albo ocet

Gość gość
Sody kalcynowanej albo oczyszczonej. Ale szczerze to specjalnie czesto tego też nie robię, nie mam z nią większych problemów. Raz na jakiś czas do prania na 90 st też sody dodaję. resztę czyszczę co mam pod ręką, pojemniki płucze gorącą wodą i szczotką szoruję. Nie wiedziałam nawet, że sa jakieś hiper rzeczy do czyszczenia. raz chyba kiedyś z octem przeprałam, ale soda styknie moim zdaniem. Tylko, że ja tam żadnych ubłoconych, poplamionych farbami, obklejonych itp rzeczy nie piorę, dzieci nie mam.

Gość gość
Dokładnie, soda raz na jakiś czas i na 90 stopni wystarczy. Nie stosujcie octu, mózgi, bo wam uszczelki polecą, ocet jest za mocny do tego typu sprzętów właśnie ze względu na ich gumowe, klingieritowe czy preszpanowe części i prędzej czy później zwyczajnie się rozlecą :o 🖐️

Gość gość
wystarczy wrzucić 2 tabletki do zmywarek. i puścić pralke na 90 stopni.