Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża, czy dalej się łudzić

Polecane posty

Gość gość

Na pierwszym usg byłam dwa tygodnie temu, był tylko pęcherzyk. Dziś był zarodek, czynności serca zarodka nie uwidoczniono.. Wiek ciąży wg usg 6 tydz 3 dzień. Byłam w miarę spokojna gdyż z tego co wiem należy się niepokoić jak serca nie ma do 8-9 tygodnia a tu lekarz mi powiedział, że ciąża się nie rozwija i wypisal skierowanie do szpitala.. To już koniec czy czekać jeszcze?

Gość gość
A jaki masz wiek ciąży według ostatniej miesiączki? I jak był wiek ciąży według poprzedniego usg? Bo jeśli w ostatnim usg i dzisiejszym były wymiary podobne, to niestety lekarz może mieć rację

Gość gość
dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych, polecam modlitwę do Św. Joanny Beretty :) moja corka już 6 miesiąc :)

Gość gość
2 tyg temu był tylko pęcherzyk 8 mm. Na dzisiejszym crl zarodka wynosi 5,6. Ostatnią miesiączkę miałam 8 maja.

Gość gość
Wygląda na to, że lekarz ma rację. Według miesiączki miałabyś pełne 8 tygodni, a masz raptem 6, dodatkowo w ciągu 2 ostatnich tygodni nie pojawiło się tętno. Wiem, że to smutne, ale nie ma co kwestionować opinii lekarza. Wszystko wskazuje na to, że się nie udało.

Gość 40weeks
hej, miałam podobne obawy. Lekarz w 6 tyg powiedział mi, że pęcherzyk jest, że odpowiednio duży, ale nie było jeszcze serduszka. Miałam przyjść za 2 tyg. na kolejne usg. Po 4 dniach dostałam plamień i udałam się w trybie pilnym do szpitala, gdzie na usg lekarz stwierdził, że jest serduszko i mój malec ma się dobrze. Było chyba 140 uderzeń na min. Niestety powiedział też, że serduszko w 6 tygodniu ciąży powinno już spokojnie sobie bić i nie był w stanie mi wyjaśnić jak to możliwe, że lekarz 4 dni temu go nie widział, i że zdarza się to bardzo rzadko. Czynność serca maleństwa powinna być widoczna na tym etapie ciąży. Radzę Ci odczekać kilka 3-4 dni, udać się na wizytę do innego lekarza. Nie mów mu, że byłaś już na usg i o tym, że serduszko nie biło. A przez tych 3 dni pomódl się, o siłę.

Gość 40weeks
jeśli ostatnią miesiączkę miałaś 8 maja, to teoretycznie jest to 8 tydzień ciąży. Serduszko już powinno bić do tego czasu. Przykro mi, ale obawiam się, że lekarz może mieć rację i moja porada dot. udania się do innego lekarza nie ma sensu. W szpitalu również powinni Ci zrobić usg, dla potwierdzenia.

Gość gość
19:02 Ale autorka według wymiaru zarodka ma 6 tydzień, według miesiączki ma pełne 8. Do tego w ciągu 2 tygodni nie pojawiło się tętno. To zupełnie inna sytuacja niż Twoja, nie ma nawet co porównywać i robić autorce niepotrzebnych nadziei.

Gość 40weeks
19:11 kiedy pisałam swój pierwszy wpis był tylko temat i pierwszy wpis autorki, o tym, że jest w 6 tygodniu. Kiedy przeczytałam, że z terminu miesiączki wynika, że powinna być w 8 tygodniu napisałam drugi wpis, ze sprostowaniem. Też uważam, że nie ma sensu się już łudzić. Doczytuj do końca, 19:11 :)

Gość gość
Czekaj jeszcze tydzień

Gość matula2009
Zasadnicze pytania to czy miałaś regularne cykle, jak długie, kiedy była możliwa owulacja. Wg mnie jeśli cykle miałaś długie bądź nieregularne to wiek ciąży może się różnić diametralnie od tego z OM. Dlatego tak ważne są badania Usg aby określić faktyczny wiek ciąży. Jeśli zarodek rośnie to może tak byc że zadałaś w ciąże później stąd brak jeszcze serduszka. Ale jeśli rośnie wolno to raczej się nie łudz... Mój przypadek:cykle bardzo czasem nieregularne(30-60dni). Test pozytywny dopiero ok2 tyg po spodziewanej @. Na usg nic nie widać(nawet pęcherzyka)a teoretycznie to już 8tc... Po dwóch tyg wizyta i piękne serducho. W ciążę zaszłam w dniu spodziewanej @ tak mi się wszytko poprzesuwlao... Dzisiaj syn ma 2 latka i jest oczkiem w głowie całej rodziny... Może idź do innego dr...

Gość gość
Cykle w miarę regularne miałam ale nie co do dnia. No cóż, zapiszę się na przyszły tydzień do innego lekarza na usg. Najwyżej potwierdzi wyrok.

Gość gość
autorko jakie długie były twoje poprzednie cykle?? konkretnie ilosc dni

Gość gość
Autorko, wybacz, ale nie masz się co łudzić. 2 tygodnie temu był widoczny zarodek, niestety nie urósł od tego czasu i tętna nie ma. A przez te 2 tygodnie powinien przynajmniej się powiększyć (a z tego co piszesz to się pomniejszył). Naprawdę wszystko wskazuje na to, że tym razem się nie udało. Najgorsze, że przez komentarze niektórych głupich babek, które nie mają pojęcia o czym piszą i chyba nie przeczytały jak to wygląda u Ciebie, nadal masz nadzieję, że coś z tego będzie.:/ Nie wiem po co te pseudoginekolożki się wypowiadają, ale plotą co im ślina na język przyniesie, wymyślając nierealne alternatywy. A dla Ciebie lepiej by było iść jak najszybciej na zabieg i jak najszybciej wrócić do formy.

Gość gość
Nie było zarodka dwa tyg temu. Był sam pęcherzyk.

Gość gość
Dokładnie. To pęcherzyk miał 8 mm dwa tyg temu a nie zarodek. Zarodka wtedy nie było jeszcze. Oczywiście, jeżeli wtedy zarodek miałby 8 a teraz niecałe 6 to sprawa byłaby jasna. Maleje czyli obumiera. Ale zarodka wtedy nie było.

Gość gość
chyba tez poszlabym do innego lekarza jeszcze