Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pati521

kaszka a alergia

Polecane posty

witam. syn ma 5 miesiecy, karmie go mlekiem nutramigen, chcialam wprowadzic kaszki, podalam mu kaszke mleczno ryzowa, okazalo sie ze ma jeszcze skaze bialkowa, myslalam ze mu juz minela, pozniej mu zrobilam kaszke bezmleczna na mleku nutramigen, jest tak okropna ze dziecko nie chce jej jesc,a jest glodomorkiem bo warzywa papki je wszystko co mu zrobie, czy jest jakas taka kaszka zeby mozna bylo zalac ja woda i zeby nie byla z mlekiem modyfikowanym...??

Ja swojemu robilam na bebilonie pepti (fuj) wlasnie te kaszki bezmleczne. Calosc byla fatalna ale mlody jadl.

Gość gość
Alergikowi to tylko na nutramigenie możesz zrobić. Chyba, że sinlac. Kup jakaś kaszkę holle dodaj do niej starte jabłko, gruszke i będzie lepszy smak. Przecież te dziecko na codzień pije te mleko to nie powinno czuć takiej odrazy, że tak powiem.

Gość gość
Jeszcze cie "pocieszę"- mój syn ma skończone 3lata a nadal jest alergikiem na białko mleka krowiego.

a moj wlasnie nie chce, 3 dni pod rzad mu probowalam dac na noc, zje 3 lyzeczki z takim obrzydzeniem na ustach... pozniej 3 dnia to juz zaczal buzie zaciskac, a po paru minutach placze bo jest glodny i tak w kolko, jedna lyzeczka,obrzydzenie,zacisniecie ust,placz...

Gość gość
Mój tez ma alergie na białko mleka krowiego a ma ponad 3 lata, ja karmiłam dlugo piersią a kaszki robiłam na wodzie z milupy z tapioki smak byl ok dodawałam starte owoce np banana. Sinlac slodki jest do tej pory mój zajada.

na wodzie tez zrobilam ale ta z bobowity zamiast mlekiem modyfikowanym,woda zalalam, to wodnista jak nie wiem,wogole nie sycaca, kupilam rozne smakowe,jablkowa malinowa,ale i tak nie chce, sprobuje moze dodac jabko do tego zobaczymy :) jutro na noc mu tak zrobie,bo teraz to juz spi. 3 lata, bardzo dlugo..... mi moja mama mowila ze ja 2 misiace tylkomialam i przeszlo,myslalam ze z malym tez tak bedzie. ja niestety tylko 2 miesiace karmilam i zanik pokarmu;/;/

Gość gość
Wodnista bo pewnie robisz tak jak na opakowaniu producent napisał. Przepis na kaszkę ale raczej taką do picia a nie podania łyżeczka. Dodaj więcej i będzie gęsta.

Gość gość
Gość 21.08 a twój syn miał jakieś testy alergiczne, panel pediatryczny? Na coś jeszcze ma uczulenie?

nie robilam mu testow,bo u mnie to ponad pol roku trzeba czekac na wizyte u alergologa, juz myslalam zeby prywatnie ale okazalo sie ze dla dzieci totu nie ma wogole dobrego, i tak mam nadzieje ze mu jak najszybciej przejdzie,tak jak mi :) warzywa i owoce to je i nic sie nie dzieje,oczywiscie takie jak sa po 4 miwsiacu

Gość gość
kurce mój własnie skończyl 8 miesięcy i jest tylko na moim mleku. No zje jeszcze chrupki kukurydziane. Alergiczne te moje dziecko. Nie moge wprowadzac owoców bo jak sama jadłam to wychodziło mu uczulenie. Niektóre warzywa go uczulają. Zresztą nie jest skory do nich. pare dni temu podałam mu bebilon pepti cośtam. Mieszankę mlekozastępczą i makaron kukurydziany dla bezglutenowców (zjadł może 2 świderki) i widzę, że jest wysypany. Ech ręce opadają.

Gość gość
To jak u ciebie trzeba czekać do alergologa pół roku to się już teraz lepiej zapisz. Po roczku juz pediatra nie będzie chciała ci mleka przepisać bez zaświadczenia od specjalisty.

Gość gość
Gość 22.00 to może problem jest z tym co ty jesz a nie w tym co podajesz dziecku. Jak jesz pasztet czy wędliny sklepowe (gdzie zawarte są białka mleka)to nic dziwnego, że dzieciak jest wysypany. Mak tez bardzo uczula wiec jak jesz bułkę czy paluszki z makiem to tez możesz dziecku wysypke zafundowac.

nutramigenu teraz nikt nie przepisze, juz zrobili go nierefundowany,chyba dlatego bo wszedl jakis nutramigen lgg, wiec od poczatku kupuje bez recepty. a ktos moze dawal dziecku zwykla kasze manne,tylko w moim przypadku to na wodzie?? bo sie tak nad nia zastanawiam,bo w tych dla niemowlat to jakies aromaty,cukier...

Gość gość
Kaszka minima z bobovity jest bez glutenu,mleka i bez soi a jest pyszna! Dostępna w rossmanie, kauflandzie, Intermarche Robi się ją na wodzie.opcjonalnie alerlac też z bobovity albo sinlac z nestle.

Gość gość
do 22:04. Nie jem nabiału od początku stycznia, nie jem wędlin, słodyczy (tylko bezy mogę), nie jem wołowiny i cielęciny, wieprzowinę mogę ale też w ograniczonych ilościach. Nie mogę jeść np. papryki, marchewek, jabłek. Owoce tylko winogrona i arbuz bo to jest sam cukier. Prawdopodobnie mały ma uczulenie albo na dynię albo na cukinię. Od niedawna mogę jeść ziemniak które kocham i to one mnie ratuja w tej calej diecie, bo kasza jaglaną, ryżem i makaronami dla bezglutenowców już .... Z przypraw tylko sól mogę używać. Człowieku czy ty myślisz, że jak dziecko ma alergię to matki się opychają syfem?

ok,dziekuj***ardzo :) jutro z rana ide na zakupy po kaszki :) dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Gość gość
Wędlina to syf? Syf to fast foody. Mylisz pojęcia chyba.