Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam z UK: czy odczuwacie niechęć Brytyjczyków do was od czasu brexitu?

Polecane posty

Gość gość

czy po referendum w UK jakoś Brytyjczycy zmienili stosunek do Was? Odczuwacie to "na ulicy", w szkole czy w miejscu pracy? Odpowiedzcie szczerze.

Gość gość
Ją mieszkam w Szkocji i Szkoci mają inne podejście do Polaków jestem na macierzyńskim więc zbytnio nie chódze o pracy ale jak 3tyg temu jeszcze nie było referendum moja szefową koleżanką właściwie prawie płakała że jak wyjdą z UE to nie będzie miała takiego pracownika bardzo lubią i szanują Polaków mój mąż i brat też jest wspierany przez Szkotów bo mówią że podatek płacimy os wszystkiego insuranc więc czemu Anglicy nas tak wyzywają a prawda jest taka że my robimy tu więcej za mniejszą stawkę niż kto kolwiek .

Gość gość
Zrozum oni już mają was dosyć. Rodzą takie Mamusie dziecko za dzieckiem a później Siedzicie na socjalu i nawet palcem wam się nie chce ruszyć. Żenada

Gość gość
Ja tez mieszkam w Szkocji ,oni sa w szkoku i uwarzaja ,ze wyjscie z Unii to debelizm. Ogolnie wiekszosc Szkotow bardziej nie lubi Anglikow niz imigrantow :)

Gość gość
13.53 moze ty jestes z jakiejs patologii ,wiec takie masz odczucie o Polakach ,bo sama sie krecisz w takich kregach.Mieszkam w Uk 12 lat i nie poznalam ludzi ,ktorzy sa tylko na socjalu .Jasne maja consilowskie mieszkanie ale razem pracuja i placa podatki ,dbaja o dom ,czego nie mozna powiedziec o brytolach w socjalnych mieszkaniach.Brytole ci co mieszkaja w consilowskich mieszkaniach ,wogole nie pracuja ,wiec panstwo utrzymuje ich i ich mieszkanie.Reszta znajomych i to ta wiekszosc maja pokupione domy placa mortgage,podatki i pracuja .Mieszkam na nowym osiedlu gdzie mase domow wlasnie wykupili Polacy wspierajac tym samym kupno/sprzedaz ,nie wspominajc o tym ,ze remontuja tez stare kupione domy i to tak ,ze brytola kopara opada :)Pracuja i daja prace innym,wyjezdzaja na wczasy (wtedy zarabia biura turystyczne,ktore zatrudnia tez ludzi) .I tak to sie toczy bo nie dosc ,ze zarabiaja ale i maja duzy wklad w to panstwo.

Gość gość
Do tego co mówi. O mamusiach że rodzimy i bierzemy socjal. Fakt rodzimy. Niektórzy Polacy nie biorą socjalu tak jak ja . Prawda jest taka że szybciej Brytyjczycy wezmą niż Polak . Bo Brytyjczycy w wieku 16lat mają już dwójkę dzieci na karku i każdy niby niepełnosprawny i bierze zasiłek. Do gościa że Szkocji masz zupełnie razcje moi znajomi Szkoci nie lubią Anglików i uważają ze całą Uk padnie jeśli nie będzie imigrantów bo nikt za nich ciężkiej roboty nie odwali dlatego chcą odłączyć się od angli . Zastanawia mnie tylko ile będzie warta ich waluta czy będą mogli zostać przy funcie tylko ile ich funt bd wart wtedy czy wejdziemy w euro. Ostatnia decyzja i tak. Może być zależna od decyzji królowej która podobno nie chce się mieszać w tą całą akcję ale będzie musiała skoro Irlandia i s,kocja wyjdą z uk

Gość gość
14,27 ja uwazam ,ze Szkocja bedzie miala i tak lepiej duzo lepiej bez Anglii.Jak trzeba bedzie bede glosowac drugi raz na odlaczenie sie Szkocji.Szkoci sa lepsi od Anglikow bardziej tolerancijni i open mind.I to wlasnie my pracujemy na nierobow z Anglii i na pol Londynu na zasilkach.W Londynie placa podobnie jak u nas,a wynajem mieszkania tam przerasta ich zarobki dlatego czesto jest tak ,ze nawet ci co pracuja musza miec dofinansowane mieszkanai.Bo jak taka kelnerka zarobi 1200f a wynajem mieszkania to 1000 +oplaty i consil tax to skad oni biora te kase ,z podatnikow.

Gość gość
gość dziś masz rację zgadzam się z tobą tutaj i cieszę się jeśli Szkocja się odlaczy od nich jak miała zamiar już wcześniej Anglicy sami się pogrążają. Szkoci są bardzo tolerancyjni dla obcokrajowców i powiem ci że traktują nas jako równych ludzi i znam dużo osób co mówi że będą rozpaczać jeśli Szkocja będzie musiała tyłu pracowników oddać w sensie tym że jeśli się nie odłącza a Uk każe ich deportowac to nie będą mieli pracowników. Co jak co ale Szkot i angol jest leniwy into w większości oni wiedzą na zasiłkach bo jak Polak przyjedzie to pracuje za najniższą krajową i nie naciąga na godziny wiec im to na rękę i o wiele dokładniej i szybciej zrobi swoje . Pracowałam do 35tyg ciąży u Szkotki dała mi połowę więcej kasy niż zarobilam i podziękowała mi za to że jej pomagałam mimo że było to tylko pranie prasowanie i prosiła abym wróciła do niej bo jak to mówiła że jestem pierwszą polka do której ma zaufanie i czy mogę kogoś ściągnąć z polski bo wie że będzie dobry a nie jak Szkot czy Anglik że robi na odwal i powoli. Tak więc nie zabieramy im pracy bo łapiemy się czegoś do czego Szkoci czy angole nie chcą iść nawet pracować jeszcze za 6 lub 7funta . Tyle że Szkoci doceniają a angole nie