Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak można kupić używany laktator..tak samo używany stanik...

Polecane posty

Gość gość

To są takie osobiste rzeczy... laktator to w ogóle z zarazkami po jakiejś obcej babinie...co wy ludzie> zobaczyłam na allegro używane laktatory...ktoś to kupuje?

Gość gość
Przecież końcówki kupuje się nowe, stacja może być używana, no chyba że o ręcznych mowisz no to nie skomentuje.

Gość gość
stacja tak, ale ludziska całe sprzedają :D ręczne też sprzedają :D śmiecha

Gość gość
ja miałam używany od bratowej męża, wcześniej też jej siostra używała i jakoś żyję :D, no przecież to się wyparza...użyłam raptem kilka razy i dzięki Bogu że nowego nie kupowałam :D

Gość gość
a słyszałaś o higienie, wyparzaniu? dlaczego kupują? dlatego że nie stać ich na nowe, tak trudno zrozumieć? nie każdy ma forsy jak lodu, są różne sytuacje w życiu. Dziś może być pięknie, dostatnio, a na następny dzień świat się wali. Ciesz się że ty nie stoisz przed dylematem czy posmarować dwudniowy chleb margaryną czy margarynę zostawić na dzień jutrzejszy. Spójrz ciut dalej niż czubek własnego nosa to może dostrzeżesz coś więcej niż swój złamany paznokieć. mimo wszystko, wszystkiego dobrego ci życzę.

Gość gość
Ja miałam 2 ręczne i 1 elektryczny i wszystko sprzedałam. Sama bym nie kupiła używki. Podobnie jak używane buty dla dziecka - ludzie kupują, wiec ja sprzedaje. Każdy grosz się przyda.

Gość gość
A w szpitalu to nowy dają jak masz nawał pokarmu? :D

Gość gość
dokładnie:) można kupić bo np jakas mama kupiła i nie używała.... a poza tym myjesz dokładnie sterylizujesz po kazdym uzyciu itp. używany stanik jestem na nie bo jednak każdy ma inna budowe i kupno w necie bez sensu ale laktator? są standardowe.... a oczyscic z bakterii i drobnoustrojów się da. nie kazdy ma kase na wszystko nowe poza tym.

Gość gość
Autorko to tylko twpja psychika bo bakterie i syf masz tez na nowym nieuzywanym;-) ja swoj bez problemu sprzedalam.

Gość gość
Laktatory nawet sie wypozycza. Btw, gdzie kupujesz staniki skoro wiesz ze na 100% nikt ich nie przymierzal?

Gość gość
Mi mąż kupił laktator jak byłam w szpitalu. Spróbowałam ale nie używałam bo piersią karmiłam ale nie odciagalam pokarmu. Wymylam wyprzysmaki i za połowę ceny sprzedałam . Jakaś dziewczyna ma nowy za grosze, ja mam na paczkę pieluch. Ekonomicznie ekologicznie . Kupuje tez w ciuchlandzie ale jak widzę np stringi w koszu to mnie odrzuca fakt

Gość gość
No nie ?? I jak mozna moeszkac w mieszkaniu i kupowac w biedronce. Co za wstyd ! Tak to sie zadne.dziecko nie uchowa

Gość gość
No używanej szczęki bym nie kupiła ale laktator owszem

Gość gość
A w czym ci przeszkadza używany stanik (pomijam te "mleczne", bo to inna sprawa)? Rozumiem, że bluzki czy kurtki też w second handzie nie kupisz? :D

Gość sanderka93
Ja kupiłam nowy, ale krótko używałam i tez zamierzam sprzedać.

Gość gość
co za durna baba..idac tokiem twojego hmmmm "myślenia" wychodzi na to ze powinnas ten nowiutki laktator wyrzucic po 1 uzyciu i kupic nowy i tak za kazdym razem, bo przeciez na nim sa bakterie... boshe co za durne babska chodza po tym swiecie

Gość gość
To, że w laktatorze może czaić się syf w postaci wirusa opryszczki czy grzyba jest faktem. Jeśli jednak można wymienić przewód i lejek z zaworkami, to nie widzę problemu, by kupić sam silniczek. Teraz nawet domowe laktatory mają separację mediów i wymienne moduły (np. ardo czy ameda). Problem jest chyba z medelą, bo nie sprzedają wymienników do laktatorów domowych - to akurat jest pewnie dla kasy, bo zmusza do zakupu całego laktatora (a nie np. uzywanego silniczka), a nie tylko wymiennego modułu.

Gość gość
No i za ile sprzedajcie te elektryczne używki? Bo nowy ręczny to 40zl więc jak się oszczędza? Wypozycza sie w szpitalu też stacje A końcówki trzeba mieć swoje.

Gość gość
Uzywany stanik to juz w ogole porazka. Nie dosyc ze to bielizna osobista,to raki nawet pare razy załozony rozciaga sie w obwodzie i to moze byc najlepszej firmy. Dlatego w sumie wymienia sie czesto staniki,wyglada jak nowy ale w obwodzie luzniejszy.

Gość gość
Widac marne firmy kupujesz, bo moim Panachom czy Effuniakom nic nie jest, a niektore maja juz i po 4-5 lat.

Gość gość
"Uzywany stanik to juz w ogole porazka. Nie dosyc ze to bielizna osobista,to raki nawet pare razy załozony rozciaga sie w obwodzie i to moze byc najlepszej firmy. Dlatego w sumie wymienia sie czesto staniki,wyglada jak nowy ale w obwodzie luzniejszy." X No to nie kupuj zadnych bo w większości sklepow sie przymierza i wg Ciebie sa juz porozciagane. Mam m.in 2 staniki juz jakies 3-4lata. Wciaz zapinam na te sama haftke, owszem od prania sie zniszczyly, material nie jest tak gladki, widac ze nowy to on nie jest itd ale nic mi sie nie rozciagnelo. A odkad uzywam kul do prania to nawet miseczki zostaja jak nalezy. piore po 1 uzyciu, fakt ze nie nosze codziennie, ale przy max 10 stanikach jakie mam to w ciagu kilku lat to jednak ilosc h noszenia ich i pran jest wieksza niz Twoje "kilka" A staniki co zabawne wcale nie super firmowe bo m&s.

Gość gość
na niektórych grupach fb matki sprzedają/kupują nawet używane majtki i skarpetki własnym dzieciom, więc już chyba nic mnie nie zdziwi