Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po śmieci pójdę do piekła jeśli nie wierze w Boga a jestem dobrym człowiekie

Polecane posty

Gość gość

Albo wierzę ale czasami watpie w jego istnienie, nie modle się nie czytam biblii, ale jestem dobrym człowiekiem, wrazliwym na krzywde ludzi i zwierzat,pomocnym innym, nikogo nie krzywdze , czy mimo to czeka mnie piekło?

Gość gość
nie wiem czy po smierci pojdziesz do nieba czy piekla ale na pewno do piachu albo w calosci albo w popiolach, mam nadzieje ze pomoglam :P

Gość gość
Dobrzy ludzie ida do piekla DO NIEBA IDA ZBAWIENI - nie pamiętam skąd ten cytat ale jest zacny

Gość gość
Nie wiem, ale Bóg powiedział, że nie za uczynki będziemy zbawieni, ale dzięki łasce. Wiadomo też, że Chrystus jest jedyną drogą do Ojca ( czyt. do nieba ). Masz wątpliwości czyli nie jesteś zamknięta na Boga. On w taki sposób szuka Cię. Przemiana jest blogiem prowadzonym przez księdza. Jeśli masz jakieś pytania możesz napisać list.

Gość gość
piekło nie jest zbudowane dla ludzi ale niestety wielu tam wpada , aby tam się nie znaleźć musisz przyjąć ofiarę zbawienia jaką wysłużył męką Jezus na krzyżu aby nas uratować . Bez wiary w Boga jest to bardzo trudne gdyż jeszcze nas ostatniej prostej , po ziemskiej śmierci i przed mszą pogrzebową , człowiek jest zwodzony i oszukiwany przez diabelskie demony które oferują zmarłemu różne miejsca bez Boga .

Gość gość
jeszcze jest problem III przykazania , jeśli nie święcisz jednego dnia w tygodniu np. w niedzielę to masz grzech ciężki , nie mówiąc o wielkanocnych świętach czy innych .

Gość gość
Hmm... po śmieci to chyba do kosza lepiej isc. Milego dnia :)

Gość gość
Idiota! pewnie skryty katolik, uświadom sobie, że PIEKŁA NIE MA Lepiej?

Gość allium
piekła nie ma ... bo? bo ty tak twierdzisz ? i co to znaczy autorko ,ze jesteś dobrym człowiekiem ? dobrym w porównaniu z kim ?

Gość gość
1. Nie za uczynki lecz przez łaskę zostaniecie zbawieni. 2. Nie ma innej drogi do Boga niż przez Chrystusa. 3. Bóg nie lubi letniości. Pracuj nad sobą i pogłębiaj swoją wiarę. Zajrzyj na blog Pierzchalskiego.