Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wziąć ślub z osobą której nie kocham

Polecane posty

Gość gość

Ale za to ta osoba mnie tak.

Gość gość
podobno nie ma głupich pytań...

Gość gość
wez. rozwod bedzie kwestia czasu

Gość gość
nie -chyba ze łączy was przyjaźń i szacunek

Gość gość
nie, nie żeń się nie wychodź za mąż jeśli nie kochasz

Gość gość
a jaki masz w tym interes ? będziesz się męczyć, nawet jeżeli się w nikim nie zakochasz przypadkiem w międzyczasie. Lepiej żyć samemu niż w takim czymś się męczyć ..

Gość gość
Milosc ma to do siebie, ze najczesciej po ilus latach znika jak sen zloty. To czy zwiazek przetrwa, zalezy co miedzy ludzmi powstanie PO milosci. Pary ktore sie przyjaznia, zwykle sa ze soba szczesliwe do konca zycia. Inne - roznie, wiele par jest ze soba tylko z powodu dzieci lub... kredytow. Dlatego odpowiedz sobie na pytanie: co cie laczy z ta osoba, dlaczego jestes z nia tak powaznie, ze zatanawiacie sie nad slubem, czy szukasz innej osoby bedac w tym zwiazku? Na tej postawie znajdz odpowiedz. Pamietaj ze po latach prawdopodobnie bedziesz zalowac, ze nie szukales/as milosci, bo wszyscy o niej ciagle gadaja. A jednak nie ma gwarancji ktory ze zwiazkow bedzie dla ciebie szczesliwszy: z miloscia na trzy lata czy bez niej. Na swiecie przynajmniej polowa malzenstw jest zawierana bez milosci (np. w Chinach, w Indiach i w wielu innych panstwach malzenstwa sa aranzowane przez rodzicow).

Gość gość
I będziesz z premedytacją przysiegac " miłość, wierność i uczciwość małźeńską"?? Przecieź to oszustwo. Skrzywdzisz kogoś, kto na to nie zasługuje.

Co tobą kieruje? Desperacja? Koniecznie trzeba brać ślub, bo...?

Taki związek nie ma sensu. Owszem, ważny jest szacunek i przyjaźń, ale na tym też się związku nie stworzy. Musi być wzajemne zrozumienie, ale też jakaś iskra, musi Ci zależeć na drugiej osobie. Szczególnie jeśli masz jakieś wątpliwości - wróżę jedynie szybki rozwód. A wczesniej bardzo nieszczęśliwe małżeństwo.

Gość gość
Jak dlugo jestescie razem? Dziwie sie ze mowicie o slubie jesli jej nie kochasz. Powiedz prawde o braku uczucia i daj jej szanse by ktos naprawde ja pokochal. Zycie w zwiazku bez milosci nie ma szans na szczescie no chyba ze jestes strasznym egoista o tak ci wygodnie zyc w klamstwie. Nie dosc ze nie kochasz to jeszcze dochodzi brak poszanowania dla tej dziewczyny. Niech zgadne pewnie ma sporo hajsu i zal to stracic.

Gość szukajac miłosci
Prawdziwa miłosc byla kiedys-- bo jak coś sie psulo w zwiazku to to naprawiali a teraz sa nowe czasy ,cos co sie zuzylo to sie wymienia!!!!!!! chora sytuacja --sprawdz ile jest rozwodów-- bedzie dziecko ,to kto dostanie w du pe po rozwodzie--- ten wlasnie malutki człowiek ktory nie jest swiadomy sytuacji!!!!!!!!!!!!!! oszczedz dziecku tej traumy-- moj syn własnie przechodzi Gechenne !!! wychowalem a teraz matka go zabrala i dziecko teskni-- no k********* mac powiedz jej jaka jest sytuacja i oszczedz jej wszystkiego co moze nastapic... albo zamilknij na wieki i cierp do konca zycia ,poswiec sie dla tego kogoś i nigdy a nigdy nie wypominaj ze nie kochajac sie pobraliscie---- wybór twój-- nie niszcz zycia innym --- jestem w trakcie rozwodu--- z nie mojej winy-- KUR ... mac to jest wojna---- nie pokojowe rozstanie sie.....

Gość gość
TAK, jeśli jesteś kobietą. Będzie milutko i wygodnie :) Nie, jeśli jesteś mężczyzną. Bądź mężczyzną ! :)

Gość gość
Le tam brac slub bez milosci=rozwod i co bedziecie sie bzykac w lozku bez milosci?, bezsensu

Gość gość
W jakim celu ten ślub? Nie rozumiem jaki jest sens takiego małżeństwa. Ktoś Cię kocha, Ty nie odwzajemniasz uczuć. Co możesz dać w zamian za miłość gdy Ty nie czujesz nic? Ludzie sami wynajdują sobie problemy. Nic dziwnego, że jest tyle rozwodów skoro wcześniej bierze się ślub ot tak.

Gość gość
Kochają się, biorą ślub, składają sobie przysięgi a jak przychodzi dziecko na świat i zaczynają się problemy, to zamiast walczyć o siebie, o rodzinę, rozwodzą się. Krótkotrwała ta "miłość".

Gość gość
Bo to wcale nie była miłość od tego zacznijmy.

Gość Szukając Miłosci
Miłosc jest wtedy gdy nie patrzac na siebie chcesz sprawic by ta osoba która kochasz była szczesliwa i fajnie by było gdyby tak samo było w drugą strone WIECIE JAKA JEST CENA TAKIEJ JEDNOSTRONNEJ MIŁOSCI --- Ja wiem!!! 15 lat dawania siebie ,wszystko co miałem , odebrała mi syna , dom, szczeście , oszukała , nazwała złodziejem,itd...... mam wymieniac dalej?..... Czy ty też tak chcesz? Zastanów sie.....

Gość Szukając Miłosci
Miłosc jest wtedy gdy nie patrzac na siebie chcesz sprawic by ta osoba która kochasz była szczesliwa i fajnie by było gdyby tak samo było w drugą strone WIECIE JAKA JEST CENA TAKIEJ JEDNOSTRONNEJ MIŁOSCI --- Ja wiem!!! 15 lat dawania siebie ,wszystko co miałem , odebrała mi syna , dom, szczeście , oszukała , nazwała złodziejem,itd...... mam wymieniac dalej?..... Czy ty też tak chcesz? Zastanów sie.....