Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus dostałyście już? bo ja nadal czekam

Polecane posty

Gość gość

wniosek złożyłam na stronie banku...19 kwietnia...i do tej pory cisza..ani maila,ani telefonu,ani pisma...cisza...decyzji brak...jakaś lipa to 500+ :/

Gość gość
Maz zlozyl w gminie-tam pracuje dosłownie 10zl nam brakowało do przekroczenia progu przy pierwszym dziecku. Wyplacali w maju za kwiecień i maj i dwa dni temu za czerwiec.

Gość gość
Składałam na drugie 21.04 i jeszcze w kwietniu dostałam pierwsze 500 i potem jeszcze tysiąc.

Gość gość
tu autorka....ja złożyłam o jedno dziecko (mamy dwoje) i nawet za jedno z wypłatą widzę jest problem...a decyzję o przyznaniu dostałaś w jakiej formie,czy w ogóle ją dostałaś? bo ja nie mam żadnego odzewu z urzędu,tylko urzędowe poświadczenie odbioru przysłane przez bank,że wniosek do nich został wysłany i nic więcej...doczytałam ,że mają trzy miesiące na wydanie decyzji ale zaczynam w to wątpić ....może przeoczyli?

Gość gość
No ja też na jedno, na drugie. Dostałam decyzję poleconym. O dziwo najpierw była kasa na koncie a dopiero potem decyzję wysłali. Na Twoim miejscu zadzwoniłabym bezpośrednio do urzędu. I tak owszem mają 90 dni. Jak us z pitami ; ( i ja właśnie na zwrot podatku czekam, bo składałam na ostatnią chwilę

Gość gość
Maja 90 dni i sa zawaleni wnioskami. Moja beatowa pracuje w wydziale zdrowia i spraw spolecznych i mowila ze wnioskow jest kupa i dlatego to dluga trwa.

Gość gość
ja zlozylam dopiero tydzien temu. wiem ze dostane bo za 2014 mam dochod utracony. takze 1500zł bedzie. jak znalazl na wyadtki na szkole.

Gość gość
ja w mopsie w swoim miescie ,z tego co wiem to niektórzy juz dostali ,inni nie ,ja tez nie . Wiecie czego się boję ? że powiedzą mi że przecie nie składałam ,nie dawali potwierdzenia ,ja nie pomyślałam by zażądać . Wy brałyscie jakies potwierdzenie złożenia wniosku?

Gość gość
Przez bank to najdluzej sie czeka.

Gość gość
Gosciu wyzej, a dawalas jakies dokumenty ze utracilas dochod w 2014?

Gość gość
Wy brałyscie jakies potwierdzenie złożenia wniosku? tu autorka ja dostałąm od banku maliowe potwierdzenie odbioru (że bank przesłał wniosek) ale jako takiego potwierdzenia z urzędu nie dostałam,nie wspominając o decyzji :/ jakiejkolwiek decyzji,informacji,że Pani wniosek do nas wpłynął,proszę czekać na decyzję...nic...mieli być przygotowani na taką falę wniosków,czytałam,że u mnie w mieście powstał specjalny oddział do obsługi tylko i wyłącznie wniosków i poszła na to kupa pieniędzy...a obsługa widać kuleje parszywie :/

Gość gość
w sumie tylko musialam zarejestrowac sie jako bezrobotna. i oni sami sprawdzaja. maja dostep do us i up.

Gość gość
Przeciez jesli sadalas online to na podany adres dostalas dwa mejle o przyjeciu wniosku do systemu. I to jest Twoje potwierdzenie, pisano o tym w ostatnim kroku wypelniania wniosku.

Gość gość
Aha, ja pytalam o ten utracony bo w 2013 bylam na macierzynskim a od 2014 do teraz jestem na bezpl wychowawczym (mops zreszta ma moje papiery bo biore rodzinne). I tak sie zastanawiam czy beda mnie wzywac do uzupelnienia dokumentow.

Gość gość
a mam do was pytanie,może któraś będzie wiedzieć: mam dwoje dzieci,złożyłam wniosek na drugie,bo przekraczamy dochód. Będę jednak zmuszona iść na wychowawczy i zrezygnować z pracy bo nie mam z kim zostawić dzieci (nie mają już dziadków ani nikogo z rodziny,żeby pomógł,do 3! żłobków się nie dostały) . Wychowawczy wiadomo-bezpłatny...będziemy zmuszeni żyć z jednej pensji...czy żeby wnioskować o drugie 500+ w tej sytuacji jest sens? czy będą liczyć dochód z 2014,2015 czy z teraźniejszej naszej sytuacji (utrata jednego dochodu)?

Gość gość
Wnioskowac zawsze mozesz. Oznaczasz tam opcje utraconego dochodu np na rok przed lub po okresie zasilkowym o ktory sie ubiegasz.

Gość gość
ja (od pytania o potwierdzenie ) składałam osobiście i nie dawali żadnego potwierdzenia ,pytam tych co składały osobiście ,wiem że banki przesyłały maile

Gość gość
a w jakim miescie? Ja w Poznaniu składałam pod koniec kwietnia, i tez nadal czekam. Tez się niepokoje, bo nie miałam potwierdzenia

Gość gość
tu autorka ja składałam w Łodzi

Gość gość
Czyli głównie duże miasta, tak myslałam... Mówili gdzies, ze im więcej kasy ma dany samorząd tym wieksza pokusa trzymania jej na koncie, dla odsetek

Gość gość
Ja zlozylam wniosek 4 maja na pierwsze i drugie. U nas tez dochod utracony z 2014. Poprosilam o potwierdzenie przyjecia wniosku na papierze. Skladalam wniosek osobiscie. Do dzis pieniazki nie dotarly...

Gość gość
Do kolezanki dzwonila babka ze cos tam we wniosku jest do poprawienia. Kolezanka pytala o ktorej moze przyjsc, bo muso zwolnic sie z pracy. Kobitka powiedziala ze teraz siedza do 18-19, wiec z tym trzymaniem kasy na koncie to poplynelyscie. Wiesz ile wnioskow zlozono w warszawie a ilu jest urzednikow?

Gość gość
Poza tym to nie jest tak ze samorzad dostal kase z bp i sobie ja trzyma. Czesc otrzymal czesc dostanie w formie zwrotu.

Gość gość
no samorząd dostał już te kasę, i trzyma, durna jesteś czy udajesz? Nawet w TV o tym mówili wprost, ze jak duza kasa to zwlekają z wypłatami dla odsetek. Tak jest z wszystkim, emerytury i renty tez nieraz przeciągają

Gość gość
Ja wczoraj dostałam na drugie dziecko przelew za 3 msc 1500 zł a dzien wcześniej dzwonili z urzędu zeby przyjsc odebrać decyzje ale ze nie miałam czasu pójdę dopiero w poniedziałek.

Gość gość
Wniosek zlozylam jakos w pierwszym tygodniu czerwca. Na jedno dziecko (drugie). Decyzja przyszla 30 czerwca. Kolo 19-stej (!!) mi babka przywiozła. Jak otworzylam koperte i przeczytalam, ze przyznali to sprawdzilam konto i kasa rowniez byla. Nie wiem czy juz nawet wczesniej jej nie bylo.

Gość gość
Acha, no i oczywiscie 1500 zł bylo.

Gość gość
19:07 Jakie miasto?

Gość gość
A ile tej kasy ten samorzad otrzymal skoro nikt nie wie ile ten program bedzie kosztowal. Skad maja wiedziec czy uprawnionych do skorzystania z programu bedzie 100 czy 100 000. Glupia jestes czy udajesz? Poza tym nie ma tak ze zus czy inna instytucja panstwowa wsadzi sobie 3 mln pln na lokate... A konta bankowe instytucji panstwowych sa nieoprocentowane, wiec skad te odsetki? W tv nie powiedzieli?

Gość gość
pieprzony pis oby konał w męczarniach, za pracę nie płacą tylko za p********ie się i rozmnażanie