Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus dostałyście już? bo ja nadal czekam

Polecane posty

Gość gość
Oczywoscie ze prognozuja ile rodzin skorzysta s programu, z choinki spadlas? Nawet w lodzkiem apelowali ostatnio o pospiech, bo jezzcze 50tys uorawnionuch rodzin nie zlozylo wniosku. Z kosmosu sobie te liczby wzieli? Oczywiscie ze samorzady dostaja pewna pule raz na kwartal, trudno, zeby dostali od razu calosc, przeciez to podstawy ekonomii.

Gość gość
pier.... pisowce

Gość gość
Zgodnie z konstytucją każde dziecko jest ròwne i wszystkie dzieci powinny dostać te pieniądze. To jest dyskryminacja . w tym kraju już mnie nic nie zdziwi.

Gość gość
20.28 ale o co masz ten ból d**y? Ja mam jedno dziecko, nie dostane na nie kasy, ale nie jęczę jak niektórzy, że ktos dostanie a ja nie. Jak tak bardzo nie możesz przeboleć tych 500 zl to narób sobie dzieci!

Gość gość
Miało być 20.05

Gość gość
Tak kase dostaja raz na kwartal ale nikt jej nie trzyma na lokatach. Z choinki sie urwalas? Progozuja tyle ze te prognozy gowno warye jak wniosek skladasz do urzedu w miejscu zamieszkania a nie zameldowania.

Gość gość
Up.

Gość gość
Ja składałam w czerwcu...narazie cisza.Wrocław

Gość gość
ja zlozylam dokumenty 24 czewrca a juz po 10 dniach mialam decyzje.

Gość gość
Może niech każdy pisze miasto również,będzie jakieś porównanie :)

Gość gość
Chorzów -decyzja i pieniądze po 3mieś. Wniosek z kwietnia.

Gość gość
mazowieckie - małe miasto, dostałam decyzje, pieniadze mi wyplaca pod koniec lipca za 3mce

Gość gość
tu autorka .... ja jeszcze (czytaj NADAL) nic nie dostałam...nadal czekam na jakikolwiek odzew z urzędu ...składałam wniosek 19 kwietnia :( mają jeszcze 5 dni na rozpatrzenie...no ciekawa jestem :(

Gość gość
Autorko, nie sfajdol się, było bachorów nie robić, jak na tę kasę tak liczysz.

Gość gość
Ha ha, biedna mamusia codziennie wypatruje listonosza, a tu zonk. Nie ma kasy dla ciebie

Gość gość
Bahora to urodziła twoja matka tempa pizzzzzdoooo ;-) mam dwoje dzieci a nie 10-cioro i tak-owszem p*****lnieente zazdrosne bogaczki-liczę na te pieniądze bo jest to duże wsparcie dla mojej rodziny....jak żyć w kraju gdzie rodzinne wyjście 1,5godz.na basen z dwójką dzieci wyciaga z portfela 82zł.? Uważasz,że to jest normalne? W takim razie poerdol się jedna z drugą....zapewne wy bachorów nie macie albo macie jednego i żal wam d**y ściska,że musicie na to 500zl.zapiepszać tydzień czasu a ktoś dostanie "za darmo"....idiotki :-D

Gość gość
osobo powyżej, gratuluje kultury osobistej. Skąd się takie bydło na świecie bierze?

Gość gość
Małe miasto warm.mazurskie. Wniosek złożony 21 czerwca. Cisza.

Gość gość
Wzywają moje dzieci od bahorów a ja mam być wobez takich ścierek kulturalna? Za moje dzieci i ich godność w ryj takie zazdrosne idiotki będę lać aż będzie huczalo-NIKT nie ma prawa obrażać mioch dzieci i wyzywać tylko dlatego że zglosilismy naszą rodzinę do programu 500+ i zdawałam pytanie na forum....kulturalnie...a w odpowiedzi otrzymuję wysmiewanie sie i wyzywanje moich dzieci...jakby te szmaciska stały teraz ze mną twarzą w twarz to naplułabym jednej i drugiej....żeby nauczyć suki kultury....nic złego człowiek nie zrobił a zapluły się bogaczki jadem jakby mi ktoś matkę zgwałcił...debilki i tyle....szkoda że dla jednych wyzywanie doroslych od poooierdoloonych idiotek jest oznaką braku kultury ale wyzywanie obcych,niczemu nie winnych dzieci od bachorow jest już ok....żenujący punkt postrzegania :-\

Gość gość
W ludziach jest dużo nienawiści,a najlepszą metodą na wszystkie zaczepki jest -olanie ich :) -ignorowanie Ja też czekam ale pewnie dostane we wrześniu :/ bo składałam w czerwcu, z drugiej strony 6tyś wyrównania -ok. wyjedziemy gdzieś w październiku w góry i kupi się mega wyprawkę dla naszej dwójeczki

Gość gość
Ciekawe co zrobicie jak zlikwidują 500+ , pójdziecie do pracy ? :-D

Gość gość
Składałam w połowie czerwca, na poczatku lipca przyszła decyzja,ze dostaniemy do konca lipca wyrównanie za kwiecień,maj,czerwiec i lipiec. 2.000 wpadnie,sprzedamy samochod cos dolozymy i kupimy nowy, bo ten juz nie jest sprawny i jest niebezpieczny. :)

Gość gość
Wcześniej nie było 500+ i sobie radziliśmy :D to jak zlikwidują to też sobie poradzimy :D dziękuję za troskę :) a dodatkowych pieniędzy byś nie wzięła??? Niewierze że nie hahaha!

Gość gość
Autorko, a kto ci niby czego zazdrości? zawsze mnie zdumiewa fenomen kafe tłumaczenia wszystkiego zazdrością. Rozumiem, że wiele rzeczy przekracza wasze pojęcie, ale nikt ci dzieci nie zazdrości, bo to żadna sztuka zrobić sobie swoje.

Gość gość
Mam troje dzieci i niski dochod.Ja pracuje na poł etatu,mąz zarabia maks2600.Te 500 + ×3 duzo nam pomaga,remont w pokoju starszych,obozy opłacone.Zaznaczam ze mieszkam w małej miejscowosci z duzym bezrobociem .Na tutejsze warunki mąz zarabia dobrze,moje 900 zł z pracy biurowej to tez pieniądz.Nie jestesmy patologią,pracujemy

Gość gość
tu autorka... "Autorko, a kto ci niby czego zazdrości? zawsze mnie zdumiewa fenomen kafe tłumaczenia wszystkiego zazdrością. Rozumiem, że wiele rzeczy przekracza wasze pojęcie, ale nikt ci dzieci nie zazdrości, bo to żadna sztuka zrobić sobie swoje. " jakiś problem z logicznym rozumowaniem :) ??? skoro dokuczają ,że "wyczekuję" na 500+ to chyba jasne ,że zazdrosne są o pieniądze-które dostanę za darmo! a one nie dostaną i zapewne im tyłki urywa z tego powodu...plują jadem i obrażają...gdzie przeczytałaś,że ktoś mi zazdrości dzieci ? następna półinteligentna :) wyzywają moje dzieci od bachorów a ty sobie wydedukowałaś ,że mi ich zazdroszczą :) padłam na cycki!

Gość gość
p.s już wy się nie martwcie jak my sobie poradzimy jak zlikwidują 500+ :D oboje z mężem pracujemy ,mamy własne 100m mieszkanie(nie mamy kredytu,spokojnie 500+ nie pójdzie na ratę :P ) samochód,nie potrzebuję się dorabiać na 500+....pytam ile z was,bogaczek!!!, zabiera w tygodniu swoje dzieci na basen? (u nas koszt 82zł.) do planetarium (koszt 40zł.) do figloraju+ lody (koszt 60zł.) lub do kina (koszt 60zł.bez popcornu itp.) , na zajęcia multisensoryczne dla maluszków ( koszt 60zł.za dwoje jednorazowo) , no ile? wszystkie pewnie :D mnie do tej pory stać na takie atrakcje dla dzieci nie było,od święta,od wielkiego dzwonu...teraz to 500+będzie na to przeznaczone! plujcie się idiotki dalej,pamiętajcie ,że karma wraca :* dzieciom (sorry bachorom!) będą z gardeł wyjmować...pożal się Boże Matki Polki ....

Gość gość
Autorko, a kto ci niby czego zazdrości? zawsze mnie zdumiewa fenomen kafe tłumaczenia wszystkiego zazdrością. Rozumiem, że wiele rzeczy przekracza wasze pojęcie, ale nikt ci dzieci nie zazdrości, bo to żadna sztuka zrobić sobie swoje. x Tępa dzida myśli, że czegoś mozna jej zazdrościć, jak nawet na basen jej nie stać. Niech naleje dzieciom wody do wanny, o ile ją w ogóle ma. Mojej koleżanki nie stać na drugie dziecko, to poprzestała na jednym i skupiła się na nim, a nie bezmyślnie tłukła się, jak królica i łapy nie wyciąga. Ciekawe, co zrobi, jak zlikwidują tę dotację, zrobi sobie trzecie?

Gość kamatka
Wniosek złożony przez strone banku 5 kwietnia, 5 maja wypłata za kwiecień, 12 maja za maj, 14 czerwca za czerwiec i 13 lipca za lipiec. Świadczenie tylko na drugie dziecko, bez żadnych dodatkowych papierów.

Gość gość
Różnie z tymi wypłatami idzie,najdłużej czekają rodziny z dużych miast ...i dostają z wyrównaniem. P.S ciekawe czy te mamusie jedynaków ,nie leciały jako pierwsze po "becikowe" do mopsu haaaaah pewnie, że pierwsze! Bo wzięły 1.000 na pierwsze haaaaa i im mało :)