Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość2016

szukam pomocy... brak zarodka!

Polecane posty

Gość gość2016

witam. nie wiem od czego zacząć. ostatnia miesiączke miałam 10.05.2016 staramy się o drugie dziecko próby były 8,12 i 14 dnia cyklu. zaszłam w ciąże. Radość ogromna!! ale szybko ta radość przeobraziła sie w strach i zawód. bylam u lekarza potwierdzić ciąże. na 1 wizycie 23.06 potwierdziła jedynie ze jest pęcherzyk wewnacz macicy oczywiście pusty :( kazała przyjść za 8 dni. tak też zrobiłam wczoraj tak jak 1.07 bylam na wizycie (od ostatniej wizyty bizoraj ore duphaston 2x1 i acessan 1x1) zrobiła usg i dalej nie widziała zarodka jednak dowiedziałam sie tylko tyle ze pęcherzyk podwoił swoj rozmiar i miał wczoraj 21 mm. Moja gin nie widzi stróktóry zarodkowej ani ciałka zołtego. jestem bezsilna :( rok temu w kwietniu poroniłam w 8 tyg od OM widziałam na usg zarodek z bijącym serduszkiem ale niestety płód obumarł i miałam zabieg. w przyszłym tyg mam zrobic bete w odstepie 3 dni . Dodam ze nie plamiłam ani nie plamie...

Gość gość
Kochana ja tez tak miałam... 3 miesiące temu miałam zabieg, plamilam wczesniej. Przy tej wielkości pęcherzyka powinien juz być widoczny :( wiem co czujesz :* ja po 3 miesiącach znów jestem w ciąży i się boje.

Gość polozna jestem
jesli jest puste jajo plodowe to po co duphaston? jak nie plamisz to po co duphaston? juz dawno macica usunelaby puste jajo plodowe ... poczytaj jakie choroby maja dzieci po duphastonie i dlaczego w cywilizowanych krajach sie go nie podaje bez potrzeby. twoja ginekolog to kretynka ! plodku moze nie bbyc widac do 5 tyg...zalezy kiedy zaciazylas.... do implantacji od zaplodnienia moze minac spokojnie 12 dni :) od stosunku do zaplodnienia 3 czyli ciaza moze byc 2 tyg mniejsza niz sie twojej tepej ginekolog wydaje . tak czy siak niezaleznie co sie dzieje z pecherzykiem leki jesz niepotrzebnie!!! i jesli tam bedzie rozwijal sie zarodek to juz na starcie szpikujesz go lekami nieporzebnymi. odtaw te leki, lykaj kwas foliowy i idz na wizyte w 7 tyg od ost miesiaczki tak jestem polozna, tak mam 20 letnie doswiadczenie, a twoj lekarz ma kontrakty z firmami farmaceutycznymi jesli mialas usg dopochwowe to tez jest szkodliwe ale ciiii o tym sie nie mowi , zrob dobie usg 3d i ponaswietlaj malucha z kazdej strony...... ps. to ze mialas okresy regularnie co np 28 dni nie znaczy ze w tym akurat cyklu owulacja ci sie nie przesunela i nie powinnas go dostac w dniu 35 :) ale tego sie juz nie dowiesz badz cierpliwa i lykaj kwas foliowy a leki schowaj do szafki ... powodzenia

Gość gość2016
mam nadzieje ze owulacja sie troszke przesuneła. czytałam duzo wypowiedzi dziewczyny pisały ze dopiero 10 tyg zobaczyły zarodek. szok normalnie dla nas. lekarka uprzedziła mnie o mozliwosci pustego jaja ale mowiła ze jeszcze nie skresla tej ciązy. czekam do poniedziałku zrobie bete i powtórzę w czwartek. juz nie wiem co o tym wszystkim myslec. dodam ze moja gin ma stare usg napewno nie jest pierwszej jakości nie raz sie zdarzało ze aparat lezał przykryty bo coś sie popsuło.

Gość gość
U ciebie to już 8 tydzień powinno być już serduszko a nawet zarodka nie widać. Nie rób sobie nadzieji na ta ciążę. Pęcherzyk tyle urósł a zarodka dalej nie ma.

Gość gość
8 tydzień i brak bicia serca? Nie rób sobie nadziei

Gość gość2016
to jest 8 tydzien od OM biorąc pod uwage ze ciąża jest 2 tyg młodsza jest to 6 tydzien dokładniej chyba 5 tydzien i 5 dzien. tak mi sie wydaje

Gość gość
Kochana nastaw sie ze może nic z tego nie być :( ja się łudziłam i nawet jak szlam na zabieg w 10 tygodniu od miesiączki to miał nadzieję ze sie pojawi... Nie martw się, próbujcie dalej. Po poronieniu łatwo jest zajść, jestem tego kolejnym przykładem a słyszałam ze puste jajo zdarza sie raz. Mam pytanie do tej położnej co się tu wypowiedziała. Ja wszędzie czytam ze kazda kobieta bierze duphaston od razu jak tylko dowie sie o ciąży zeby ja podtrzymać a nie zaszkodzi. A mi lekarz mowil, ze nie ma potrzeby na razie żebym brala. To co mam nie brać? Dopiero w razie plamien? Wczoraj mi wyleciało jednorazowo cos z pochwy taka jakby woda ciemna. Nie bylo to brązowe ani nic ale takie ciemniejsze. Może brać lepiej?

Gość gość2016
No właśnie ja tez jednorazowo miałam taki dziwny uplaw taki jasnoberzowy wodnisty. Moze dlatego kazała mi duphaston brać?

Gość gość2016
Jesli sieokaze ze to puste jajo to będę miała robione badania fosfolipidowe. Bede szukala przyczyny no to by bylo moje drugie poronienie pod rząd. Mam 6 letniego syna w 8 tyg tez bralam duphaston i miałam plemienia wszystko skaczylo sie dobrze i maly urodził sie zdrowy jak rydz! Nie wierze ze duphaston mogl by zaszkodzic

Gość gość
nie wal takich błędów, oczy bolą

Gość gość2016
Przepraszam za błędy postaram się poprawić

Gość gość
Jak można podtrzymywać ciaze juz od 3-12 tc? To chore! W wielu krajach pierwsze usg robi sie ok 10 tc bo przez pierwsze 3 miesiące każda ciąża jest ciąża wysokiego ryzyka. Niektóre statystyki mówią ze do poronienia dochodzi w 30-50 procent ciąż. Faszerujecie sie lekami, osłabianie siebie i dziecko a potem poronienie i w następnej ciazy to samo! Jeżeli i Twój organizm i maleństwa sa wystarczajaco silne to nie poronisz a jak coś jest nie tak to organizm wydali trefny zarodek i zajmie sie produkcja nowego w następnym cyklu. Podejdź do tego na chłodno... odstaw leki, niech bedzie co ma byc a jak ciąża sie nie utrzyma to zrób sobie przerwę w staraniach i porób badania, wzmocnij organizm, wyjedź na urlop i odpocznij...

Gość gość
Dobrze, ze masz juz dziecko, zawsze to inaczej. Puste jajo zdarza się często. Mam nadzieje ze raz tylko i tym razem juz u mnie sie rozwinie... Nie wiem czy brać ten duphaston póki nie ma wyraźnych plamien czy bóli.

Gość gość
Opinie na ten temat sa podzielone. Lekarz mówił, ze nie musze brać, mogę tylko dla świętego spokoju jezeli chce. To mu powiedziałam, ze jak nie ma potrzeby to wole nie brać zbędnych leków. Tylko to mnie zasranowilo ze wczoraj raz mi wyleciał taki ciemny śluz a raczej taka woda. Potem juz nic, ale jestem przewrażliwiona po jednym poronieniu. Może to od tego, ze pobierał śluz do cytologii może mi cos naruszyl? Co o tym myślicie? Bo juz nie wiem co robic :/

Gość gość2016
Chyba przydał by mi się odpoczynek psychiczny jak i fizyczny. Ten rok ogólnie źle sie mo zaczął. U taty zdiagnozowali złośliwego glejaka mózgu u mnie tez problemy z ciąża. Idzie się załamać ale nie poddamy sie na pewno! Nie przerwiemy starań. Wierzę że bedzie jeszcze dobrze

Gość gość
Tego ci życzę. Będzie dobrze na pewno!

Gość gość
U mnie nie podobno nie bylo zarodka tylko jak to lekarz mowi puste jajo plodowe. nie wierze w to! robilam badania genetyczne zeby dostac kase za pochowek 4 tys. i w badaniach genetycznych okreslili mi plec zarodka! jak poronicie robcie takie badanie. nie ma znaczenia ktory to tydzien

Gość gość
Kochana ! Miałam tak samo. Dopiero w 11 tygodniu był widoczny zarodek. Okazało sie że owulacja sie przesunęła. Było dużo strachu i łez po długich staraniach się o dziecko. Teraz trzymam na rękach moje trzymiesięczne szczęście. Będzie dobrze. Życzę Ci tego z całego serca.

Gość gość
Nie załamujcie się dziewczyny na pewno się uda. Dwa razy miałam puste jajo płodowe a teraz trzymam synka na rękach.