Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola3636

staranie sie zaraz po odstawieniu tabletek...

Polecane posty

Gość ola3636

czy ktoś próbował starania sie o dziecko zaraz po odstawieniu i jakieś rezultaty? mam torbiele i lekarz powiedział że mamy sie starać odrazu nie czekać

Gość gość
Ja się starałam i udało się odrazu.

Gość gość
Tak ja w 2013 roku w sierpniu odstawiłam tabketki w maju 2014 urodzilam córeczke zaszłam odrazu

Gość gość
A nie lepiej zaczelac te kilka miesiecy az cykl sie ustabilizuje i np. Przygotowac organizm do ewnetiualnej ciazy? Kwas foliowy warto brac na kilka miesiecy przed zajsciem w ciaze.

Gość gość
Ja odstawilam 1listopada a w grudniu już byłam w ciąży. Kwas foliowy brałam dużo wcześniej ale jest coś co nie daje mi spokoju. Otóż od początku miałam plamienia i krwawienia. Pierwsze jakie było to doktor stwierdził że zarodek się zagnieżdżał. Parę dni później lało się że mnie jak przy b. Obfitej miesiaczce. Myślałam że Poroniłam ale nie na szczęście to był krwiak. Kosmówka się odklejała później jak wykształciło się łożysko to i ono na1/3dlugosci. leżałam ok 4 miesięcy. Międzyczasie raz przez 3tyg w szpitalu bo cały czas krwawienia. Jak się unormowało to anemia i łożysko się obniżyło i zasłania wejście czeka mnie cc. Dodam że pierwsza ciąża książkowa. Zastanawiam się czy to może nie przez te tabletki że za szybko zaszłam a hormony się nie uregulowały. Został mi miesiąc a ja się ciągle martwie

Gość gość
Miałam bardzo podobnie po odstawieniu odrazu zaszłam w ciaze w 6 tygodniu plamiłam okazalo sie ze jest krwiak musialam duzo odpoczywac lezec krwiak sie wchlonal i wszystko dobrze sie skonczylo urodziam tydzien po terminie

Gość gość
2 ciaze zaraz po odstawieniu tabsow. Obie bezproblemowe, zakonczone cc ale bez wskazan medycznych.

Gość ola3636
Musze zajsc odrazu bo moga pojawic sie torbiele a planuje odstawic w sierpniu zeby urodzic w maju takie moje male kolejne marzenie:) dziekuje za odp.:)

Gość gość
Jeśli zajdzie się w ciążę od razu po odstawieniu, zanim cykl się sam ureguluje, to istnieje np. większe ryzyko ciąży bliźniaczej, która jest ciążą podwyższonego ryzyka. Poza tym tabletki antykoncepcyjne obniżają poziom kwasu foliowego, więc lepiej jeszcze trochę po odstawieniu go łykać. Ja po odstawieniu odczekałam 3 miesiące i zaszłam w pierwszym cyklu starań :)

Gość gość
My poczekaliśmy 3 miesiące po odstawieniu, bo bardzo długo brałam tabletki. Potem zaszłam w 2 cyklu. A wystarczyło ze brałam tylko kwas foliowy i wyznaczałam dni płodne mikroskopem owulacyjnym - Afrodytą.

Gość gość
Oh a ja prawie po roku od odstawienia zaszlam mam 24 lata jedno juz mialam dziecko dlugo to trwalo cykle rozregulowaly sie nie chcialy wrcoci do normy jestem szczupla mloda zdrowa aktywna fizycznie okazalo sie ze tarczyca mi nie wyrabiala po tablrtkach wczesniej tego nis mialam dopiero jak zbadapam tsh i zaczelam leczyc niedocxynnosc zaszlam od razu