Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy bol szyi krecz karku u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie, 4 latek dziś obudził się ze strasznym bólem karku/szyi, nie może ruszyć głową, to chyba kręcz :( Jak mu pomóc bo lekarz dopiero jutro, dzwoniłam do pediatry to mówił żeby rozgrzewac i masowac, co jeszcze?Dziecko się męczy bardzo, pomóżcie, mialyscie takie doświadczenia???

Gość gość
Jakto lekarz dopiero jutro??????!!!! A NiŚOM i szpitale?????

Gość gość
Tu gdzie mieszkam nie ma pomocy świątecznej, mogę wezwać ambulans ale do dziecka bez gorączki nie przyjadą

Gość gość
Wszędzie jest ambulatorium. Na drzwiach Twojej przychodni powinna być informacja, która placówka pełni rolę Waszego ambulatorium.

Gość gość
Nie mieszkam w PL

Gość gość
Podaj coś przeciwbólowe i do tego delikatnie masuj i rozgrzewaj, może być amol, maść rozgrzewajaca i nie panikuj.kilka dni poboli i przejdzie

Gość gość
Masuj, rozgrzewaj, przeciwbolowe. J.w. Biedny, jak sie juz raz zacznie to moze sie powtarzac

Gość gość
to moze byc cos powazniejszego. jedz z nim do szpitala na ostry dyzur. moja corka tak miala. zaczelo sie od bolu karku, pozniej doszlo spektakularne pogorszenie wzroku. okazalo, ze ma wrodzona wade, tz mozdzek jest obnizony, przez co blokuje wymiane plynow podczaszkowych, co spowodowalo powazne podniesienie cisnienia podczaszkowego. potrzebna byla natychmiastowa operacja i zalozenie tz "pompy" miedzy polkulami regulujaca cisnienie podczaszkowe.

Gość gość
Dziękuję za rady, amol mam bo mama mi ostatnio przywiozła, zaraz wysmaruje. Tak mi go szkoda bo przy gwałtownym ruchu aż placze z bólu...I ibuprom dla dzieci też mu podam.