Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćxxxxxxx

Związek a zauroczenie kimś innym

Polecane posty

Gość gośćxxxxxxx

Mam bardzo poważny problem, otóż tkwię od 3,5 lat w toksycznym związku...od roku jest źle bardzo ale nie potrafię odejść. Nie potrafię określić uczuć do mojego partnera traktował mnie najgorzej jak się dało - wiadomo jak to w toksycznej relacji. Ale w pewnym momencie poznałam kogoś przez internet, na początku był to tylko znajomy z którym mogłam sobie porozmawiać, wyżalić się itp. ale od pewnego czasu między nim a mną dzieje się coś innego...Podejrzewam, że ten mężczyzna zaczyna mi się podobać. Z moim partnerem obecnym nie potrafimy nawet rozmawiać o sprawach życia codziennego, jego nic nie interesuje niestety coś wypaliło się między nami, przez to co razem przeszliśmy... Boje się nowego uczucia, nie potrafię określić tego ale zauroczylam sie nowo poznanym mężczyzną.. to jest chore wiem. Ale z drugiej strony mam wrażenie, że on tak jakby bardziej pasuje do mnie... Nie wiem w którą mam stronę pójść, czy spróbować i walczyć o swoje szczęście? Nie potrafię dokonać wyboru, problemem jest to że nie umiem określić uczuć a także to że odejście od mojego partnera nie jest łatwe....groźby szantaże, nachodzenie itp. Może któraś z was miała taką sytuację?

Gość gość
Nie jestem kobitka Ale mogę powiedzieć, że lepiej se odpuścić tego toksycznego pajaca. I nie bój się to. Ale z tym drugim też uważaj Internet to nie jest dobre źródło do gadek o działaniach widziałaś go kiedyś ?

Gość gośćxxxxx
Właśnie on chciałby się bardzo spotkać, mieszkamy daleko od siebie... rozmawiamy dużo i widze jego reakcje, spojrzenia i wydaje się naturalny i normalny. Nie mam doświadczenia w znajomościach przez internet, tak się zdarzyło że to był pierwszy raz i przez przypadek. Ale boje się swoich uczuć co do nowego faceta...ehh pogubiłam się w tym wszystkim.

Gość gość
Nie jest dobrze rzucac sie z jednego zwiazku w drugi,brak dystansu.Na internet bardzo uważaj,dopiero co sie sparzylam.Faceta sprawdz na wszelkie sposoby.Po toksycznym(nie tylko) zwiazku nalezy nieco pobyc samemu.

Gość gośćxxxxxx
Hmm.. ja wiem, że to jest samobójstwo rzucać się na związek ale czy gdybym jakoś cudem odeszła od tego czlowieka, nie mam wogole pojecia jak mam mu to powiedzieć że chce odejść on nie rozumie tego, że źle się z nim czuje nic do niego nie dociera, chce na siłe ratowac cos czego nie ma, a na pewno nie mógłby sie w zyciu dowiedzieć że poznałam kogos innego.. najgorsze są jego szantaże emocjonalne... ale po prostu chciałabym się bez nastawiania na nic spotkać z tym człowiekiem, wiem że w tym momencie muszę się zdystansować ale coś mnie ciągnie do niego...to że dawno nie czułam się tak swobodnie podczas rozmowy z kimś noo nie wiem... tak bardzo się pogubiłam. Chce się z nim spotkać żeby zobaczyć jaki jest, ale nie potrafie odejśc od obecnego ;(

Gość gość
zauroczenie to ułóda. a związek, czy toksyczny? każy ma problemy...

Gość gość
A ja juz teraz wiem, ze nie popelnilabym blad:). Woz albo przewoz, do zwiazku trzeba miec ... Im mniej zawracajacych doope, tym lepiej.

Gość gość
W prawdzie to nic nie zrozumialam :(.

Gość gość
Znów ty toksyczna idiotko, która jest smieciem jeśli nie ma męskich gaci obok.

Gość gość
Dopisz że jesteś dda i jak to Ci ciężko, najlepsze wytłumaczenie żeby robić z siebie sciere

Gość gośćxxxx
O czym tu jest mowa? Znacie mnie wiecie jaką jestem osobą? Wrzućcie wszystkich do jednego worka rzeczywiscie... nie ma sensu nawet dyskutować z ludźmi którzy tak bardzo płytko patrzą na świat! Pozdrawiam wszystkich obrażających rzeczywiście internet nie jest dla mądrych ludzi ;)