Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką wybrać uczelnie z kierunkiem administracja?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Interesuje mnie administracja. Mieszkam 90 km od Wawy, ale również 50 km od Radomia, koło 100 km od Łodzi, w grę wchodzi Częstochowa, Lublin, Tomaszów. Gdzie warto złożyć papiery zakładając, że zależy mi na wysokim poziomie, a nie tylko na papierach?

Gość gość
Najlepsze uczelnie masz w Warszawie. Pieniądze nie grają dla Ciebie roli? Bo jednak utrzymanie będzie zdecydowanie najbardziej kosztowne w stolicy. Jeśli nie, to napisz - moja siostra na jesieni zaczyna administrację w Wawie, a szkoły też się naszukała... Wydaje mi się, że dobrze wybrała.

Gość gość
Finansowo to ja dam sobie radę, a tak czy siak mam zamiar w trakcie studiów dorabiać. Na pierwszy rok to w zasadzie mam już odłożone pieniądze, nawet żyjąc w Wawie, więc teraz prośba wyłącznie o argumenty związane ze standardem w szkołach i poziomem nauczania.

Gość gość
Szkoła Mydłowskiego. Kojarzysz? Mowa o tym - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ Popatrz na kadrę, program, wygląd i lokalizację szkoły - jeśli orientowaliście się w temacie, to nawet po nazwiskach prowadzących coś tam wywnioskujesz. Najlepiej wybierz się na miejsce i zobacz jak to wygląda. Dziewczyna z rodziny chodzi tam na inny kierunek - poziom naprawdę w porządku.

Gość gość
Szkoły nie znam, ale tak na szybko na FB dwie osoby mi się zgłosiły, że tam są. A duże są różnice w programach pomiędzy uczelniami? Tak z opisu wygląda to w porządku, opinie też przyzwoite. Mają jakieś wskaźniki odnośnie do tego, jaki procent ludzi pracuje po tym w zawodzie? bo w sumie taki jest cel.

Gość gość
W Szkołach Mydłowskiej jest wszystko w porządku. Wcale nie jest tak łatwo się dostać, a poziom wysoki. Dużo konkretnej wiedzy, bez bzdur, bez osób, które zupełnie nie są przygotowane do nauczania - robiłam jednocześnie dwa kierunki, jeden na znanej warszawskiej uczelni, więc wiem o czym mówię. Na pewno warto brać ich pod uwagę.

Gość ana kotecka
Moja koleżanka tam chodzi, jeśli chcesz to zostaw do siebie maila to powiem, żeby do Ciebie napisała. Ona jest zadowolona. Nie szukała szkoły pod to, żeby zdobyć papiery, tylko faktycznie chodziło jej o jakąś wiedzę. Ale sama szczegółów ci nie podam, bo aż tyle o tym nie gadamy. Wiem, że wielu prowadzących ma wymagających.

Gość gość
Ile tam jest osób na miejsce? Akurat bardziej interesuje mnie dietetyka. Nie kojarzę tej szkoły, ale rzeczywiście w necie kilka osób pisało, że też się tam wybierają. A jak wygląda podyplomówka? Chętnie pogadam również z kimś, kto jest na administracji. Zostawiajcie na siebie namiary.