Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca po długiej przerwie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, do tej pory zajmowałam się domem i dziećmi. Niestety sytuacja mnie zmusiła do podjęcia pracy. Jestem po zawodówce ale nigdy nie pracowałam w zawodzie i żadnego doświadczenia nie mam, no i mój wiek, 45 lat. Szukam czegoś pewnego, najlepiej na umowę żebym ja i dzieciaki miały ubezpieczenie i nie straciła pracy z dnia na dzień. Jestem porządna i dokładna, szybko się ucze!

Gość gość
wiesz co, skoro nie masz doświadczenia może być trudno, pewnie sklepy i takie rzeczy odpadają, gastronomia no to też, ewentualnie zmywaki czy coś ale wątpie żebyś dostała umowę, chyba że towarowanie jakieś ale to też pewnie kiepskie warunki.

Gość gość
Przede wszystkim chodzi o umowę, nie chcę nic na czarno.

Gość pomarańczowasofa
Ja bez doświadczenia dostałam pracę w drukarni, wcześniej pracowałam ale na zlecenie, teraz mam umowę normalnie.

Gość gość
To nie, niestety nie mam wykształcenia w tym kierunku.

Gość pomarańczowasofa
Ale nie musisz mieć, ja jestem po technikum, zupełnie co innego. Szukałam jakiejś pracy żeby stanąć samodzielnie na nogi i zarobić jakąś kasę na utrzymanie. Przyjeli mnie normalnie, doświadczenie w branży nie jest potrzebne na to stanowisko. Ja robie takie prace dokładnie, poprawki klejenie, na maszynę czy biuro to wiadomo że musisz umieć i mieć papiery ;) Wystarczy okazać trochę chęci i zaangażowania a warunki są bardzo dobre, mam umowę i się nie martwię że mi podziękują z dnia na dzień.

Gość pomarańczowasofa
tak jak zresztą wspominałaś wyżej, więc coś dla Ciebie ;)

Gość gość
Z wiekiem nie będzie problemu? Młódką nie jestem a i jaki system pracy? stały zmianowy? Malutkich dzieci nie mam więc jestem dyspozycyjna, same sobą się już świetnie zajmują ;) 16 i 14 lat.

Gość pomarańczowasofa
No zmiany z nocami też. Musisz przedzwonić i zapytać nie wiem jak teraz ale wydaje mi się że nadal oprócz magazynów kogoś szukają, jest dużo ludzi dużo roboty, drukarnia nazywa się Ellert w Wiązownej.

Gość gość
Główne - to zrobić pierwszy krok

Gość gość
Idź zarejestruj się do urzędu pracy, tak wiem legenda głosi, że komuś znaleźli pracę :P ale może akurat jakieś mają programy pomocy dla takich osób jak ty ;)

Gość gość
Idź do Biedronki, chwalą się, że dają umowę bez okresu próbnego, płacą też więcej niż minimum krajowe.

Gość gość
Tak, lepiej do Biedronki niż prywaciarza, który cię oszuka na nadgodzinach.

Gość gość
a ja polecam drukarnię z wiązownej. :) umowa o prace jest, praca co prawda zmianowa, ale płatność w terminie. a z tym w poprzednich miejscach pracy bywało różnie