Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Zaproszona do przyjaciolki na wesele bez osoby towarzyszacej

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Mieszkam poza Polska i Europa. Moja przyjaciolka, ktora jest Polka wychodzi tutaj za maz. Zostalam zaproszona na wesele, ale bez osoby towarzyszacej, poniewaz nie jestem w zwiazku. Jest to totalnie nietaktowne w moich oczach aby osobe dorosla zapraszac na wesele bez osoby towarzyszacej, jednak oni chca pewnie ograniczyc koszta, wiec dlatego przyjeli taka taktyke. W takiej sytuacji zastanawiam sie, czy bedzie wypadalo wyjsc z tego wesele tuz po kolacji. Planuje byc na slubie, dac prezent, ewentualnie zjesc kolacje, i pozniej wyjsc. Na slubie bedzie glownie rodzina i znajomi ze strony Pana Mlodego, ktorych w ogole nie znam, wiec nie wiem co mam tam pozniej robic. Prosze doradzcie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
A ja nie rozumiem tego durnego zwyczaju ci膮gni臋cia obcych os贸b na wesela waszych rodzin czy przyjaci贸艂. Gdyby ka偶dy mia艂 normalne podej艣cie to by poszed艂 sam je艣li jest sam i nawet kogo艣 pozna艂, czy pobawi艂 si臋. A tak jedna z drugim ci膮gnie kogo艣, bo "wstyd" i艣膰 samej, a potem 艣wieci oczami jak si臋 kto艣 spije, czy p贸jdzie w tango z innym. Ja jak nie by艂am w zwi膮zku chodzi艂am sama i 偶yje i zawsze dobrze si臋 bawi艂am. Co chcesz fochy stroi膰, id藕 sama, zap艂acisz za siebie i b臋dzie dobrze. Jak Ci si臋 nie spodoba to wyjdziesz, nikt Ci臋 nie b臋dzie na si艂臋 trzyma艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko ze w kraju w ktorym mieszkam nie pobawisz sie, jezeli nie jestes z osoba towarzyszaca Tutaj nikt obcej osoby nie poprosi do tanca, wiec bede siedziala caly wieczor przy stole jak kolek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na wesela chodzi si臋 偶eby 艣wi臋towa膰 z przyjaci贸艂mi, bliskimi ich wielki dzie艅. Uwa偶am 偶e to nie jest miejsce na obra偶anie si臋 i pokaz贸wki z wychodzeniem z wesela. Wiesz jak膮 maj膮 sytuacj臋, je艣li ci臋cie koszt贸w by艂o konieczne to nie powinna艣 strzela膰 foch贸w. Mo偶e to oni nie chcieli ci臋 stawia膰 w niezr臋cznej sytuacji wiedz膮c 偶e nie masz z kim przyj艣膰, st膮d takie zaproszenie? Jako艣 ci臋偶ko mi uwierzy膰 w to 偶e nikt ci臋 nie poprosi do ta艅ca, bywa艂am na weselach np. w UK i ludzie normalnie si臋 razem bawili, wymieniali partnerami, nawet z kompletnie nieznan膮 im rodzin膮 z Polski.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciecie kosztow nie jest z potrzeby, tylko po prostu taki typ osob. Z wychodzenia nie chce robic pokazowki, tylko po prostu chce wyjsc w odpowiednim momencie aby nie siedziec sama przy stole przez caly wieczor. A co do UK, to jest europejski kraj, wiec panuja inne zwyczaje niz tutaj gdzie jestem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No偶 napisz chocia偶 w tytule "do kole偶anki". Przyjac贸艂ka to osoba, kt贸rej le偶y na sercu dobre samopoczucie tej drugiej. Mog艂a przecie偶 porozmawia膰. R贸b tak, 偶eby tobie by艂o dobrze, na egoistki si臋 nie ogl膮daj i na to co wypada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To gdzie jeste艣? W Katarze? W Izraelu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Miejsce nie jest az tak egzotyczne, ale rodzina Pana Mlodego jest, I ich bedzie najwiecej. Nie chce dokladnie pisac gdzie jestem, poniewaz nie wiem, czy ona tutaj nie zaglada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No ta sk膮d od pochodzi? Z Pakistanu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 jestem ciekawa z jakiej kultury si臋 wywodzi pan m艂ody. Je艣li to hindus to pewnie b臋dzie fajne wesele :) No nie wiem co ci doradzi膰 autorko, zobaczysz sama jak si臋 b臋dziesz czu艂a na tym weselu. Je艣li rzeczywi艣cie b臋dziesz si臋 nudzi膰 to wyjdziesz wcze艣niej, po kolacji, w razie czego wymawiaj膮c si臋 z艂ym samopoczuciem. Ale nie id藕 od razu z negatywnym nastawieniem, a nu偶 poznasz ciekawych ludzi i b臋dziesz chcia艂a zosta膰 do ko艅ca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Osoba towarzysz膮ca, ch艂opak jednej z dziewczyn, podczas wesela kuzynki okrada艂 go艣ci. Zauwa偶ono to, wezwano policj臋. Okaza艂o si臋, 偶e go艣ciu, to recydywista. Tak si臋 czasem ko艅czy ch臋膰 przyj艣cia na wesele z kimkolwiek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Juz powiedzialam przyjaciolce, ze bedac sama na weselu pewnie nie wytrwam do konca. Musialam prosic ja aby posadzila mnie przy jakims przyzwoitym stoliku, poniewaz oprocz jej i jej mamy absolutnie nikogo nie bede tam znala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Idz i zobacz jak bedzie. Jezeli bedziesz sie zle czula, to wyjdz, i tyle. Takie zaproszenie to wielki nietakt - tym bardziej jezeli nikogo tam nie znasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym nie poszla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam podobna sytuacje. Glupota jest zapraszac kogos samego na wesele.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂am bardzo podobn膮 sytuacj臋 jak wychodzi艂am za m膮偶 zaprosi艂am na nasz 艣lub i wesele przyjaci贸艂k臋 kt贸ra jest lesbijk膮 i mia艂a ma艂膮 c贸reczk臋 wi臋c napisa艂am na zaproszeniu 偶e zapraszam j膮 razem z c贸rk膮 obrazi艂a si臋 powiedzia艂a" co to ma by膰 k贸rwa?zaproszenie miko艂ajkowe?!"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szczyt glupoty dawac takie zaproszenie. Jak czlowiek nie ma z kim sie bawic, i nie zna nikogo, to co ma robic na takim weselu? Tym bardziej u jakis obcokrajowcow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczerosc szczerosc i prawda
Wybacz mieszkam w UK 12 lat i jeszcze nie spotkalam sie z tym aby kobieta na brytyjskim weselu siedziala sama. Zawsze ktos poprosi do tanca nawet z grzecznosci - chyba,ze przyjaciolka wychodzi za maz za ciapatego to juz inna bajka, bo oni bawia sie tylko ze swoimi kobietami. Mysle,ze robisz z tego wieksze halo niz to wszystko jest potrzebne. Po za tym to jest slub przyjaciolki i zapewne zalezy jej abys tam byla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorka chyba napisala, ze nie jest w W. Brytanii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bylam kiedys sama na weselu w Stanach. Strasznie sie wynudzilam, i nie poszlabym nigdy wiecej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a mo偶e warto porozmawia膰 z przyjaci贸艂k膮? je偶eli masz jakiego艣 partnera to ogromny nietakt, 偶e zaprosi艂a Ci臋 sam膮. Mo偶e my艣li, 偶e jeste艣 sama.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MET BUD Konstrukcje Stalowe
Propozycja idealna na pi臋kny 艣lub w plenerze! Zach臋camy do zapoznania si臋 z nasza ofert膮. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest m艂od膮, pr臋偶nie rozwijaj膮c膮 si臋 firm膮 z siedzib膮 w Siedlcach. Dysponujemy w艂asn膮 hal膮 produkcyjn膮 wyposa偶on膮 w najwy偶szej klasy maszyny i sprz臋t do obr贸bki metali. Nasz zesp贸艂 to wykwalifikowani i do艣wiadczeni specjali艣ci, kt贸rzy elastycznie podchodz膮 do ka偶dego Klienta. Dzi臋ki temu jeste艣my w stanie sprosta膰 ka偶dym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazyn贸w. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przek艂ada si臋 na wysok膮 jako艣膰 naszych produkt贸w i us艂ug. Zakres naszej dzia艂alno艣ci obejmuje: konstrukcje halowe, sprzeda偶 hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podno艣nik贸w koszowych. Obs艂ugujemy Klient贸w z ca艂ej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynaj臋cia na pi臋kny 艣lub w plenerze! Met-Bud Konstrukcje Stalowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Partnera nie mam, ale to nie znaczy, ze chce sama isc na wesele. Powiedzialam jej miedzy wierszami, ze to nie ladnie zapraszac dorosla osobe sama, i, ze w Polsce to byloby zle widziane, ale ja to wesele malo interesuje., wiec sie nie przejmuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jezeli to Ci tak bardzo przeszkadza, to po prostu kogos zapros i daj nieco wiekszy prezent aby sie pokrylo. Na weselach zawsze sa takie sytuacje sa brano pod uwage, wiec dostawia Twojemu gosciowi krzeslo i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slodki bukiet
Je艣li poszukujesz oryginalnego prezentu mam dla Ciebie idealn膮 propozycj臋 - s艂odki bukiet wykonany z rozmaitych s艂odko艣ci w dowolnej kolorystyce. Prezent idealnie si臋 sprawdzi jako upominek w dniu 艣lubu, imienin, czy urodzin. Wszystkie moje bukiety to ma艂e dzie艂a sztuki, wykonane r臋cznie z najwi臋ksz膮 staranno艣ci膮. Mo偶esz mie膰 pewno艣膰, 偶e prezent b臋dzie wyj膮tkowy, niepowtarzalny i przygotowany specjalnie dla Ciebie. Zapraszam do polubienia mojej strony. https://www.facebook.com/slodkieeebukieciki/? fref=ts

Udost臋pnij ten post