Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z becikowym ? komu przysługuje?

Polecane posty

Gość gość

Podpowiedzcie proszę bo czytam różne strony i jedną przeczy drugiej. Jest jakieś kryterium dochodowe?

Gość gość
Muszę podbić temat bo zniknie :-)

Gość gość
Up

Gość gość
1000 zł przez rok dla każdego bez względu na dochód i 1000 zł jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka i tu już jest próg dochodowy 1922 zł na osobę

Gość gość
Właśnie przeczytałam ze skoro mam stałą pracę to mi nie przysługuje te kosnikowe czy jak to tam nazwali. Nie liczę na pieniądze bo pracę mam ale jeżeli coś się należy to chciałabym skorzystać wiadomo wydtki sa niemałe.

Gość gość
Dokładnie nie wiem. To jest taki a la macierzyński dla bezrobotnych rolników i studentów osoby pracujące na umowę na stałe nie dostaną nic.

Gość gość
Jak to nic?Jesli pracujesz na umowę o pracę to dostajesz zasilek macierzyński i na pewno jest on wyższy od kosiniakowego. . .

Gość gość
Kosiniakowe jest dla osób bez dochodu, ty skoro pracowałaś dostaniesz macierzyńskie przez rok nie mniej niż 1000 zł (tak jak kosiniakowe) oprócz tego możesz dostać jednorazowe becikowe 1000 zł jeśli nie macie w gosp. dom. więcej niż 1922 zł na osobę. Jest jeszcze becikowe samorządowe, ale to zależy od gminy jeśli bogata to wypłaci ci trzeci 1000 jednorazowo