Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betina88

osuwające się dziąsła

Polecane posty

Gość betina88

podczas ostatniej wizyty lekarz stwierdził,że osuwają mi się dziąsła. Polecił mi stosowanie pasty Lacalut o płynu do płukania Eludril,zamiennie ze zwykłymi pastami.Ale czy są one najlepsze? Może znacie jakieś skuteczniejsze środki?

Gość gość
przyczyn moze być wiele,albo "geny" albo zła higiena ,i się nie oburzaj,bo po prostu może nie umiesz poprawnie zębów czyścić ,a przede wszystkim sama pasta nic nie da,ta pasta jest dedykowana dla osób z paradontozą ,hamuje krwawienie przedw wszystkim,nalezy udać się do gabinetu ,gdzie urząduje specjalista,albo sa centra perio ,tam trzeba zrobić scaling-czyli pozbyć się kamienia nazebnego-możesz tego nie widzieć,a poddziąsłowo może być i wpływa na postęp choroby,trzeba to robić co pół roku,myć zęby regularnie,nitkować i płukać antybakteryjnymi płynami,zainewstowac w szczotkę elektryczną ale dobrą ,, a jak nie,to pożegnaj się z zębami ,i to w krótkim czasie,, dziąsła,odsłonią korzenie,zaraz będzie nadwrażliwość ,no i próchnica,bo korzeń przeciez szkliwa nie ma,, walcz człowieku,,o swoje zdrowie

Gość gość
Miałam ten sam problem i dentysta zalecił mi dokładnie te same produkty. Jednak w aptece nie mieli tego płynu i zamiast tego dali mi płyn kin. Jestem zadowolona, więc może też spróbuj.