Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlak nie chce jeść

Polecane posty

Gość gość

Mój 7 miesięczny syn nie chce jeść zup ani mięsa a wiadomo że organizm potrzebuje już nie tylko mleka i owoców.Jedynie co z ręki jak włożę do buziaka to coś tam zje np trochę groszku itp.Nie wiem jak go przekonać do jedzenia a na siłę wiadomo nie wmuszę.Próbowałam i dań domowych i słoiczków ale nic a nic pluje i koniec.Za to jak dziadek łyżkę normalnej pomidorówki dał to się dorwał i chciał więcej a wiadomo że to doprawione więc lepsze

Gość gość
Naprawde daj mu czas. mojej coreczce bardzo dlugo zajelo przystosowanie sie do czegokolwiek innego niz mleko. Dawalam jej do raczki owoce albo warzywa i tak bardzo powolutku sie nauczyla jesc. Moja kuzynka jest pediatra i powiedziala ze czasem dzieci tak maja, i jesli dziecko rosnie jest wesole i zdrowe to zeby sie nie przejmowac

Gość gość
Widocznie takie z was kucharki

Gość gość
Haha kucharki.... wlać wodę mięso dodać warzywa wywar sam się gotuje...co tu kucharzyć panienko?

Gość gość
Nic dziwnego- 7miesięczne dziecko dopiero uczy się jeść stałych posiłków. Nie wymagaj od niego za wiele. Mleko podstawa jest do roku. Gdyby miał rok ukończony a pił tylko mleko to byś mogła się martwić ale nie teraz. Jak dziecko się urodziło to tez musiało się nauczyć dobrze pić z piersi.

Gość gość
Mój ma 10 miesięcy i też najchętniej jadłby tylko mleko z piersi. Czasem uda się, że zje więcej, ale nieraz jego posiłek to kilka łyżeczek. Jednak rośnie i jest *****iwy i zadowolony, więc się nie przejmuję. Autorko, nie rób błędu i nie dawaj na początku za dużo owoców, bo dziecko za bardzo przyzwyczaja się do słodkiego. Moja znajoma zaczęła podawać więcej owoców i nagle dziecko przestało jej zjadać zupki i warzywa, które wcześniej wcinało chętnie.

Gość gość
gość dziś Haha kucharki.... wlać wodę mięso dodać warzywa wywar sam się gotuje...co tu kucharzyć panienko? xxx Dla niemowlęcia mięso gotuje się oddzielnie od warzyw i podaje bez wywaru. Wywar tylko warzywny.

Gość gość
Ja mięso robię na parze. Wywar z warzyw gotuje z dużą ilością warzyw wody jest niewiele. Tylko wtedy córka zjada bo posiłek jej dmakuje. Jak jest pół na pół z wodą to jest bez smaku to co się dziwisz ze dziecko tego nie je?? Jak przyzwyczajone do słodkiego mleka