Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam , mam pytanie do was , może mi pomożecie . Otóż , chodzi o to ze przez dwa dni miałam na wkładce jakby plamki krwi z jakąś biała wydzieliną wielkośc***aproszka obecnie ustało dodam , że żadnych innych objawów nie miałam i nie mam . Wydaje mi się , że to mógł być czop to moja pierwsza ciąża więc w sumie nie wiem co o tym myśleć . Jestem w 31 tygodniu i moje pytanie polega na tym czy czop w tym tygodniu może już odchodzić do tego tak po trochu ? Czy raczej to jest nie możliwe ? Jeżeli tak to ile on odchodzi ? Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gość gość
Owy czop śluzowy jest bez znaczenia. Jego odpadnięcie nie ma wpływu na przebieg ciąży. Nie zwracaj uwagi.

Gość gość
mi odchodził przez dwa tyg tak po troche a pozniej wypadło troszke krwi i w nocy w ten dzien urodzilam.. ja bym poszla do lekarza, niech zbada szyjke czy wszystko ok,

Gość gość
Też bym poszła do lekarza jak odpada od razu to w ciągu dwóch tyg.może zacząć się akcja porodowa .

Gość gość
wiesz lepiej wyjsc na przewrazliwiona niz pozniej czegos zalowac

Gość gość
U mnie czop to były kawałki śluzu zdecydowanie większe niż paproszki i bardzo słabo podbarwione krwią. Wychodził przez 3 dni a po 1,5 tygodnia od rozpoczęcia odpadania czopu urodziłam synka. Inne objawy porodu pojawiły się rano a urodziłam po południu. Jeśli w tym tygodniu byłby to czop, to ja bym wolała chociaż zadzwonić do lekarza lub położnej. A najlepiej iść do lekarza raz za dużo niż raz za mało.

Gość gość
Jesteś bezmyślna. Twoje dziecko urodzone w tej chwili urodziłoby się duuuuuużo za wcześnie, nie wiadomo czy by przeżyło, a ty o czopie porodowym jakby to był 39 tydzień!!!!!! Jesteś ledwo w 7 miesiącu ciąży, masz krwawienie a ty się rozpytujesz o poród?!