Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mussia20

Cesarka po Cesarce

Polecane posty

Gość Mussia20

Może któraś z mamuś wie coś na temat cesarki po cesarce ? Jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałam a dziś znajoma powiedziała mi że między cesarkami powinien być 5 lat a u mnie bedzię 2 i że to jest bardzo groźne . Czy tak naprawde jest ?

Gość gość
Ja miałam dwie. Zaszlam po roku za pozwoleniem lekarza. Wszystko było ok. Tylko nie zgodzilam się na poród sn

Gość gość
U każdego wygląda to inaczej ale z tymi 5 latami to przesada... Dwa lata to już bezpieczny czas. A gdy przychodzi czas na drugi poród lekarz ocenia stan blizny, jeśli nie jest zbyt cienką i nie grozi jej pęknięcie przy porodzie sn to wtedy rodzi się naturalnie.

Gość Mussia20
U mnie własnie jest pewne ze bedzie druga cesarka i nie zagłębiałam się w to bardziej wiedziałam jedynie ze gojenie jest troche bardziej bolesne niż po pierwszej ale jak dzis mi tak powiedziała o tych 5 latach i ze jej znajoma miala cesarke po 2 latach drugą i po połtora roku 3 to lekarze powiedzieli ze 4 juz moze nie przeżyć

Gość gość
Przesadza. Ja miałam 3i pół Roku

Gość gość
Ja druga lepiej znioslam niż pierwsza i wszystko się lepiej i szybciej zagoiło. Smigalam już na trzeci dzień.

Gość gość
Ja miałam przerwę 22 miesiące pomiędzy jedną cc a drugą. Lekarz chciał nawet, żebym rodziła sn, ale ja poprosiłam o cc. Bolało bardziej niż za pierwszym razem, ale krócej, szybciej doszłam do siebie, chyba dlatego, że wiedziałam już, na co mogę sobie pozwolić w codziennych czynnościach i się z sobą nie cackałam:) Zresztą już jedno dziecko miałam biegające, to nie mogłam sobei pozwolić na wylegiwanie się:)

Gość gość
Mialam po 4 latach. Blizna sie rozeszla.

Gość gość
u mnie 4 lata i druga była lepsza od pierwszej wszystko szybko się zagoiło