Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żółty kolor po farbowaniu.

Polecane posty

Gość gość

Witam, dzisiaj pofarbowałem się na blond z rozjaśniaczem i wyszły mi żółte włosy w większości, a reszta pomarańczowe. Naturalnie mam brązowe włosy. Czy jest taka opcja, że jak kupię brązową farbę to wrócą mi choć trochę włosy do normalności(chodzi o kolor), bo aż wstyd w takich wyjść na dwór(jak u kurczaka). Był to mój 1 raz i nie zamierzam już więcej farbować włosów, prócz tego przejścia na brąz.

Gość gość
Możesz spróbować zafarbować na brązowo, ale w tym przypadku użyj farby brązowej o ciepłej tonacji, np. jakiś złocisty brąz. TYlko pamiętaj, że to nie obędzie się bez szkody na włosy. Teraz będziesz musiała poświęcić więcej czasu na pielęgnację włosów. Poczytaj: https://portal.abczdrowie.pl/wlasciwa-pielegnacja-wlosow-i-skory-glowy

Gość gość
Tylko troszkę się boję, że nie wyjdzie mi taki kolor, do jakiego chciałbym wrócić :/ obawiam się, że wyjdzie jakiś czerwony i będzie jakaś masakra :(

Gość gość
niestety, ale masz nauczkę - rozjaśnianie włosów tylko u dobrego fryzjera, albo sprawdzoną na sobie samej farbą, nigdy samym rozjaśniaczem. Ja bym na Twoim miejscu poszła do fryzjera na ratowanie tego co zrobiłaś. Albo kup szampon koloryzujący, który Ci trochę wyrówna kolor, jakiś ciemny blond np

Gość gratka34
Albo zainwestuj w jakąś lepszą farbę do włosów, może ona pomoże. Osobiście polecałabym montibello farby. http://www.fryzart.pl/firm-pol-1302870820-Montibello.html tutaj możesz sobie obczaić co i jak. Może uda się jeszcze coś z tym zrobić. A na przyszłość to najpierw poradź się fryzjera a dopiero potem rób ;)

Gość gość
wiesz co, są odżywki, ktore tonują taki zolty odcien wlosow po farbowaniu. ja to tez wyczarowalam sobie na glowie jakis dziwaczny blond wpadający w żółć. bylam zalaman, ale w miare szybko sprawe uratowala odzywka z inoaru- absolut speed blond. teraz juz mam 'ludzki' kolor i jest cacy :) uzywam regularnie, bo widze, ze dzieki temu wlosy mają zlociste ladne refleksy :)

Gość blondielies
Ja mialam z tym straszny problem, bo mimo ze po farbowaniu mialam upragniony odcien, to zawsze po jakims czasie robily sie zolte. Przetestowalam wiele fioletowych szamponow, ale zdecydowanie moim ulubiencem jest taki z Waterclouds - kupisz w internecie, przez ich strone. Jest bardzo wydajny i faktycznie dziala, czego w moim przypadku nie zauwazylam uzywajac tych tanich szamponow :( a ten faktycznie utrzymuje kolor

Gość gość
Spróbuj duo pack speed blond z inoar mega zestaw zawsze używałam płukanek i szamponów z drogerii i miałam albo siwe włosy i mega przesuszone a tym zestawem myję już 3 miesiące i jest super mam piękny kolor i mięciutkie włosy zamówiłam na stronie inoar i przyszło na drugi dzień;)