Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dostałam zdjęcia USG w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Już dwa razy byłam u ginekologa na USG w ciąży. Pierwszy raz w 7 tyg a drugim razem w 9 tyg. i ani razu nie otrzymałam zdjęcia, czy to normalne, od czego to zależy? Od lekarza ? Gdybym chciała takie zdjęcie otrzymać to muszę coś płacić ? I czy lekarz załącza zdjęcie USG do karty ciąży ? Dodam, że chodzę na NFZ

Gość gość
Bo tak jeszcde nic nie widac, tzn ziarenko. Ja wprawdzie dostałam usg z 7tyg, ale to bardziej zdjecie macicy.

Gość gość
Ją mieszkam w UK tu się robi 2usg dostałam pierwsze w 12tc a kolejne jak wylądowała w szpitalu 17tc ale musiałam poprosic

Gość gość
Ja przez całą ciążę 5 razy miałam robione usg i uzbierałam jakieś 40 zdjęć. Po prostu pytalam lekarza, czy mogę prosić o zdjęcia i dostawalam bez problemu.

Gość gość
Ciesz się, że chociaż miałaś to USG. Ja jestem w 15tc i nie miałam ani razu usg. Jak na.następnej wizycie mi nie zrobią to zrobię tam awanturę.

Gość gość
gość dziś To na jakiej podstawie stwierdzono u Ciebie ciążę? Przecież lekarz musi zrobić USG aby zobaczyć czy zarodek dobrze się zagnieździł w macicy (ok. 6 tc), a ok. 8-9 tc bijące serce dziecka. W 12 tc robi się USG prenatalne, a Ty w 15 tc nie miałaś w ogóle USG? To idź czym prędzej do gina, nawet prywatnie!!!

Gość gość
To jest twoja wina bo ja zawsze mam przy każdym badaniu cipki mam męża wtedy ginekolog traktuje poważnie bo ma świadka. Mam prawo zawsze go mieć przy każdym badaniu i zabiegu nawet w szpitalu ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta. Do tego nie jestem tępa i zacofana by się wstydzić męża przy badaniach i zabiegach! !!!