Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wscieklykurczak

ellaone

Polecane posty

Gość wscieklykurczak

Cykle 29-30 dniowe, w pierwszym tygodniu blistra zapomnialam 5 pigułki, zazwyczaj biorę o 22. Z mezem zaszalelismy ok. 16 i 23 o pigulce przypomnialam sobie następnego dnia okolo poludnia a tabletke PO wzielam o 21. A teraz(10dni) od wziecia, od dwóch dni odczuwam wieczorne mdlosci. Czy możliwe żeby skutki uboczne wystapily dopiero teraz? Wcześniej bylo okej.

Gość gość
opcje są dwie: 1. ciaża 2. efekt tabletek

Gość gość
Brak 100% antykoncepcji.Jest program 500+.

Gość gość
autorko--wydaje mi sie ,że to skutki uboczne .ja tez czekam za okresem po tej tabletce .oby przyszedl.

Gość wscieklykurczak
Eeej ze to nie są objawy ciąży to ja wiem, tylko zastanawia mnie czemu te dolegliwosci pojawily się dopiero po 10 dniach.

Gość gość
hmmo tego to niewiem ale ostatnio bardzo duzo czytam o ellaone i wyczytałam ,że ta tabletka dziala TYLKO PRZED OLULACJA bo ją opoznia a potem juz nie :( ,że po owulacji juz nie dziala :( im wicej czytam tym wiecej sie nakrecam . kiedy powinnas dostac okres?

<> Główna substancja, którą zawiera tabletka ellaOne (octan uliprystalu) wpływa na układ hormonalny kobiety. Każdy organizm ma indywidualną podatność na lekarstwa i różnego rodzaju środki, w tym także antykoncepcyjne oraz środki poronne. Substancje te zazwyczaj "podszywają się" za naturalne hormony i blokują bądź przyspieszają przewodzenie neuroprzekaźników. Zwykle jest to efekt długotrwały. Mdłości w Twoim przypadku, po 10 dniach, mogą "mówić", że substancja wciąż znajduje się w Twoim układzie hormonalnym. W przypadku tej substancji ważne jest jeszcze czy bierzesz jakieś inne lekarstwa, hormony, pigułki antykoncepcyjne. Może być tak, że te substancje się do siebie dodały i oddziaływują wciąż na Twój organizm. EllaOne jest pigułką oo niezwykle silnym działaniu na organizm. Może prowadzić do zaburzeń hormonalnych i rozregulowania Twojego cyklu. Warto po zaaplikowaniu tej tabletki udać się na wizytę do lekarza i zrobić badanie, które oceni stan Twojego układu hormonalnego. Pozdrawiam

Gość gość
dziekuje za wypowiedz ,Nie biore żadnych dodatkowych leków,nie mam też mdlosci .Poprostu byłam u gin. i podjęłam z nią ciekawa dyskusje o tej tabletce .czyli wychodzi na to,że jest skuteczna powiedzmy i 2 dni przed owulacja, w trakcie czy chocby 3 dni po owulacji,tak?