Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olala40

Grzybki w occie ze sklepu a zatrucie ? Czy to możliwe..

Polecane posty

Gość Olala40

Witam serdecznie Dzisiaj kupiłam w sklepie podgrzybek marynowany w occie z firmy bacowka. Czy jest możliwe że w atestowanym produkcie że sklepu mógł być trujących grzyb ? Mam tak silna biegunkę że zaczęłam się martwic.

Gość gość
Podgrzybka raczej ciężko pomylić z trującym grzybem ale...zawsze istnieje szansa.

Gość gość
ja dzisiaj zjadłem słoiczek maślaków (ze sklepu) i też miałem sraczkę

Gość Olala40
Czyli może to nie trujący grzyb tylko ciężko strawiony i dlatego tak... dzisiaj mi lepiej ale tylko troszkę;(

Gość Pani_Wiosna
Ja z kolei wczoraj zjadłam do sałatki warzywnej pół słoika maślaków w occie (również ze sklepu, jak kolega wyżej) i dzisiaj rano obudziłam się z potężnym bólem głowy (wieczorem było mi okropnie zimno w nogi i miałam tik w oku, ale to nie wiem czy objawy zatrucia). Rano wzięłam pyralginę i zjadłam pół kromki chleba, nic nie pomogło (myślałam, że to tylko ból głowy), po krótkim czasie połknęłam drugą tabletkę i resztę kromki zjadłam. Długo nie czekałam i zaczęły się wymioty. Co raz to oblewał mnie pot i było mi gorąco, a to znów zimno, telepało mną, zawroty głowy, chwiejny krok, mamrotanie (nie miałam siły mówić, plątały mi się słowa, np.zamiast apteka mówię przychodnia, zamiast sklep-kiosk), trudności z koncentracją. Potem co ok 20-30minut wymiotowałam już tylko żółcią (nawet wodę zwracałam). Tak miałam od rana, po godz. 14.zelżało mi, od półtorej godziny nie wymiotuję, piję elektrolity, tylko jeszcze głowa boli (w necie chciałam spr.czy mam zatrucie grzybami). Akurat u mnie nie było biegunki. A grzybki w occie bardzo lubię, oczywiście często nie jem, bo niezdrowe i tylko jako dodatek, zazwyczaj jem też tylko takie zrobione przeze mnie albo przez rodzinę. I nigdy nie miałam takich przebojów.

Gość gość
Nie wydaje mi się by było to możliwe. Jednak trzeba pamiętać o tym by kupować grzyby od sprawdzonych miejsc. Ja mogę wam polecić www.grzybylesne.eu Zajmują się skupowaniem i sprzedażą grzybów suszonych.