Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubranka używane dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy też uważacie, że ubranka z drugiej ręki są lepsze niż te nowe? Która z Was ubiera swoją pociechę w second handach?

Gość gość
Lepsze? Dlaczego?

Gość gość
Po pierwsze są tańsze, za cenę jednej pary np body, można mieć 10. No i taka "sprana" bawełna traci całą w sobie zawartą chemię.

Gość gość
Ja kupuję dla dziecka i siebie rzeczy używane. Czy lepsze... jeśli wartością są: niska cena, niepowtarzalność, często lepszy gatunek to tak, lepsze. Syn wygląda naprawdę modnie, świetne fasony, perełki. Ja mam nadwagę i więcej na siebie znajdę w zachodnich markach niż w naszych sieciówkach. Oczywiście nie jesteśmy ubraniu w używki od głowy do stóp, ale dużo rzeczy mamy.

Gość gość
nie zauważyłam żeby ciuchy z lumpa były jakościowo lepsze od tych z sieciówek. Zamawiam czasami ciuchy z angli ze sklepów, które wysyłają do polski, również rodzina przywozi mi ciuchy do polski. Ciuchy kupuje g*****e w sieciówkach i nie widzę zbytnio różnicy w tkaninie jeśli chodzi o ubranka dziecięce, pomiędzy tymi a angllii, bo w lumpach to ciuchy głównie z anglii są. Jedynym ich plusem to może tylko i cena. A czy są takie unikatowe? perełki? nie sądzę.

Gość gość
Szczerze napiszę że boję się noworodkowi kupić śpioszki czy body na ciuchach. Po znajomych w spadku to ok. Na razie kupuje nowe, poczekam aż Dziecko podrośnie i może wtedy ciuszki z ciucholandu

Gość gość
Nie kupuj ciuchów z lumpa!! Może i ładne i markowe, ale zanim do nas dotrą są wielokrotnie odkażane silnymi środkami, które nie zejdą z nich nawet po wielu praniach i mogą powodować bardzo silne alergie, które objawią się albo od razu, albo w późniejszym wieku. Mój synek właśnie ponosi konsekwencje mojej głupoty.

Gość gość
A co jest złego w używanych ubraniach? Ja dzieciom prawie wszystkie ciuchy kupuję w lumpkach, piorę i tyle. Ostatnio nawet przerzuciłam się nawet na lumpki online. To mój ulubiony: http://szafapelnaciuchow.pl/ :)

Gość gość
Ja nie narzekam na brak pieniędzy mimo wszystko chętnie przyjmuję rzeczy po dzieciach moich przyjaciół albo coś kupie w sklepie z odzieżą na wagę bo szkoda mi jest mimo wszystko piędzy jak widzę w jakim stanie wracają moi chłopcy ze szkoły hahaha albo z podwórka czy naszego tarasu więc szkoda mi nowych ubrań , kupuję ubrania nowe tylko wyłącznie żeby mieli na wyjście coś ładnego :) , więcej wydaję na córkę która już kończy gimnazjum ale ostatnio mnie wkurza, że nie szanuje nowych ubrań, więc teraz musi sobie na nie zasłużyć :)

Gość gość
Ubranka zawsze można sprzedać . Ja tak robię wszystkie potrzebne akcesoria jak metkowice i nie tylko kupuję w tym sklepie http://gecko.pl/.