Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AGUSIA31

TARNÓW mamuśki poród 2017 r

Polecane posty

Gość AGUSIA31

W styczniu 2017 r pozostanę mama poraz 3 . Jesli chcecie się podzielić swoimi doświadczeniami albo radami zapraszam na forum. Może kiedys spotkamy się w Cafe mama w parku na figlach i porozmawiamy o swoich pociechach na żywo.

Gość Przytulas
Czesc ja mam zamiar rodzic w Tarnowie na nowym szpitalu:) to jest moja druga ciaza przypuszczalny termin na 14styczen 2017:). Obecnie jestem w 13 tygodniu:) ale nie pochodze z Tarnowa tylko okolic:) a ty na kiedy termin?

Gość Przytulas
A ty na nowym czy na starym szpitalu bedziesz rodzic?

Gość Agusia31
Ja tez będę rodzic na Nowym Szpitalu a termin mam na 13 styczeń . Może spotkamy się na porodówce ha . Jestem juz po badaniach pranetalnych wg usg z 12 t i 5 d ma być 3 syn.

Gość Przytulas
Ja bylam na prenatalnych w 12 tygodniu tylko kurcze nie dal mi tych pomiarow przeziernosci karkowej i kosci nosowej mowil ze wszystko wpozadku i dzidzia dobrze sie rozwija. Martwilam sie ale stwierdzilam ze skoro mowil ze jest dobrze to chyba tak jest:). Mozliwe ze sie spotkamy:) ja mam coreczke 8 lat i podpytalam teraz i mowil mi ze mozliwe ze bedzie syn kolejna wizyta 1sierpien moze potwierdzi:). Mam nadzieje tylko ze moge sobie ot tak wybrac szpital mieszkajac na podkarpaciu ze nie beda robic problemow:) jak sie czujesz??

Gość Agusia31
Myślę że bez problemu możesz rodzic gdzie chcesz. Czuje się dobrze. Moje chłopaki mają 9 i 2 lata. Teraz miała być próba na core ale się nie udało więcej prób nie będzie. Lekarka nie powiedziała mi na ile procent chłopak stwierdziła tylko tyle że się nie myli i ze kat nachylenia jest powyżej 30 stopni pionowo do góry stoi siusiak to się już nic nie zmieni. Na dowód dala zdjęcie siurka ale jak dla mnie to wygląda jak dwie kulki ktore nakładaja się na siebie niż siurek i jajka. W 20 tyg powtórzę sobie badanie 3 d to będę miec juz pewność 100 % chociaż nie ukrywam ze w moim przypadku mogłaby się pomylic

Gość Agusia31
W 12 tyg na badaniu moje maleństwo ma 67mm przeziernosc karkowa 2,0 mm kość nOsowa obecna . Wg tego usg niby 13 tyd i termin porodu na 9 styczeń 2017

Gość gość
Witam was. Jak miło że tu się pojawiło miasto Tarnów. Też jestem z Tarnowa, ale nie jestem teraz w ciąży. Może w przyszłym roku sie postaram, kto wie. Na razie mam jedno dziecko. Rodziłam je w nowym szpitalu i nie żałuję, ogólnie jestem zadowolona. Pozdrawiam i życzę zdrowia dla maluchów

Gość Przytulas
To chyba nie bedziemy sie widziec na porodowce skoro ci sie zmienil termin:) poczekaj spokojnie na termin kolejnego usg wszystko sie moze zdarzyc ja mam usg co miesiac teraz wizyta 1sierpnia wiec zobaczymy co powie o plci to bedzie 16tydzien niby ostatnio powiedzial no moze sie pani uda ze chlopak zobaczymy:). I tez jak sobie zarzycze to pokazuje mi w tym 4d mam to wliczone w wizyte:). A kiedy zaczynasz gromadzic wyprawke? Bo ja tak zaczne chyba od 18-20 tygodnia bo niestety procz lozeczka nie mamy nic bo sie wszystkiego pozbylam

Gość Agusia31
Zawsze możemy się spotkać ☺. Pierwszy syn w 42 tyg ciazy 4200g a drugi urodził się w 38 tyg ciazy 3200g. Tobie się przesunie albo mi i jak nic możemy rodzic razem. Ja mam wszystko po synku jak urodze będzie 2 lata i 7 mcy różnicy a starszy 9 lat i 6cy. Kolejna wizytę mam 26 lipca ale wątpię że lekara coś powie bo ona nie mowi wcześniej niz po 20 tyg. Na pranetalnym byłam prywatnie i na polowkowe tez pójdę w 20 tyg prywatnie kolo 24 sierpnia.

Gość Przytulas
Ja ogolnie chodze prywatnie wizyta co 3 tygodnie teraz mam za miesiac bo moj lekarz na urlopie i place 150zl wizyta. Ale przyzwyczailam sie bo z corka tez chodzilam do niego:). Ja corcie urodzilam w 41tyg waga 2.900 mala byla ale wazne ze zdrowa. Teraz zaczelam 13tydzien a brzusio juz mam w pierwszej ciazy nie bylo widac mi brzuszka do 5mies. Fajnie by bylo miec kogos fajnego na sali zeby nie byly jakies upierdliwe baby;). Jeszcze w nast tygodniu musze badania zrobic podstawowe bo mam skierowanie. A poza tym leci powoli oby do przodu:D.

Gość Agusia31
Ja juz mam 4 kg na plusie a gdzie tam do końca masakra . Widać mi już brzuszek.

Gość Przytulas
AGUSIA31 mam takie pytanko nie orientujesz sie czy w Galerii Tarnovia w H&M jest kolekcja Mama dla kobiet w ciazy? Mam zamiar sie wybarc na male zakupy dla siebie i nie wiem czy maja cokolwiek na sklepie czy raczej tylko przez internet??? Jakbys mogla to napisz

Gość Agusia31
H&M przenieśli ubrania ciążowe na środek naprzeciw kas ale koszmar porażka wielka 3 wieszaki nie ma co kupić jeden wzór spodenek i jakieś badziewie. Jak chcesz to polecam dom handlowy swit na 2 piętrze tam jest tego dużo poczawszy od bielizny piżam spodnie z gumka wszystkie rozmary bluzki kurtki itp. To jest też sklep dla puszystych wiec do rozmiaru 50 idzie co kupić.

Gość Agusia31
Byłam ostatnio w h&m i odzież ciążowa wróciła na swoje miejsce zaraz przy wejściu i asortyment się dużo powiększył ☺ dla sprostowania

Gość truskawakawa
Hej, czy któraś z Was chodziła do doktora Kosarzyckiego?