Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiekosc bicepsa, od czego zalezy ?

Polecane posty

Gość gość

mam 21 lat i od roku cwicze. Bylem szczuply i wazylem 61 kg wiec wzialem sie za siebie. kupilem hantle , odzywki , poczytalem na temat treningu i diety i zaczem sie dostosowywac. Poroku waze 65 kg , biceps mam 32 cm tak jak przed rokiem . W zasadzie urusl mi tylko troche tylek i brzuch i nic poza tym. A moj brat ma 31 lat i jest tezszy ode mnie mimo ze nie cwiczyl . Znam tez kilku gosci co maja po 26,27 lat , raczej maja szczuple sylwetki ale miesnie lydek i bicepsy maja wieksze. Jak to mozliwe ? Moze przestane cwiczyc itd i przestane sie meczyc a z wiekeim sam nabiore ciala ?

Gość gość
Renia rączkowska powinna w tym ci pomóc

Gość gość
Od mózgu im mniejszy mózg tym większy biceps.

Gość gość
Źle ćwiczysz bądź źle jadasz, jakie ćwiczenia, ile serii i ile powtórzeń, przerwy między seriami oraz ile razy w tygodniu robisz ćwiczenia na biceps i plecy. Podaj również przykładową ilość makroskładników jaką spożywałeś w ciągu dnia treningowego czyli ile gram białka:węgli:tłuszczy w jakich godzinach, co konkretnie jadłeś i o ktorej godzinie był trening.

Gość gość
jadam o 7.30 , 10,00 13,00 16,00 18,00 20,30. A co do cwiczen to sa zroznicowane bo czytalem ze nalezy zmieniac cwiczenia. Po jakims czasie dowiedzialem sie ze na mase nalezy zwiekszac ciezar ,a nie ilosc powtorzen i takze na mase nalezy cwiczy okolo 3 razy w tyg.A cwiczena takie jak pompki , przysiady ze sztaga, hantelki, . ROBIE OD 4 DO 6 SERII np pompki 20 , 18 , 18 , 16

Gość gość
w poniedzialek robie pompki, wtorek przysiady, sroda brzuszki , czwartek hantle na bicps

Gość gość
Mi chodziło tylko o ćwiczenia na biceps nie interesuje mnie brzuch, jeżeli chcesz mieć w łapie więcej cm to triceps i biceps, jak ty robisz jedno ćwiczenie na biceps to się nie ma co dziwić że nie rośnie, nie napisałeś co jadasz. Ćwiczenia się zmienia co np 2-3 miechy a nie co tydzień albo gdy widzisz że już nie idzie. Proszę cię, ja ćwiczę 5 razy w tygodniu grunt to dobra regeneracja, dieta, sen. Właśnie a ile śpisz? Na mase najwazniejsza jest technika, poczytaj sobie o włóknach czerwonych i białych. Ile jadasz tego białka:węgli:tłuszczu Słaby ten twój trening.

Gość gość
Ujowe te twoje cwiczenia zacznij normalnie cwiczyc

Gość gość
spie 22-7 , jem- jajecznice , mieso z kurzczaka, szynki z kurczaka, duzo serow, jogurtow , bananow. Ale ja to jem bo lubie a nie dlatego ze tego dieta wymaga. A nie cwicze tylko bicepsa bo nie chce wygladac jak profesorowie z silowni od pasa w gore byk ze objac nie mozna a nozki jak u bociana.

Gość gość
Dop*****l konkretny ciężar mordo.

Gość gość
ILE rozumiesz co to znaczy? Zresztą po tym co napisałeś już widzę że nie jadasz węglowodanów, jak ty chcesz urosnąć?? Ćwiczy się wszystko a my rozmawiamy o tym dlaczego ci w łapie nic nie idzie....

Gość gość
dobra panowie pomijajac cwiczenia. Dlaczego ci co nie cwicza sa masywniejsi ode mnie ? dlatego ze sa starsi? z wiekiem samemu sie ciala nabiera?

Gość gość
Geny

Gość gość
"Masywniejsi" :D zacznij jeść węgle żeby ci się odłożyły w postaci tłuszczu to będziesz masywniejszy. Napisałem ci nie jadasz węglowodanów to jak chcesz przytyć?? ćwiczysz rok i nic nie potrafisz, nawet podstaw nie przeczytałeś. Geny swoją drogą.

Gość gość
Przy okazji, mięśnie ważą więcej od tłuszczu i można zrobić masę nie zalewając się przy tym jak świnia. Tak jak ktoś pisał wcześniej odpowiednia dieta bogata w węgle i białko + odpowiedni program ćwiczeń (najlepiej z ciężarami) + regeneracja i gwarantuje że już w pół roku będzie duża zmiana.

Gość gość
dobra dzieki. Za rok bede wygladal lepiej niz rafal maslak

A jakie odżywki kupiłeś? Najważniejsze to umiejętne połączenie diety i dobrego planu treningowego- poparte odpowiednią suplementacją (która ma być uzupełnieniem diety a nie jej zastępstwem!) Ja osobiście biorę http://sportowesuple.pl/113-trec-testoxpack-15sasz.html i efekty są widoczne. Jest to mocniejsza odżywka, skoro do tej pory nie zauważałeś pożądanych efektów może warto spróbować czegoś innego.