Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ostatnie tygodnie ciąży. Też się tak kiepsko czujecie?

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, obecnie jestem w 35 t.c. i czuję się jak jakiś odmieniec, ponieważ wydaje mi się, że tylko ja przeżywam takie katusze w całej tej ciąży, nie wspominając już od końcówce:( Już od 30 t.c. mam dziwne kłucia w szyjce macicy i pochwie, przez to kilka razy dziennie wydaje mi się, że już zaczynam rodzić;) no i tak to już trwa od 5 tygodni, a jeszcze nie urodziłam na szczęście:p Od 33 t.c niestety mała wypycha się już tak nieznośnie, że mam ciągle brzuch obolały jakby mnie ktoś po nim skopał, mam wrażenie, że pcha mi nóżki pod żebra, czuję rozpierający ból w klatce, jak zdarzy się chwila, ze się nie pcha da się jakoś wytrzymać, ale jak tylko się wypycha to czuje w podbrzuszu ból jak na okres, w dodatku jak tylko wstanę to czuję ciągłe napięcie w podbrzuszu jakby brzuch miał mi odpaść, o bólach kości biodrowych i w pachwinach już nie wspomnę:( Powiedzcie czy wy też macie podobne dolegliwości czy to ja jestem jakaś pechowa?:(

Gość gość
Ja 33 tc i mam bardzo podobnie

Gość gość
Ja 35 t.c.i nie mam tak. Nie wiem od czego to zależy ale prawie nic mi nie jest ... czasem coś pobolewa ale za pare sekund przestaje. Za to zrobiłam się bardziej zmeczona. Dziś spałam do 14tej :/

Gość gość
Ja sie juz strasznie czulam... Ciezko. Zaraz zleci Ci na szczescie;)

Gość gość
ja tak mialam w pierwszej ciąży, teraz jestem w 36 tygodniu drugiej ciazy i jest calkiem inaczej.Nie powiem bo męczę się już też dużo szybciej niż np dwa tyg temu, ale widzę ogromną różnicę- w pierwszej ciąży tylko leżałam i stękałam jak mi źle, a nic nie robiłam bo "nie miałam siły". Teraz oczywiście trochę jestem zmuszona do ruchu mając trzylatka i dom na glowie, ale sama też widzę, że ruch daje lepsze samopoczucie no i mając zajęcie zapominamy zwyczajnie o tym co nam dolega. Nie mówię, żebyś miała biegać, szorować podłogi czy niewiadomo co, ale proste domowe zajęcia czy spacery na pewno nie zaszkodzą, a jak się trochę czymś zajmmiesz i rozruszasz, to na pewno będzie lepiej.

Gość gość
U mnie 34 tydzien nie czuje się zle ale tez energią nie tryskam.Pobolewa i kluje mnie szyjka czasem cis w biodrach ogólnie ok chociaz dzis jestem mega zmęczona nie wiadomo po czym

Gość gość
Ja mam 33 tyg i czuje sie okropnie jak by wszystkie bole zebrały sie na raz

Gość gość
34 tc, mam tak samo jak Ty Autorko. Do tego brak siły, potrafie zasapać się jak stare dziadzisko. Sikam czesto, spie duzo. Zgaga tak ostra, ze mam wrazenie jakby moj przelyk byl domem diabła. W pierwszej ciąży tak nie miałam i czułam się dobrze. Ale każda ciąża jest inna. Nie przejmuj sie, dotrzymamy :)

Gość gość
ja w końcówce ciąży czułam się rewelacyjnie. W dzień porodu robiłam porządki w ogródku, bo to początek wiosny był, pomagałam mężowi w jakiś lekkich pracach przy domu. po całym dniu roboty, wstawiłam sobie jedzonko bo taka byłam głodna. siadłam do jedzenie a tu chlust wody mi odeszły ;] 5 tygodni szybko zleci. pozdrawiam