Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Partnerka w ciąży, a ja się boję.

Polecane posty

Gość gość

Moja wieloletnia partnerka jest w ciąży. Szczerze ? Dzieci nigdy mnie nie bawiły, boje się takich małych. Kiedyś nie chciałem mieć dzieci, a kiedy się poznaliśmy wszystko się zmieniło, no może nie zaczęłem pragnąc drużyny piłkarskiej, ale było mi to obojętne. Teraz stało się. 7-10 stycznia na świat ma przyjść moje dziecko. Boje się tego wszystkiego panicznie. Jak mam sobie z tym wszystkim poradzić ? Jak pomóc kobiecie w tej szalonej sytuacji ?

Gość gość
ten strach to normalne;) po prostu z nią bądź, kochaj ja. Ile macie lat?

Gość gość
Oboje 26.

Gość gość
Co innego cudze dzieci a co innego swoje, także spokojnie nie patrz na ojcostwo z perspektywy twojego nastawienia do obcych dzieci bo to będzie zupełnie co innego. Wszystko przyjdzie z czasem, teraz nie potrafisz sobie tego wyobrazić bo nie widzisz tego dziecka i nie czujesz tak jak matka. Ale potem zobaczysz jak to szybko przeleci, pomyśl że kiedyś możesz zyskać przyjaciela w swoim dziecku, przecież kiedyś to dziecko dorośnie to jakie będzie zależny od ciebie, możesz wpłynąć tak aby stał się wartościowym fajnym człowiekiem z którym kiedyś nad jeziorem strzelisz sobie piwko :P

Gość gość
Nie miałem za dobrych relacji z ojcem. Dlatego jako nastolatek powiedziałem sobie, że nigdy nie będę miał dzieci, bo mogę być taki jak on.