Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 miesięczne dziecko jest nieposłuszne nie mam sił pomocy jak karać

Polecane posty

Gość gość

Nie słucha się, ciągle rozrabia, prośba o chwilę spokoju nie skutkuje, staram się rozmawiać aby zrozumiało, nic jak grochem o ścianę.Błagam o pomoc, bo bić nie będe dziecka. Żałuje że już nie ma w TV super niani bo bym mogła przynajmniej zgłosić się do programu.

Gość gość
prowo? 9-miesięczne dziecko rozrabia i jest nieposłuszne??

Gość gość
Hahaha pewnie pali i pije po kątach : D

Gość gość
Mały już czworakuje, ciągle rozwala swoje zabawki, jak do niego mówię i go trzymam to zaczyna płakac, nie mam sił naprawdę.

Gość gość
No prowo jak nic! Kobieto a co ty biedna zrobisz jak będzie miało 9 lat??

Gość gość
Ty jakaś nienormalna jesteś?? Myślałaś, że dziecko siadzie w jednym miejscu i będzie się spokojnie bawiło? Oni się rozwija, poznaję świat i to są jego sposoby

Gość gość
też mam 9-miesieczne dziecko i co ? też rozwala , też jest płaczliwe (chyba przez ząbkowanie ), wszędzie chce wchodzic, wstaje,raczkuje ogolnie cuda na kiju .3 minuty w miejscu nie posiedzi.No i co? Na nic twoje starania i proby tlumaczenia ono jest za male zeby zrozumiec, chociaz moje czase reaguje na "niewolno ", albo "ty ty , tam nie idź ", ale tylko czasem.Sypia w dzien 3x 30 minut i mam teez serdecznie dosyć , w domu mam jeszcze starsze dziecko ,ktore rowniez potrzebuje uwagi,w nocy jak juz w koncu spią mam jeszcze ogrom zleceń do napisania.Tez jestem wykończona

Gość gość
kojec

Gość gość
A może powinnać dac klapsa to może się uspokoi? To niestety jest takie bezstresowe wychowanie.

Gość gość
mi juz tez po głowie chodzi niekiedy danie jej klapsa, bo potrafi być naprawdę okrutna, szczypanie, drapanie,ciagniecie za wlosy itd.ale to jest dziecko ,ktore ma 9 miesiecy, nie sądze ,ze coś z tego wywnioskuje, chyba tylko tyle, ze mama ją bije....co innego dac klapsa 2latkowi a co innego takiemu bobasowi ,ktore wiele rzeczy robie podświadomie i poznawczo

Gość gosccmama kasia
Jak mnie wkurzaja takie matki!!! Czego ty sie spodziewalas? Dziecko jest ciekawe swiata to wiadomo, ze nie bedzie chcialo siedziec w miejscu. Ciesz sie ze jest zdrowe i ze moze raczkowac!!! w mojej bliskiej rodzinie u 7 miesiecznej dziewczynki zdiagnozowano rdzeniowy zanik miesni - nawet nie bedzie raczkowac!!! jej rodzicoe wszystko by dali zeby miec problemy takie jak ty!! A ty marudzisz ze ci dziecko raczkuje, sama mam 9 miesieczna corke wiec wiem co to znaczy a ty nie narzekaj tyko ciesz sie zdrowym dzieckiem

Gość gość
Małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot.

Gość mama trzylatka
9 miesieczny bobas nie rozumie słowa nie i na wszystko patrzy przez pryzmat własnych potrzeb Absolutnie klaps nie pomoze,najwyzej zaszkodzi Maluch niezrozumie zwiazku bicia z jego zachowaniem Poprostu cierpliwosci i konsekwencji.Nie jest zdaniem skonczonymZałapie a potem czeka Cie bunt 2 latka.Powodzenia,da sie pzezyc!…

Gość gość
Wy tak na serio? Nie uwierze ze to nie prowikacja, no co wy...

Gość gość
Hehe prowo na bank

Gość gość
Prowo albo i nie... Znam takie idiotki.... Jak mają spokojne dziecko, co to posadza na kocu, dadzą cokolwiek w rękę i siedzi, jak zamurowane, a te dumne, bo tak potrafią,, wychować ".I krytykują matki dzieci, które natura obdarzyła temperamentem, ciekawością, inteligencją i ani myślą siedzieć, jak te kołki w jednym miejscu. No to te sfrustrowane krytyką próbują wychowywać na grzeczne dzieci, zloszczac się na nie za tę ciekawość....

Gość gość
Ja mysle,ze trzeba 9-miesieczniaka lac pasem i stawiac za kare do kąta.Niewazne,ze ledwie siedzi,nie stoi jeszcze haha! Sorry za bzdurny moj post proporcjonalny do prowo autorki.ale mlodziezy sie nudzi.