Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odwołanie od decyzji zus w sprawie emerytury

Polecane posty

Gość gość

Witam, wiem, że to nie ten dział lecz mam problem. Otóż mój tata stara się o emeryturę. Ze względu na trudne warunki pracy złożył papiery w wieku przedemerytalnym. Prace w szczególnych warunkach ma udokumentowaną tylko na 12 lat i 3 miesiące a to tylko dlatego, że zakłady w których tata pracował najzwyczajniej przestały istnieć i nie przekazały do przechowawców archiwów informacji o takim stanie rzeczy, tj że tata pracował na stanowisku o szczególnych warunkach natomiast jego współpracownicy przez sąd pracy otrzymali potwierdzenie pracy w szczególnych warunkach. Moje pytanie brzmi czy przy odwołaniu od decyzji ZUSu będzie można uzyskać takie potwierdzenia czy nie warto bawić się w odwołania tylko od razu do sadu pracy osobno potwierdzić prace w szczególnych warunkach i dopiero składać papiery od nowa ??? Jest ktoś tutaj kto będzie mi w stanie doradzić? Bardzo proszę.

Gość gość
Poszukaj może są jakieś tematyczne fora, tutaj uzyskasz dużo nic niewartych odpowiedzi...Niestety nie mam wiedzy żeby pomóc.powodzenia

Gość gość
up

Gość pismasadowe
Szanowni Państwo, portal www.pismasadowe.pl zajmuje się profesjonalnym przygotowywaniem pism procesowych w różnego rodzaju sprawach - cywilnych (o odszkodowania, spadkowych, z zakresu prawa pracy), rodzinnych (rozwody, alimenty, kontakty), gospodarczych (umowy), administracyjnych (skargi i odwołania). Przygotowujemy również odwołania od decyzji ZUS. Wszystkie nasze pisma są dokładne, wyczerpujące i zgodne z aktualnym stanem prawnym. Gorąco zalecam do kontaktu pod kontakt@pismasadowe.pl Pozdrawiamy serdecznie, zespół www.pismasadowe.pl

Gość gość
Myślę, że od razu do sądu, bo ZUS nie ma interesu aby uwierzyć. Potrzebni świadkowie, sąd orzeknie pracę w szkodliwych warunkach i ZUS nic już nie może zepsuć w tej sprawie.

Gość gość
co, żadnej emerytury, tatuś ma zapieprzać na cudze bachory tj. na 500+ do śmierci,