Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nakladki na zęby clear aligner

Polecane posty

Gość gość

Kochane potrzebuje opinii na temat nakładek na zęby clear aligner, dostałam propozycje od ortodontki na takie nakładki zamiast tradycyjnego aparatu stałego, jeśli chodzi o cenę jest mniej więcej taka sama jak aparat ortodontyczny , ale taka forma prostowania zębów jest podobno wygodniejsza i krotsza, w gabinecie powiedzieli mi że w moim przypadku prostowanie zębów będzie trwało do 6 miesięcy. Proszę o jakieś opinie, nie chce tak dużej kwoty wyrzucić w błoto, mój budżet i tak zostanie sporo naciagniety , bo od początku zamierzałam założyć aparat tylko na górne zęby, dolne sa proste, jednak dostałam odpowiedź , że gdybym założyła tylko jeden łuk to po kilku latach zęby górne spowrotem wykrzywia się . Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą opinie!

Gość gość
Nie jest najlepsza. Najlepszy jest tradycyjny metalowy aparat (moze byc lingwalny co podnosi koszt). Clear aligner nie pozwala na modyfikacje leczenia w trakcie jesli zachodzi potrzeba, a wiadomo, ze kazdego szczegolu nie da sie przewidziec. Taka jest opinia mojego ortodonty, bardzo zreszta doswiadczonego i kompetentnego. Moje leczenie trwalo 10 miesiecy. W ogole nie powinno niemal nigdy trwac dluzej niz 2 lata, a o takich przypadkach czesto tu czytam. Jakies zacofane metody albo wyciaganie kasy.

Gość gość
I co to za glupua rada ze zeby i tak sie wykrzywia? To nie zalezy od 1 czy 2 lukow. Po zdjeciu aparatu stalego nosi sie aparat retencyjny na ogol na zawsze. Mam nadzieje ze cie o tym poinformowano. Po drugie to ze zeby w jednym luku sa proste nie oznacza ze niw musisz nosic na nie aparatu. Kazde przesuniecie w jednym luku musi sie komponowac z drugim. Ale to juz lekarz musi zadecydowac.

Gość gość
Dziewczyny, a kojarzycie tę metodę leczenia Alignery Invisalign http://centrum-ortodontyczne.pl/invisalign/ ? Szukam jakiegoś rozwiązania, które by się nie wiązało z koniecznością zakładania aparatu właśnie. Czy to jest to samo co Clear Aligner? Ewentualnie jaka jest różnica?

Gość gość
Ja zdecydowałam sie na tradycyjny, metalowy aparat, ze względu na koszty. W sumie w http://przychodniadental.pl/ zapłaciłam bardzo dobrą cenę za założenie obu łuków, a leczenie wiąże się z dodatkowymi kosztami, więc wolałam nie przepłacać za inne aparaty. Nie zależy mi jakoś na czasie, więc mogę ten aparat nosić dłużej.

Gość gość
Ja zakładałam aparat w http://www.medidens.pl/ i też nie mam jakiegoś specjalnego. Też nie przeszkadzają mi metalowe zamki, a nawet uważam, ze jest to całkiem urocze.

Gość gość
Super sprawa ... przełom w tradycyjnym i bolesnym prostowaniu zębów. Ja takie coś zrobiłam w tej klinice http://clearaligner.olsztyn.pl/ i efekt bije na głowę.

Gość gość
Można zawsze założyć stały aparat, ale taki niewidoczny, bo zakładany na wewnętrzną stronę zębów. Coś takiego http://aparat-lingwalny.pl/. Wtedy go nie widać :)

Gość gość
Hmm, z tego co wiem, to jest to skuteczna metoda, z której wiele osób teraz korzysta. Moja koleżanka nosi taki aparat właśnie tylko że on nazywa się inaczej - http://centrum-ortodontyczne.pl/invisalign/. Jest zadowolona z efektów leczenia. Metodę najlepiej dobierze Ci jednak lekarz:)

Gość gość
Najlepiej pogadaj z ortodontą i zapytaj o opinię. :) Ja zakładałam aparat w http://ortodontix.pl/ i wszystko jest w najlepszym porządku.

Faktycznie jeśli cena za zwykły aparat i nakładki clear aligner jest ta sama to chyba nie ma się co zastanawiać. Takie nakładki są niezwykle estetyczne i komfortowe a do tego prawie niewidoczne. Ja polecam gabinet protetyczny w Gdańsku http://protetykgdansk.pl/clear-aligner/ , który wykonuje właśnie takie nakładki clear aligner!

Gość gość
kochana to dziwne wszystkie te opowieści bo ja po stałym aparacie metalowym w wieku 15 lat potem nosiłam tylko nakładki retencyjne takie przezroczyste może do roku dwóch i do dziś a mam 33 lata aktualnie nic mi się w uzębieniu nie przesunęło więc nie rozumiem jakie aparaty retencyjne do końca życia ?? może co przypadek to zależność. Aparat zakładałam u Pana Nedal Aidi w Poznaniu

Gość gość
Ja od wczoraj mam invisilign - bardzo wychwalany przez ortodontów. Czy da radę z moimi zębami - zobaczymy.

Gość YoluYoli
Ja mam i polecam, bardzo dobre rozwiązanie. Akurat nie chciałam mieć aparatu stałego z różnych względów, zdecydowałam się na tę metodę wiec w gabinecie p. Anny Henschke (polecam sobie sprawdzić w sieci). Muszę przyznać, że pozytywnie zaskoczyły mnie efekty. Metoda jest moim zdaniem najmniej uciążliwa, tym bardziej też, że ortodontka ma naprawdę duże doświadczenie w tym temacie.

Gość gość
polecam Invisalign. To jest taki "niewidzialny" aparat. Dość wygodny i rzeczywiscie prawie niewidoczny :) zachęcam do poczytania. A jesli chciałabys przejsc sie do specjalisty i ustalic szczegoly, to polecam swoja pania doktor Pniok z Dental Care w Tycach. Świetna specjalistka!

Gość gość
p. doktor Pniok z DentalCare jest świetna ;D specjalnie dojeżdżam kilkanaście km bo to przecudna kobieta i specjalista

Gość Małgosia18lat20doświadczenia
Widzę, że nie tylko ja dojeżdżam do dr Pniok :D To się nazywa świetny fachowiec!!

Gość gość
Doktor Pniok bym nie wymieniła na żadną inną, świetna specjalistka i kobieta :)

Gość gość
Ja się właśnie przymierzam do tego aparatu invisalign, mam umówioną wizytę w Rock Your Smile w tym celu, koleżanka tam chodzi, nosi właśnie ten model aparatu i bardzo zachwala. Ja nie mam żadnej większej wady, po prostu chciałabym wyrównać zęby, bo niestety są trochę krzywe. A chciałabym mieć idealny uśmiech na swój ślub :) Tak że myślę, że się zdecyduję na leczenie tą metodą.

Gość Anastazja

Też myślę o aparacie invisalign, ale w Tychach w Dental Care. Bardzo dbam o swoje zęby, zawsze dbałam i oszczędziłam pieniądze na aparat niewidoczny, marzenie o perfekcyjnym uśmiechu – a wiadomo że w Tychach najlepsi specjaliści, zawsze tak było.

Gość kowadełko

Ja jestem z Tych i też się zastanawiałam. Umówiłam się do dr. Pniok w Dental Care na wizytę, zapłaciłam 50 złotych i teraz przynajmniej mam wszystko prześlicznie rozpisane. To pomogło mi podjąć decyzję ;)

Gość Annia

Z tego co patrzę to pani dr Pniok ma same bardzo dobre opinie. Też się chyba przejadę do Tych bo mam do wyleczenia 2 zęby, córkę też muszę umówić na wizytę... W Katowicach ciężko o dobrego stomatologa.

Gość Annia

Jesteśmy już po wizycie, chciałam bardzo serdecznie polecić Dental Care i Panią dr. Pniok - anielska cierpliwość do dziecka bojącego się borowania. Przemiła obsługa, przyzwoite ceny - nic dodać nic ując :)

Gość frana
Dnia 27.06.2018 o 18:19, Gość gość napisał:

Ja od wczoraj mam invisilign - bardzo wychwalany przez ortodontów. Czy da radę z moimi zębami - zobaczymy.

Nosiłam Invisalign kilka miesięcy temu, wyprostował mi zęby i nadal się tak utrzymują 😄 pewnie wszystko zależy od ortodonty prowadzącego leczenie, ja chodziłam do DentalCare, dr.Pniok  wyrozumiała i miła, ważne jest dla niej zadowolenie pacjenta.

Gość skynet
Dnia 5.07.2019 o 01:13, Gość Annia napisał:

Jesteśmy już po wizycie, chciałam bardzo serdecznie polecić Dental Care i Panią dr. Pniok - anielska cierpliwość do dziecka bojącego się borowania. Przemiła obsługa, przyzwoite ceny - nic dodać nic ując :)

Niedługo się tam wybieram. Umawiałem się telefonicznie (bardzo miła Pani przy telefonie) także niedługo przekonam się na własnej skórze :)

Gość Amela

Ja mam Beyli. Porównałam kilka firm i u nich wyszło mi finansowo najkorzystniej, to raz, a dwa na konsultacji lekarz mnie przekonał, dostałam też próbną darmowa nakładkę, więc to nie tak, ze zdecydowałam się wyłącznie ze względu na cenę. Nakładki noszę juz od 3 miesięcy, niedługo będę miała kontrolę, no ale widzę, ze te efekty są, wiec jestem zadowolona. Jako nastolatka miałam już metalowy aparat ortodontyczny, jednak przez nieprawidłową retencję zęby znowu mi się poprzesuwały. Drugi raz już drutów nie chciałam, a te nakładki sa naprawdę zupełnie niewidoczne.

Gość Miszelinka

No właśnie mnie aparat ortodontyczny przeraża. Beyli już chyba prędzej by do mnie przemawiały. Jak Ci się je nosi tak na co dzień? Nie są kłopotliwe? Jak z mówieniem?

Gość Amela

Mówię normalnie, w ogóle nic się nie da zauważyć, ze mam coś w ustach. Kłopotliwe nie, trzeba pamiętać o myciu, ale można sie przyzwyczaić 😉 Ja polecam, zwłaszcza, ze efekty naprawdę szybko są widoczne.

Gość szymnia
Dnia 5.07.2019 o 01:13, Gość Annia napisał:

Jesteśmy już po wizycie, chciałam bardzo serdecznie polecić Dental Care i Panią dr. Pniok - anielska cierpliwość do dziecka bojącego się borowania. Przemiła obsługa, przyzwoite ceny - nic dodać nic ując 🙂

potwierdzam, pani dr.Pniok bardzo miła i profesjonalna 🙂 dzieki niej przestałam się bać chodzic do dentysty 😜

Gość I znów
Dnia 2.09.2019 o 11:03, Gość skynet napisał:

Niedługo się tam wybieram. Umawiałem się telefonicznie (bardzo miła Pani przy telefonie) także niedługo przekonam się na własnej skórze 🙂

Dnia 7.10.2019 o 18:59, Gość szymnia napisał:

potwierdzam, pani dr.Pniok bardzo miła i profesjonalna 🙂 dzieki niej przestałam się bać chodzic do dentysty 😜

Ciekawe czy to sama drPniok się reklamuje na wszystkich forach czy kogoś wynajmuje do tego. Już to jest nudne.