Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jesteście sfrustrowani z samotności ?.

Polecane posty

Gość gość

Jesteście sfrustrowani z samotności ?.

Gość gość
nie.

Gość gość
nie,ale jestem trochę znudzony i chciałbym poważniejszego życia z kobietą dla mnie

Gość gość
sfrustrowany nie bo jest mi wygodnie,ale z drugiej strony ile można żyć jedynie takimi swoimi drobnymi przyjemnościami,miejsc ciekawiących mnie na wycieczki mi nie starczy,fajnie byłoby mieć w miarę odpowiednią dla mnie kompankę albo do poważniejszego życia jak np.z dzieckiem,albo do takiego odlotu od rzeczywistości razem,do niektórych fantazji seksualnych chodzących po głowie

Gość gość
troche

Gość gość
nieznacznie

Gość gość
nie z przymiotnkami piszemy odzielnie glabie i jelopie

Gość gość
Jestem samotna ale nie sfrustrowana.

Gość Daniel 25
Czy można być zwykłym śmieciem, który nigdy nie wychodzi z domu, brak kolegów, koleżanek, dziewczyny itp . Koledzy zabierali mi kanapki w szkole ?.

Gość gość
ja mam podobnie jak osoby wyżej. jestem znudzona, rozleniwiona i trochę taka "rozmemłana", bez energii. towarzysz życia zawsze daje takiego kopa i prawda jest taka, że częściowo żyjemy dla kogoś. mi często nie chce się gotować i kończę w mc donaldzie, nie chce mi się fajnie ubierać ani malować (bo dla kogo?), nie chce mi się sprzątać w domu (bo i tak nikt nie widzi). na wakacje jeżdżę ciągle w to samo miejsce i zazwyczaj grzeję du/pę na słońcu albo moczę w wodzie. będąc z kimś można by wypuścić się gdzieś dalej - np. do australii czy na balii..sama nie mam odwagi.

Gość gość
Macie problemy a w Afryce nie mają wody albo mało albo zanieczyszczona. W d****h się wam poprzewracało :)

Gość gość
21:23 jakbym slyszal moją byłą :/

Gość gość
Samotność to subiektywne odczucie wynikające z braku satysfakcjonujących relacji z innymi ludźmi. Można być samotnym na wiele różnych sposobów. Wyróżnia się samotność chroniczną i przejściową, np. po stracie bliskiej osoby albo samotność z wyborui samotność z konieczności lub za karę, np. odosobnienie w przypadku osadzenia w areszcie. Można doświadczać chwilowych stanów osamotnienia, mimo tworzenia relacji z innymi, np. w dużych miastach, gdzie jest mnóstwo ludzi, człowiek często czuje się samotny ze względu na powierzchowność i płytkość kontaktów. Można mieć mnóstwo przyjaciół i odczuwać brak tego jednego najbliższego człowieka. Samotność nie jest dobra dla normalnego, zdrowego człowieka. Samotność to negatywny stan, który może doprowadzić do dezintegracji osobowości. Samotności towarzyszą bowiem takie doświadczenia, jak: samoalienacja, nieufność wobec innych, poczucie winy, wstyd, lęk, poczucie niedopasowania społecznego, co wzmaga podatność na zaburzenia psychiczne. Samotność sprzyja również różnym formom uzależnień (alkoholizm, narkomania), które stosuje się jako mechanizmy obronne. Istnieje też istotna korelacja (związek): depresja-samotność.

Gość gość
Mądrze ktoś powiedział ,że po części żyjemy dla kogoś. Mi brakuje kogoś mógłbym posłuchać ,choćby narzekania ( ale takiego z pasją :) ). Lubie słuchać jak kobiety się zwierzają ,przeżywają to nawet trochę zabawne.

Gość gość
Ja napiszę tak, z samotności można wyjść , można nie wyjść , to jest poważny problem.

Gość gość
Predzej smutny i to bardzo

Gość gość
no i?

Gość gość
Nie bardzo. Zwyczajnie znudzona.