Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kilometry do Ciebie

Miłość na odległość. Czy jest, w ogóle, możliwa?

Polecane posty

Gość Kilometry do Ciebie

Czy byłyście/byliście (lub jesteście) w związkach, które były, już na starcie, skazane na porażkę, głównie ze względu odległości, jaka Was dzieliła, ale dzięki determinacji, uporowi, codziennym kontaktom (listownym, telefonicznym, e-mailowym, komunikatorowym, itd., itp.) i... pełnym baku udało się Wam stworzyć piękny i silny związek? Co sądzicie o znaczącej odległości w związku; pomaga, czy szkodzi? A może i czegoś uczy?

Gość gość
Gienek słał mi piekne listy z woja, pozniej z placowki OTAN kapitalne telegramy. ach

Miłość na odległość niby jest możliwa, lecz dla mnie nie. Pomimo kontaktów telefonicznych, ... Nie wiesz co się dzieje po drugiej stronie...Czy on nie ma innej kobiety, nie zdradza Cię.

Gość gość
Ja jestem w takim związku i jest cholernie ciezko, czasami mam wrażenie , że juz dluzej nie wytrzymam. Korci mnie zeby wpasc w maly flirt :/i tak nie ma tej isoby ze mna i nie wiem tak naprawde co robi..A ja jestem.atrakcyjna kobieta i chcialabym.korzystac z zycia :/ a nie czekac...

Gość gośćik
Ja jestem w takim związku. W dodatku w związku małżeńskim. Jeszcze przed ślubem pracował za granicą a ja tutaj wiec wiedziałam na co się pisze. Jak widać się da. Nie mam problemów z tym, że on jest tam a ja tu i przez to mam jakieś ciągoty do innych. Jemu slubowalam, jemu oddalam swoje serce i jemu przysięgi dotrzymam. Jestem w nim zakochana po uszy. Pięknie ktoś napisał ze to nie odległość tylko wybory niszczą lub budują miłośc. On jest moim wyborem, a miłość do niego jest moja decyzja. Taki związek może się udać tylko obie strony muszą bardzo kochać.

Gość gość
13:35 - OBIE OSOBY, a nie JEDNA :classic_cool: Odległość czyni wybory dowolne bo bliżej każdemu do zaspokojenia swojej chuci niż lojalności wobec kogoś. Taki, nie tylko polski klimat :D

Gość gość
Tak dopóki jedno sie nie sk****.

Gość gość
dziś - nigdy nie masz pewności, czy ON jest lojalny wobec Ciebie i czy jest wierny.

Gość gość
Mój przykład z okazywaniem wierności: nie było mnie w kraju 2 miesiące (praca za granicą). W tym czasie moja koleżanka odwiedziła mojego wtedy partnera, przynosząc mu upieczonego kurczaka bo pewnie głodny biedaczek.No i stało się. Zdrada zabolała mnie bardzo, ten brak lojalności wobec mnie przeraża mnie do dzisiaj. On już nie jest moim partnerem, a ona koleżanką. W życiu nie spodziewałabym się czegoś takiego po nich. Naiwniara ze mnie.

Gość gość
dziś - współczuję, ale cóż- SAMO ŻYCIE! Jak znów będziesz w związku- wystrzegaj się koleżanek po prostu! Pozdrawiam. Też jestem nieszczęśliwa w miłości.

Gość gość
Tak ale to męka

Gość gość
Ponad tysiac kilometrow przez rok. Od samego poczatku zwiazku. Codziennie Telefon, czasem Skype. Wiedzielismy od razu, ze na dluzsza mete tak sie nie da. Zbyt tesknilismy za soba. Po roku przeprowadzilam sie do niego. Mieszkamy razem ponad 2 lata. I nie zaluje. Dluzej zadne z nas by nie wytrzymalo.

Gość gość
Nas dzielilo 170km i tak jezdzilismy jakies 2 lata. Mieszkac razem nie chcial, slubu tez nie, mowil jak mieszkamy osobno jestesmy troche wolni. Alez ja naiwna bylam liczac na jego wiernosc i ta jego dobroc byla przeslodzona by mnie tylko uspokoic. Po czasie dowiedzialam sie xe w swoim miescie ma dziewczyne ktira nie miala pojecia o mnie jak i ja o niej. Teraz wiem ze mnie nie kochal bylam tylko zabezpieczeniem w razie porazki z tamta Do tego ja mialam kase a ona nie miala i szkoda mu bylo mnie stracic. Interesowny oszuscik. Dziewczyny nie dajcie sie oglupic czarujacym niby samotnikom i trzymajcie sie z daleka od zewiazkow na odleglosc bo to nie milosc tylko interes dla nich a was maja gleboko w d.u.p.i.e.

Gość gość
jest mozliwa milosc na odleglosc

Gość gość
absolutnie nie jest mozliwa

Gość gość
dziś - czy to kobieta czy mężczyzna tak myśli? Ja ( kobieta 0 myślę, ze JEST MOZLIWA MIŁOŚĆ NA ODLEGŁOŚĆ, ale trzeba chcieć podjąć inicjatywę w pokonaniu odległości ( spotkania no i w końcu plan jak to rozwiązać, żeby być już stale razem ). A tę inicjatywę muszą wykazać OBIE STRONY. Nieraz jest tak, że jednej ze stron NIE CHCE SIĘ a wtedy trudno- niech "umiera z samotności" i żyje w marzeniach.

Gość gośćik
Tak tak. Bla bla niczego nie mogę być pewna. Oczywiście, że mogę. Zbyt wiele oboje mamy do stracenia żeby przez chwile przyjemności zniszczyć sobie życie. Nie ma czegoś takiego jak niekontrolowana zdrada. Nie chcesz to nie zdradzisz. Rozbawil mnie wpis o odległości 170km :-D co to jest za odległość? Co drugi dzień byśmy się widywali. Nas dzieli ponad 1000 km. To jest odległość. Nie mamy skype.

Gość gość
Oczywiście, że możliwa. Odległość 500 km może nie jest imponująca, ale jednak kawałek. Po roku zamieszkaliśmy razem, po 2 latach ślub, w tym roku 14 rocznica :)

Jeśli to prawdziwe uczucie to wszystko będzie ok, a jeśli tylko zwykłe zauroczenie (ze strony mężczyzny) to zaczniesz doświadczać sytuacji , ze nie może...ma inne ważne sprawy na miejscu...itp