Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesne wspomaganie rozwoju w Rudzie Slaskiej

Polecane posty

Gość gość

Mój 2,5 letni synek prawdopodobnie ma autyzm. jestem zdruzgotana. Ale nie o tym teraz.. Czy któraś z mamus może polecić ośrodek wczesnego wspomagania?ruda Śląska, Katowice, okolice? Czy ktoś zna ośrodek w bykowinie?

Gość gość
Up

Gość gość
W Katowicach polecam Iskierkę

Gość gość
Też jestem z Rudy Śląskiej i mam Dziecko z autyzmem. Prowadzę wwr w szkole świętego Łukasza. Tak dziewczyny znają się na AUTYZMIE jako jedyne w mieście. Owi na bykowinie jest ok, ale one nie prowadzą autystow. Jeśli dziecko niżej funkcjonuje zapisz go do przedszkola też do lukaszkow, jeśli wyżej do integracji na bykowinie. Jakie objawy ma synek?

Gość gość
Synek malutko mówi, raczej tylko po swojemu,nie bawi sie symbolicznie, nie pokazuje palcem, chociaz w ksiazeczkach pokazuje, tylko nie pokazuje np.czegoś w oddali, albo żeby podać, sam sobie bierze co chce. Nie słucha też polecen, chociaz są sytuacje ze rozumie, tzn widzę że rozumie. Ale to sytuacje typu nie wyjdziemy na dwór bo deszcz pada i wtedy widzę ze odpuszcza temat. Tzn nie przynosi butów zeby wyjść.

Gość gość
Stereotypii za dużo nie widze, dlatego długo myślałam że ten autyzm jego nie dotyczy. Patrzy też w oczy, chociaż są sytuacje ze nie patrzy. Jakby mnie zbywal. Ale właśnie przez to.ze patrzy jak chce się bawić w ganianego uspilo moja czujnosc. Dlatego w dużym szoku jestem ze logopeda zasugerowala kontakt z psychiatra bo widzi cechy autystyczne. Synek nie nawiązał z nią kontaktu bo był zajęty przeszukiwaniem kosza z zabawkami który u niej stał.