Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyczyny braku snu u noworodka

Polecane posty

Gość gość

Moje 4 tygodniowe dziecko od kilku dni prawie nie śpi. W dzień przesypia może z 3 godziny i to wszystko. W nocy budzi sie praktycznie co pół godziny. Noszenie na rękach,przytulanie,lulanie,kołysanie w bujaczku nie przynosi efektów.. Żeby go uspać chociaż na pół godz mijają godziny.. Tak już sie zaczęłam zastanawiać czy tak może sie dziać z braku spacerów...od poniedziałku u nas leje non stop..

Gość gość
Dzieci są różne. Jedne śpią cały czas, inne nie. Mój po urodzeniu przez 3 miesiące płakał niemal non stop gdy nie był na rękach, nie dało się go odłożyć. Przez 3 miesiące 24h/7 był na rękach. Potem było ok. Im dziecko starsze tym mniej śpi i ma dłuższe okresy aktywności w dzień.

Gość gość
Moze to byc kolka, głód - lub po prostu taki typ dziecka. U mojego brata bylo podobnie, omalo nie zwariowali. Chlopak ma teraz 12 lat i dalej jest "nieco" ********iwy

Gość gość
Najczęściej to kolka bądź gazy. Ale to prawda że im starsze dziecko tym lepiej śpi. U nas przez pierwsze sześć miesięcy z usypianoem był koszmar. Do każdej drzemki albo kolysanie na rękach po godzinie albo spała tylko w wózku na spacerze. Wieczorem po kąpieli usypianoe trwało po kilka godzin na rękach na zmianę z mężem. Myślałam że się wykończe. Córka wyla z otwartymi oczami kilka godzin czasami. Po szóstym miesięcu nagle sama zaczęła zasypiac, również wieczorem się mocno poprawiło. Teraz ma 11 miesięcy już więcej śpi w domu a na spacerach prawie w ogóle. Trzeba po prostu przeczekać i tyle nie wszystkie noworodki i niemowlęta słodko śpią po jedzeniu. Są też tzw trudne przypadki :(