Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kantor internetowy Alior bank, czy??

Polecane posty

Gość gość

Ktoś z Was korzysta i jest zadowolony??

Gość gość
osobiście korzystam z różnych e-kantorów, w zależności od tego jakiej waluty potrzebuje oraz jakie są aktualne kursy. Polecam sprawdzić je w kalkulatorze na http://strefawalut.pl/

Gość zyga759
Ja tam wolę na przykład http://www.trejdoo.com/wymiana-walut . Moim zdaniem ma dobre propozycje i jest na pewno bezpieczny. Wiele osób już im zaufało. Przestronna strona i do tego jak się ma jakiś problem to pomogą.

Gość kalizma123
Hej! Jeżeli szukacie sprawdzonego kantoru, to polecam: https://ekantor.pl/ - kantor jako że jest sprawdzony przez mojego przyjaciela, to uważam, że jest bezpieczny. Interesująca oferta, a wymiana idzie naprawdę bardzo szybko.

Gość małagonia_
Z tego akurat nie korzystałam, więc nie wiem. Ale dużo pozytywnych opinii czytałam na temat ergokantor.pl, więc warto sprawdzić. Z tego, co widzę na ich stronie, to wszystko wygląda bardzo fajnie - kursy są niezłe, przelewy w większości banków za darmo, cała wymiana jest błyskawiczna.

Gość carois
Miałam styczność z różnymi opcjami wymiany waluty. Najpierw oczywiście zwykły kantor na mieście, lotnisku. Wymieniałam też za pośrednictwem banku, a gdy e-kantory rozpowszechniły się w Polsce zaczęłam w Amronet. Mając skalę porównawczą uważam że przez kantor internetowy najlepiej: najniższe koszty i całodobowy dostęp:)

Gość adala31
Z wymianą waluty w bankach mam niezbyt przyjemne wspomnienia. Teraz unikam. Wolę np. na Gieldawalut.com sobie przewalutować. Klarownie, taniej niż w banku, z szybkim przelewem zwrotnym.

Gość KamaZona
Korzystałam kiedyś bo miałam konto w tym banku. Jednak znalazłam lepszą ofertę, też w necie. W Pluskantor.pl wymiany odbywają się jak w banku i tak samo bezpiecznie, a jest wyjątkowo tanio, pierwsze przewalutowanie w ogóle bez spreadu:)

Gość MarjaHom6
Nigdy nie korzystałam z bankowej platformy, nie zamierzam bo bardzo dobrze się sprawdza w naszej firmie Amronet, mamy zapewnioną sprawną obsługę wszystkich banków, sporą dozę elastyczności w wycenie również.

Gość djunek
Ja kupuję przez Pluskantor.pl, porównałam sobie z ciekawości ile oszczędzam- przeliczyłam dość dokładnie no i oszczędzam dużo więcej niż w bankowym kantorze, a za pierwszym razem po czystym kursie rynkowym przewalutowałam, dużo zyskałam dzięki tej promocji.

Gość gość
Bank kojarzy mi się z bezpieczeństwem co prawda i wiem, że słusznie, lecz i tak walutę wymieniam poza- na Gieldawalut.com. Są solidną platformą, dbają jak banki o bezpieczną witrynę, przelewy itp. I jak już nie jeden klient przyuważył- taniej.

Gość egela
Najlepszy wg mnie jest Amronet, przynajmniej z tym kantorów niebankowych ktore znam, a bankowe są średnie, funkcjonalne co prawda ale nie tak tanie wcale.

Gość luCette
Korzystałam z tej bankowej platformy, z użyteczności byłam zadowolona, a z kosztów i wyceny średnio. Bardziej mi się opłaca jednak przez Gieldawalut.com. Praktycznie na identycznej zasadzie a taniej.

Gość eksterewwa
Gdy trzeba kupić walutę, zawsze korzystam z pluskantor.pl, tak już prawie rok:) Są najlepsi w zakresie internetowych wymian. Żadnych przerw, usterek technicznych, nieporozumień z przelewami. Po prostu jasne zasady współpracy i błyskawiczne przewalutowania.

Gość SHOOTER1111
Nie wiem jak jest w kantorze aliora ale wiem jak jest w kantorze w którym obecnie wymieniam czyli kantor ekspert i mogę go śmiało polecić. Bezpiecznie, szybko, bez opłat + dobry kontakt z obsługą.

Gość kastel893
Jakoś wolę e-kantory niebankowe, w jednym z bankowych miałam okazję wymieniać ale spread okazał się dosyć wysoki, a teraz najczęściej korzystam z Amronet, sprawnie jak w banku, w ogóle na podobnej do e-bankowości zasadzie się obsługuje platformą, a koszt jest znacznie niższy, ok 0,2 %.

Gość Hedoniaheda32
Ja mam konto w banku BZWBK i korzystam z konta walutowego https://www.bzwbk.pl/konta-bankowe/e-fx-wymiana-walut/e-fx-wymiana-walut.html Kantory w walce o klientów zaczęły stosować dokładnie takie same zabezpieczenia danych, z jakich korzystają banki, czyli z tzw. protokołów szyfrowania danych SSL. Chcąc zorientować się, czy potencjalny serwis korzysta z takowych, należy zwrócić uwagę na pasek przeglądarki. Jeśli widoczny jest tam symbol kłódki oraz napis „https”, strona jest bezpieczna. Istotnym zabezpieczeniem są też dodatkowe potwierdzenia dokonania transakcji, jak np. kody wysyłane na adres e-mail lub SMS-y przychodzące na nasz telefon. Niezależnie od tego, czy jest to internetowy kantor czy platforma wymiany walut, warto się do nich przekonać i spróbować wymienić waluty w internecie. Tym bardziej, że są to rozwiązania bezpiecznie, proste i szybkie, ale przede wszystkim dające zaoszczędzić duże kwoty w długim okresie.

Gość afczak
Rachunek walutowy w banku jest OK, darmowy- to duża zaleta. A walutę kupuję w Amronet, dlatego że taniej, zaś przelewy do BZ WBK są realizowane sprawnie nawet w weekendy, bezpłatnie.

Gość caroxa
Warto sprawdzać czy e-kantor trzyma się zasad bezpieczeństwa operacji finansowych w sieci i jeśli tak jest, to warto też korzystać z usług. Do dłuższej współpracy z gieldawalut.com przekonała mnie również jakosć obsługi klienta, to dużo mówi o firmie, podnosi wiarygodność jeśli jest OK.

Gość gawf
Wysoka jakością realizacji wyróżnia się pluskantor.pl, przede wszystkim szybkość transakcji jest bardzo mocną stroną tego kantoru. Wiele innych działających online pobiera prowizję, a ten nie- to też na korzyść klienta.

Gość gość
Kantor internetowy owszem, ale Cinkciarz. Z innych nie korzystałem i w sumie nie zamierzam, bo wystarcza mi to, co mam. Kase wymieniam ze 2 razy w roku, więc nie ma się co zastanawiać.

Gość Lucynka333
Ja też z Cinkciarza korzystam, ale głównie z transakcji społecznościowych. Bo walutę kupuję głównie z przeznaczeniem na kredyt we Frankach, a taka opcja wychodzi po najlepszym kursie.

Gość Marinkad
Dla mnie najlepszy, bo sprawdzony i zawsze oferujący usługę na najwyższym poziomie jest Amronet. Szybko, bezpiecznie i w najlepszej cenie. Wymieniam u nich od lat.

Gość magdalenap
Sprawdź sobie kursy na Gieldawalut.com. Ja u nich wymieniam i moim zdaniem to najlepszy e-kantor. Mają dobre kursy, świetnie zabezpieczoną stronę i bardzo fajną obsługę na infolinii.

Gość Esaja
Najczęściej na Pluskantor.pl wymieniam, nie społecznościowo tylko od reki, na takiej zasadzie jak w okienku tyle że przez internet. Opłaca się ponieważ bez prowizji, to duża zaleta, bo zauważyłam, że niektóre e-kantory ją naliczają od kwoty przewalutowania.

Gość gość
Ja polecam wymiane na www.kantorekspert.pl mają bardzo fajne kursy i szybko pieniądze wracają na moje konto. Warto ich wypróbować

Gość gość
Korzystałam kiedyś z bankowego kantoru online, wcale nie taki super jak piszą na stronie. Dużo lepszy jest Amronet, nie ma żadnego zastoju w przepływie pieniędzy , kursy korzystniejsze.

Gość milla34
Sądzę że najszybciej wszystko przebiega za pośrednictwem pluskantor.pl oni tak właśnie działają standardowo, moge powiedzieć na podstawie własnych przewalutowań, że sprawność wymiany i przelewów to wizytówka tego kantoru:)