Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tani krem bez chemii w składzie dla kobiet 30 plus.czy istnieje takie cudo?

Polecane posty

Gość gość

chodzi o krem do 20 zlotych bez tych wszystkich parabenów i syfow w skladzie.czy znacie taki i mozecie polecić?dobrze by bylo zeby tez nie zapychal:)

Gość gość
kosmetyki tołpa są super.

Gość gość
ha ha ha za 20 zł takie wymagania!

Gość gość
a ja znam nawet krem po 5 złotych i fajny bez syfu w składzie. ALTERRA Z ROSSMANA.

Gość gość
Ja robie sam krem ,nie musze kupowac badziewia.Koszt 3 zł.

Gość gość
Bez jakiej chemii? Wszystko jest chemią w świecie :D

Gość gość
tolpa jest z chemic i to sport, sklad przeczytaj!

Gość gość
Najtaniej zrobic samemu A kupnecto Sylveco, pplecam, maturalne, bez cjemii

Gość gość
A ziaja ?

Gość gość
U zaiji i tołpy -przeczytajcei uważnie ,często jest masa syfu ..

Gość gość
Jja uzywam vichy

Gość gość
Ale jesteście naiwne-nie ma kremu w 100 % "naturalnego" bez "chemii" , to bajka

Gość gość
no to czym smarowac twarz zeby nie zapchać i zeby fajnie działalo na cere?? poleccie cos naturalnego bo jak smarowalam olejkiem arganowym to rok nie moglam wyjsc z pryszczy tak mnie po tym wysypało...nigdy więcej olejku arganowego:(

Gość gość
Alterra z Rossmana

Gość gość
Jak chcesz super naturalnie to możesz używać masła shea (nierafinowanego) Można kupić w niektórych aptekach albo w eko-drogeriach. Nie wiadomo czy tobie posłuży, ale ogólnie ma fajne właściwości i nie jest drugie - duże pudło około 20 zł. Mi poleciła je położna dla dziecka na suchą skórę. Nie jestem eko-świrem, ale warto spróbować.

Gość gość
gość dziś To, że cię wysypało nie zależy od tego, jakiego oleju używałaś, tylko po prostu od niedobrania pielęgnacji do skóry plus złego oczyszczania. Możliwe, że powinnaś w pielęgnacji stosować naprawdę minimalną ilość emolientów, jak zresztą sporo osób (obecna moda na oleje zrobiła pewnie krzywdę nie tylko tobie). Poczytaj sobie np. tutaj: https://mademoiselleevebloguje.blogspot.fr/2016/02/cera-tusta-zmeczona-poszarzaa-obciazona.html

Gość gość
Polecam olej kokosowy. Tani, naturalny, super nawilza, ma dzialanie bakteriobojcze.

Gość gość
gość dziś żaden olej nie nawilża, nie myl nawilżenia z okluzją

Gość gość
Alterra jest jeszcze tańsza, a do 20 zł to spokojnie kupisz normalne kremy polskich eko producentów (ale NIE Tołpa, bo Tołpa nie jest eko) np. na DOZ-ie, albo wyszukując na Ceneo. Jest na tym dziale taki ciekawy temat prowadzony przez 2 dziewczyny o eko produktach i tam znajdziesz dużo info.

Gość gość
krem dla dzieci Bambino ( w rozowym pudelku) ok 5 zl, polecany przed dermatologow. Poza tym - maseczki z sezonowych owocow i warzyw ( ogorek, truskawaka itd

Gość aga8885
nie patrz na to że musisz mieć krem 30+ - to bzdura zwróć uwagę czy twoja skóra jest odwodniona, trądzikowa, czy ma problemy z naczynkami czy potrzebuje ujędrnienia, bo jest mało elastyczna czy odżywienia ja mam 34 lata i wogóle nie używam kremów zamiast nich stosuję olejki zmieszane z żelem hialuronowym olejki dostosowane do mojego typu skóry poza tym robię często kuracje kwasami, które silnie nawilżają, złuszczają,wygładzają jesienią i zimą retinol- działa przeciwtrądzikowo, odmładzająco (serum z biochemii urody z retinolem) same kremy za bardzo nic tobie ze skórą nie zrobią:)) są dobre ewentualnie pod makijaż, lecz ja malują się wyłącznie minerałami i lepiej się sprawdza pod nie duet olejek+żel hialuronowy

Gość aga8885
a jeśli naprawdę upierasz się na kremy, to z tych które są naturalne i nie zapychają to: lekki krem brzozowy i nagietkowy z Sylveco Receptury Agafii krem do twarzy na dzień. Do 35 lat. Zatrzymanie Młodości na 100% nie zapychają, przetestowałam mnóstwo kremów a mam skórę którą zapycha niemal wszystko:P

Gość gość
Bambino i dobry skład? :o Eeee.....? Nawet dziecka bym tym nie posmarowała.

Gość aga8885
olej kokosowy do skóry skłonnej do zapychania?? krem bambino?? weźcie dziewczyny nie wypowiadajcie się w temacie jeśli nie macie zielonego pojęcia o biochemii kosmetycznej bo się tylko kompromitujecie :o z kremami alterra też bym uważała, jeśli mają glicerynę wysoko w składzie bo zapycha to że krem jest naturalny nie znaczy że nie zapcha mnóstwo olei ( z kokosowym na czele) jest bardzo komedogennych

Gość gość
Ja mogę polecić krem Linourea ziołoleku, który ma bardzo prosty skład. Bazą kremu jest euceryna, a nie parafina, więc nie zapycha porów, dodatkowo ma witaminy A i E oraz mocznik, który nawilża i wygładza skórę. Cena to około 8 zł, można go kupić w aptece bez recepty :)

Gość gość
ja od kilku lat w ogole nie uzywam kremow ani w ogole nic nie klade na twarz, zadne pudry ani podkladu, po prostu nic, sama woda i mydlo, a wygladam mlodziej od dody i siwiec, ktore sa moimi rowiesniczkami i stac je na najdrozsze kosmetyki. Takze to sciema z tymi kremami. Wlasnie od nich skora sie szybko starzeje.

Gość gość
Euceryna robiona jest na bazie parafiny lub wazeliny wiec zaden postep.

Gość gość
Chemia kosmetyczna chemią, a moja mieszana cera kocha olej mineralny, gdzie przy skłonnościach do zapychania nie powinna. Tak samo do włosów żadne tabelkowe cuda względem porowatości mi się nie sprawdzały - po prostu testuję i widze jak działa, jak działa dobrze to po co mam się przejmować, że ktoś zbadał, że statystycznie najczęściej powinny działać źle? To wszystko statystyka. Każdy musi swoje "cudowne" kosmetyki znaleźć.

Gość gość
Jak masz cerę suchą, to polecam Krem do cery odwodnionej firmy Cera+, do kupienia w niektórych aptekach. Jest świetny.