Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Bog istnieje?

Polecane posty

Gość gość

Wierzycie w Boga w niebo i piekło? Co daje wam wiara? Skąd wiecie ze istnieje? A jeśli to wymysł naszych przodków? Co zrobic by uwierzyc

Gość gość
Tak. Wydaje mi sie ze tak. Wierze ze jest cos wiecej co nie widzialne dla oczu

Gość gość
By uwierzyć trzeba się modlić. Piekło i niebo nie istnieją w sensie takim jak większość z nas uważa, tylko w sensie duchowym. W ziemi głęboko wiemy, że jest jądro a nie diabły, które smażą dusze w kotłach ze smołą. Tak samo niebo - kosmos. To tylko symbole, by łatwiej zrozumieć to, co trudno wyjaśnić w sensie materialnym.

Gość gość
Ja mam watpliwosci. Modlic mi sie jakos nie chce bo nie mam pewnosci czy nie gadam sama do siebie albo w pusta przestrzen.

Gość gość
taki podział to klasyczna LOGICZNIE tzw. fałszywa dychotomia? bo co z tego czy jest czy nie, jak i tak TO SAMO WYCHODZI?

Gość gość
Wiara rodzi się ze słuchania. Wiara to nasze wewnętrzne przekonanie o istnieniu Boga. Wiąże się z przyjęciem określonych prawd, zasad. Ja wierzę, bo przyjęłam jak dziecko istnienie Boga i zginam przed Nim każdego dnia kolana. Nie dochodzę, nie wnikam. Rozum w wierze nie jest mi potrzebny. Straram się wypełnić to wszystko, co Bóg do mnie mówi poprzez swoje Słowo. Czytam plany Boże po tym, co mi daje, co mnie dotyka. I cóż na koniec powiem: Z BOGIEM JESTEM W PEŁNI SZCZĘŚLIWA. NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA BEZ BOGA. DUŻO MODLĘ SIĘ I TO MI POMAGA.

Gość gość
wierzę i doświadczam boga każdego dnia i dziś mogę powiedzieć, że kocham boga ponad wszystko! nikt i nic nie będzie bardziej cennne od więzi z bogiem. moja wiara jest prosta.

Gość gość
8:56 NIe gadasz w przesterzeń. On cię cały czas słucha i ci odpowiada. Nie wiesz jak? Popatrz na swoje życie, popatrz na wydarzenia, na osoby, któtre są w twoim życiu, zobacz co ciebie mówią. Co cię aktulanie dotyka? Bóg cały czas mówi. Wsłuchaj się w głos serca.

Gość gość
Skarby, dziś niedziela. Idźcie na Mszę Świętą.

Gość gość
to jak równienie dobro czy zło z takimi samymi niewiadomomi, wiec jak ktoś wciska że je zna i wybiera dobro, to kłamie.. X to tylko symbole i nic więcej, a co się w ogóle za nimi kryje, i czy coś jest wiecej to inna rzecz, jak w starozytnym Egipcie, tez wciskali takie watki o Faraonie, idź na mszę.. :-)

Gość gość
Do 11:50 Jakos nie potrafie tego ogarnac Nie umiem modlic sie ze zrozumieniem tych slow ktore wypowiadam.. typowa formułka ulozona przez kogos tam Glos mi podpowiada ze ludzie i wszystko co mnie otacza to tylko moja zasluga a modlitwa to strata czasu..

Gość gość
I co z tego? A czy wiesz ile razy ja się na siłę modliłam? Czasem zaczynałam parę razy. Jesteś w błędzie niestety. Nic nie jest naszą zasługą, tak naprawdę wszystko pochodzi z rąk Boga, nawet wtedy kiedy nam się wydaje, że coś osiagnęliśmy. A ten głos, któy do ciebie przemawia, to niestety głos diabła. Słuchaj go dalej, a zrujnujesz się. Wydaje mi się, że masz jakiś kryzys wiary. Ale zapamiętaj: zawsze trzeba się modlić. A Bóg wyzwala z ciemności.

Gość gość
Są książki, artykuły wyjaśniające treść modlitw + Internet. Dla chcącego nic trudnego.

Gość gość
A ja jestem ateista i nie mam takich problemow

Gość gośćgersh
15 niedziela zwykla Rok C Refren Ozyja serca szukajace Boga

Gość gość
Nie. Nic. Tak to.wymysł przodków żeby kontrolować i manipulować.głupimi ludźmi.

Gość gość
NIEPRAWDA.

Gość gość
Istnieje ☺

Gość gośćgersh
W ,,odpowiednim'' czasie dowiemy sie kto ma racje:-)

Gość gość
Nie bede sie kłócić czy to prawda czy nie. Dla mnie tak.jest a co kto o tym mysli wyj****e mam. Na świecie tyle religii i "bogów" i akurat k***a twoj jest prawdziwy.. hah :-)

Gość gośćgersh
Czy istnieje - milosc