Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pielęgniarka środowiskowa a wynajęcie mieszkania! Pilne!

Polecane posty

Gość gość

Witam sprawa wygląda następująco Mieszkamy z mężem i dwumiesięcznym synkiem w miejscu zameldowania. Tutaj mamy przychodnię i w gminie przyznane wszystkie świadczenia i "przeszlislismy "już przez położną została nam jeszcze pielęgniarka środowiskowa w czwartym miesiącu życia synka. Sytuacja zmusza nas do wyprowadzki do wynajęcia mieszkania. Czy pielęgniarka środowiskowa wiedzac że wynajmujemy i wyprowadzilismy się tak nagle z miejsca zameldowania nie będzie krzywo patrzeć? Czy ona by w ogóle przyjechała do innego miejsca w ktorym obecnie będziemy sprawdzić warunki? Czy po przeprowadzce z miejsca zameldowania dalej przysługuja nam świadczenia z gminy?

Gość gość
Mam 2 dzieci i w życiu żadna u mnie nie była, tak samo na wizyty położnej nie musisz się zgadzać bo to nie jest obowiązkowe

Gość gość
No u mnie niestety już położną poinformowała mnie że środowiskowa będzie się kontaktować mną w 4 miesiącu życia dziecka. Niestety nie omine jej, nie chce mieć problemów potem

Gość gość
U nas srodowiskowa przychodzi, jak dziecko kończy 2 miesiące i sprawdza czy jest w domu porządek, czy dziecko jest czysto ubrane, czy nie jest odparzone i wpisuje uwagi do książeczki zdrowia dziecka. Jeśli chodzi o wizyty tej pielęgniarki, to można być zapisanym do przychodni w innym mieście, niż w tym, w ktòrym się mieszka ( moja mama zmienila lekarza rodzinnego z innego miasta), tylko chyba powinno się zglosić swòj adres zamieszkania.

Gość gość
O jej nie przeżywaj j takbo to żaden problem. Zgłosisz w przychodni zmianę miejsca zamieszkania i tyle. Co tu kombinować?

Gość gość
Uważam że środowiskowe są od doglądania dzieci, jak się rozwijają, czy zdrowo rosną i czy niczego im nie brakuje. A to że zmieniacie adres to Wasza sprawa, takie życie. Powodzenia

Gość gość
A świadczenia które otrzymaliśmy ? Nie przyczepi się ktoś że "już nie mieszkacie w tej gminie to nie będziemy na was tracić kasy zalatwcie sobie w tym innym miescie "

Gość gość
to co za świadczenia Wam przysługują i ile tego jest ze się tak trzesiesz? U mnie była tylko położna. pielęgniarka srodowiskowa w ogóle nie przychodzila-ale ja żadnej kasy z gminy nie brałam bo oboje pracujemy.

Gość gość
nie korzystam i nigdy nie korzystałam z mopsu ale na logikę jeśli bierzesz z gminy jakaś kasę to tylko jako mieszkaniec tej gminy. jak się wprowadzasz z koziej Wolki do Pacanowa to już kasy z koziej Wolki nie dostaniesz.

Gość gość
Chodzi mi o 500+ i kosiniakowe

Gość gość
A może po prostu zadzwoń do urzędu i zapytaj. Najlepiej tam ci odpowiedzą.