Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę własnemu bratu

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem Klara i mam 17 lat. Niecałe dwa lata temu ja i mój brat bliźniak Daniel wyjechaliśmy do Anglii, w której od dawna pracuje nasz ojciec. Na początku nie mogliśmy się odnaleźć w nowej szkole wśród tych wszystkich ludzi, czuliśmy się jakbyśmy byli intruzami. Z czasem jednak wszystko zaczęło się układać, poznaliśmy kilka fajnych osób i zaczęliśmy się z nimi przyjaźnić, a tata dostał awans, więc nasza sytuacja finansowa jest naprawdę bardzo dobra. Wszystko byłoby idealnie gdyby nie mój brat... Już na początku nauczyciele zwracali uwagę tylko na niego. A to napisał swietny esej, a to poprawił oceny z matmy. Jest uważany za prymusa, szczególnie przez profesor od angielskiego, która bardzo go lubi i ciągle chwali. Brat mnie denerwuje. Nie stara się, a i tak wszyscy go lubią, siedzi tylko w domu i czyta książki. Nie rozumiem jak kogoś zamkniętego w sobie można lubić. Ale nie to jest najgorsze...do naszej szkoły chodzi też taki Hugh. Najprzystojniejszy chłopak w całym mieście. Od razu mi się spodobał. Zdziwiłam się trochę jak on i mój brat zaczęli się przyjaźnić, ale myślałam, że to będzie sposób, żebym mogła go poznać. Ale byłam naiwna. Pewnego dnia Hugh przyszedł do nas na obiad, na którym wraz z moim bratem ogłosili, że...są parą! Myślałam, że padnę. Wiedzieliśmy z tatą, że Daniel jest innej orientacji, nikt nie robił z tego problemu, cieszyliśmy się, że w Anglii będzie mógł czuć się swobodnie, bo tam jest to normalne, ale mimo wszystko nie spodziewałam się, że mój brat będzie z kimś takim. Nie mogłam znieść tego, że jego chłopak praktycznie co weekend do nas wpada i patrzy na niego jak zaczarowany, więc przyjechałam niedawno do Polski, do cioci. A wiecie co jest najgorsze? To że mój brat jest dla mnie taki miły i zastanawia się dlaczego się od niego odsuwam. Żałosne. Nie dość, że ma takiego chłopaka to jeszcze odnosi same sukcesy w szkole. Podobno jeszcze jakieś stypendium dostał. Cała rodzina jest dumna. Chluba rodziny. A ja? Dlaczego nikt na mnie nie patrzy?

Gość gość
Słabe wymysl cos lepszego

Gość gość
Twój brat jest mężczyzną. To normalne, że jest mądry i przebojowy. Dlatego mu zazdrościsz. Rola kobiety jest nieco inna. Jeśli tego nie pojmiesz to będziesz na najlepszej drodze by stać się feministką. A wtedy skończysz jako stara panna, mieszkająca tylko z wykastrowanym kotem i wypijająca codziennie butelkę wina do tabliczki czekolady.

Gość gość
Up

Gość gość
Up