Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shattered glass

Samochód. monitorowanie GPS i ubezpieczenie

Polecane posty

Gość shattered glass

hej, jestem własnie w trakcie kupna auta. jak już będę je fizycznie posiadać należałoby je ubezpieczyć to po pierwsze i tu moje pierwsze pytanie- jaką ubezpieczalnie polecacie? z kogo będę najbardziej zadowolona? Czytalam trochę ale sama nie wiem, potrzebuję porady. Oprócz tego myslałam nad monitoringiem GPS samochodu w razie gdyby został skradziony (auto kosztowne więc wiadomo...) i zainteresowała mnie oferta Konsalnetu, kto się może o nich wypowiedzieć? No to czekam na wasze rady :)

Gość Burp
Każdy ubezpieczyciel może Ci zaproponować inne warunki i mogą się one okazać zupełnie inne niż dla nas. Aczkolwiek ja jestem ubezpieczony w Liberty i w sumie nie narzekam póki co na ich usługi.

Nie wiem jakie auto chcesz kupić, ale może nie wydawaj całej kasy jaka Ci zostanie po kupieniu samochodu na ubezpieczenie. Gdybyś miała kiedyś jakieś problemy z ubezpieczycielem w kwestii wypłaty odszkodowania, to zainteresuj się ofertą kancelarii http://odkupszkody.eu/ Odkupią od Ciebie szkodę, zapłacą natychmiast a potem już oni będą się sądzić z ubezpieczycielem.

Jeśli chcesz mieć pewność, że znajdą Ci samochód po kradzieży, to zainwestuj w moduł radiowy, dzięki któremu od razu znajdą auto: www.lojack.pl A z monitoringu gps to polecam ikol. pl ja mam i korzystam, więc szczerze polecam :) Jest super tanio i bardzo uczciwie.

Gość wielopek123
System monitorowania pojazdów to świetna rzecz sam przekonałem się o tym gdy zainwestowałem go w mojej firmie transportowej. Od początku korzystam z usług firmy konsalnet i rzeczywiście wszystko przebiega bezproblemowo. https://gps.konsalnet.pl

Gość gość_merlinka67
Cześć! Planuję zamontowanie GPS w swoim aucie. Sporo czytałam w na ten temat i piszą że się opłaca w sumie prawie same plusy tego są :)Myślicie, że to dobry pomysł? Chodzi mi konkretnie o coś takiego jak http://www.infodetect.pl/ -montowaliście już coś takiego ? I jak to się sprawdza ?

GPS jest dobry do kontroli auta na bieżąco, a jak chcesz coś, co zapewni odzyskanie auta po kradzieży, to polecam radiówkę Lojacka.

Gość Online Expert Compensa
Jeżeli planuje Pani zakup ubezpieczenie dla swojego samochodu, polecam rozważanie również ubezpieczenia Assistance. Podstawą działania assistance jest możliwość skorzystania z pomocy ubezpieczyciela w razie wypadku, uszkodzenia czy kradzieży samochodu w Polsce i za granicą. Wybrany wariant ubezpieczenia powinien być dopasowany do potrzeb właściciela auta. Dlatego przed zakupem trzeba zastanowić się nad awaryjnością samochodu czy liczbą pokonywanych kilometrów. Myśląc o assistance należy przede wszystkim zwrócić uwagę na kwestię holowania - czy obejmuje ono transport auta tylko do najbliższego warsztatu, czy może do wskazanego miejsca, a także jaki jest limit kilometrów w naszym kraju i w innych państwach. Na pewno assistance powinno również dawać możliwość skorzystania z pojazdu zastępczego, gwarantować dowóz paliwa, naprawę na miejscu zdarzenia, pomoc po rozładowaniu akumulatora i wymianę lub naprawę opon – te elementy ochrony mogą przecież okazać się potrzebne każdemu kierowcy, niezależnie od rodzaju i wieku samochodu, którym jeździ.

Gość kikiloko321
Warto zainwestować w system monitorowania pojazdów. Zawsze to oszczędność paliwa, łatwe rozliczenie czasu kierowców i ocena stylu jazdy. Pół roku temu zdecydowałem się na firmę Konsalnet. Ma bardzo dobre opinie i bardzo fachową obsługę. https://gps.konsalnet.pl

Gość Lena7742
Też w swoim samochodzie mam zamontowany lokalizator gps. U mnie jest to lokalizator firmy Transmobil, gdyż polecił mi ją kolega. Jestem z niego tak samo zadowolona jak on. Lokalizator jest wręcz bezawaryjny i bardzo dokładny.

Gość DarekWorski
My również korzystamy z monitoringu GPS, który moim zdaniem jest bardzo przydatny w firmie transportowej co daje nam duże oszczędności w zakresie utrzymania całej floty oraz zużycia paliwa bo też udało nam się trafić na kierowców którzy niestety również nas naciągali na dodatkowe koszty. Teraz funkcjonuje to dużo lepiej i też znacząco system Flotman https://www.facebook.com/flotman/ odciążył nas od pracy jaką wkładaliśmy w całą logistykę

Gość Kondziu

U nas w firmie szef chciał podnieść wartość ubezpieczeniową pojazdów i wykorzystał opcję monitoringu GPS aby to uskutecznić. Teraz pojazdy są chronione na wiele sposobów, a nasz nowy nabytek w postaci systemów od TransMobil sprawdza się doskonale.

Gość Janek

dla bezpieczeństwa firmy i pojazdów wykorzystujemy systemy transmobil  a dodatkowo mamy spore zniżki na ubezpieczeniu całej floty dzięki takim niepozornym cackom. Fajna sprawa dla przedsiębiorców

Gość Delin

Podzielam pozytywną opinię na temat Flotman, ponieważ stale się rozwijają i rzeczywiście idzie to w coraz lepszych kierunku. Wysoka dokładność, skuteczność w działaniu i rozbudowane narzędzia, które umożliwiają zarządzanie flotą samochodów na wielu etapach. Do tego duże oszczędności, więc jak znajdziesz wolną chwilę to koniecznie sprawdź i może również skontaktuj się z ich asystentem, który Ci to dokładnie wyjaśni. 

Gość marek
Dnia 17.07.2019 o 12:22, Gość Janek napisał:

dla bezpieczeństwa firmy i pojazdów wykorzystujemy systemy transmobil  a dodatkowo mamy spore zniżki na ubezpieczeniu całej floty dzięki takim niepozornym cackom. Fajna sprawa dla przedsiębiorców

Też mamy podobnie, a dzięki Transmobil zyskaliśmy też spore oszczędności na paliwie i innych kwestiach - inwestycja która szybko się zwraca i poprawia jakość działań w firmie

Gość gość

Zerknij tutaj  carcontrol.pl/ , ja z takiego korzystam prywatnie, ale mają też ofertę dla firm i właśnie nie trzeba podpisywać umowy. Ja umowy nie mam, a wszystko działa w porządku.