Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nikt juz nie daje swoim dzieciom normalnych imion jak

Polecane posty

Gość gość

Ania, Magda, Marcin, Piotr, itd albo Brajanki i Dżesiki albo Stanisławy i Mieczysławy albo Noemi i Goja

Gość gość
Moja córka ma na imię Kasia. Wśród dzieci moich koleżanek są dwie Anie, Małgosia, Marta, Magda i Dorota. Nie znam za to ani jednej Dżesiki, Noemi, Brajania czy Goi. Tzw temat z d/u/p/y :O

Gość gość
A c***j Ci do tego jak rodzice nazywają swoje dzieci. Zajmij się swoim plotkaro.

Gość gość
Może te imiona z pokolenia dzisiejszych rodziców małych dzieci już się znudziły :)

Gość gość
Bo to są stare imiona dzisiejszych rodziców i dziadków, nie każdy chce tak nazywać dziecko

Gość gość
Bo taka jest moda, kiedyś była moda na piotrki i Katarzyny dzisiaj na imiona obcojęzyczne. Każdy tak nazywa jak mu sie podoba, szkoda tylko ze niektórzy nie biora na uwagę co to dziecko będzie za kilka kilkanascie kat przeżywało nazywając sie np Kłentin.

Gość gość
Moja córka ma na imię Lena . Nie dałam jej np. Kasia , Ania itp ponieważ za moich szkolnych czasów było pełno tych imion i mi juz obrzydły

Gość gość
bo Ań, Magd, Marcinów i Piotrów jest więcej niż psów a wielu rodziców chciałoby dla swojego dziecka mniej oklepane imię, nie wiem dlaczego Ania to niby normalne imię a Stanisław to nienormalne?

Gość gość
Ja mam Mateusza I Piotrusia piękne imiona polecam

Gość gość
"Moja córka ma na imię Lena . Nie dałam jej np. Kasia , Ania itp ponieważ za moich szkolnych czasów było pełno tych imion i mi juz obrzydły" i to jest właśnie paradoks :D bo Lena jest dzisiejszym odpowiednikiem Ani z lat osiemdziesiątych. dzisiaj Ania jest wyjątkiem, a Lena wszystkim "obrzydła"

Gość gość
U nas jest Marianna i Maksymilian czyli zdrobniale Marysia i Maksio-w szkole wołają na nich Mari i Maks-to zaliczam się do tych co dali stare czy obce imiona? A może te normalne?

Gość gość
Masz czasami tak, że nie lubisz jakiegoś imienia, bo nie lubisz osoby, która je nosi? Anek i Magd w wieku 20+ jest dużo, praktycznie każdy zna jakąś, albo Marcina, Mateusza, Piotra itp. i imię może mu się źle kojarzyć, a że Jessica, Brajanek i Noemi (to imię ma akurat biblijne pochodzenie jak np. Mateusz więc nie rozumiem czemu jedno ma być gorsze a inne lepsze) były kiedyś nielicznymi wyjątkami i nie zna się raczej ludzi o tym imieniu (chyba, że są akurat małymi dziecmi) więc się z nikim nie kojarzą :) Może za 20 lat znów będzie moda na klasyczną Annę albo oklepaną Magdę.

Gość gość
Nie piszcie, że jakieś imię jest "oklepane", bo to straszne chamstwo...

Gość gość
Ja mam wśród dzieci koleżanek ( świeżo urodzonych lub maksymalnie kilkuletnich) trzech Piotrów, Magdę, Anię, Michała, Marka, Elę, sama dałam córce Basia, więc nie zgadzam się z takim uogólnieniem. Uważa, że właśnie część osób wraca do imion popularnych w naszym pokoleniu.

Gość gość
Ja mam roczną Magdusię:) Chciałam właśnie normalne imię dla mojej córeczki, bo moja mama dała mi takie oryginalne i do dziś mi się nie podoba

Gość gość
gość dziś Nie piszcie, że jakieś imię jest "oklepane", bo to straszne chamstwo... x No ale trudno się nie zgodzić, u mnie co szkoła, co klasa to przynajmniej 2 Magdy w klasie. Jak można stwierdzenie faktu mylić z chamstwem. Bolałoby mniej, gdyby napisać "imię x jest zbyt znane i zbyt czesto powtarzalne"? Bo to znaczy mniej więcej to samo ;)

Gość gość
Ja mam Arturka :)

Gość gość
mam 2 l coreczke, imiona jej kolezanek z pisaskownicy:) to: Zuzia, Zosia, Tamara,Nadia,Alicja, Marysia chlopcy to: Pawel, Piotrus, 2xJanek, Olivier,Aron niech kazdy nayzwa jak chce, dlaczego wszyscy maja sie nazywac kasia, basia, asia, ania,.... no niby dlaczego tylko powiedzmy te 10 imion jest ok??

Gość gość
Ponieważ wychowaliśmy sie w czasach gdy był zalew tych imion. Magdy, Anki, Kaśki, Agnieszki, Tomki, Piotrki, Pawły itp w naszych głowach na zawsze pozostał przesyt tych imion a na dodatek imiona te kojarzą się głównie z tymi ludźmi ze szkoły i nie chce się powtarzalności tych skojarzeń w dalszym życiu. Jak dzieci z obecnego pokolenia dorosną albo ich dzieci czyli nasze wnuki to oni z kolei będą zmęczeni Julkami, Emilkami i Oliwiami i prawdopodobnie zaczną chcieć wracać do tych imion od których my teraz chcemy uciec

Gość gość
Czekalam na Anie.Jez..u to nie jest normalne imie...Ze oklepane i ohydne i polowa Polek to Anie.M a s a k r a.Serio wolalabym byc Mia niz zas ra n a Ania

Gość gość
A ja mam Helenkę i Małgosie

Gość gość
Jakoś nie zauważyłam żeby były same brajanki i dzesiki w mojej okolicy, trafi się jakiś wyjątek ale powiedziałabym że trend jest raczej na Antkow, Jasiow, Leny, i Julki

Gość gość
gość dziś dokladnie, "na szczescie "u mnie w liceum byla moda zeby mowic do siebie po nazwisku.u mnie w rodzinie jak ktos zaczyna "a wiesz ze Ania..."pytam kto taki?, bo rownie dobrze moze powiedziec "wiesz ze pewna dziewczyna/kobieta z naszej rodziny/ze znajomych/sasiadka....Kopiuj/wklej jesli chodzi o to imie

Gość gość
Teraz to pokolenie Nikolek Majek Lenek Natanów Brajanow. Sama mam córkę Lenę. Podoba mi się to imię wiec nie będę patrzeć że popularne i wymyślać jakiegoś którego żadna nie ma. Chociaż miała być Blanka lub Tosia. NOEMI też śliczne ale jedynie dla dziewczynki. Do starszej kobiety już nie bardzo

Gość gość
Ja mam Kasię i Piotrusia. To chyba normalne imiona są. Nasi znajomi mają głównie Leny, Natalki, Emilki i Amelki, ale jest też Staś, Jaś i Adaś. No jedna "Nikośka", ale to wyjątek. Nie znam ani jednej Dżesiki, Dzastina, Brajana itede.

Gość gość
Można też dziecko nazwać jakoś pośrednio. Wiadomo, że te tradycyjne imiona niektórym się przejadły a te nowoczesne są nieco zbyt odjechane. Można iść w te bardziej tradycyjne, ale rzadziej występujące jak Rutinacea czy Rutinoskorbin.

Gość gość
Ja mam Patryka. Sąsiadka zaraz rodzi mała Madzie. A inna ma Helenke. Jest też mały Karol,Basia,

Gość gość
W zeszłym roku miejsce: 17. Anna - 3199 nadań 27. Magdalena 1908 nadań 107. Jessica (Dżesiki nie ma w spisie) 132 112. Gaja 110 nadań (Goi nawet w spisie 219. najczęściej nadawnych imion nie ma) 143. Noemi - 64 nadania 15. Piotr 3887 nadań 53. Marcin 815 89. Brajan 262 Nie wiem także skąd wysuwasz takie teorie, może zmień otoczenie to zobaczysz więcej Magd i Ań