Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa hnb

PŁACZE MARUDZI NIE ZASYPIA

Polecane posty

Gość gość
Mój synek śpi tylko na brzuchu, jak położę na plecki/boczek zaraz sie budzi. Sprobuj

u nas noce są lepsze od dnia. W nocy nie płacze tak - owszem budzi ale nie ma takiego problemu z zaśnięciem. właśnie marudzi bardziej niż płacze i w końcu zaśnie - jakby w nocy "wycisza" mu się jego układ nerwowy. a w dzień - no to jest histeria. czy na brzuszku czy na boczku nic nie działa. każdy dzień to walka :/

mam jeszcze pytanie do tej metody 3 5 7 jak długo dziecko Ci płakało az zasnelo? naprawde az od 22-2? matko strasznie długo.... nie wiem czy dałabym rade. no i po jakim czasie zauwazylas poprawe? rozumiem ze czas placzu sie skracal tak?

Gość gość
Tez mamy problem ze spaniem w dzien i z zasnieciem na noc. Troszkę lepiej było jak mocno pilnowalam ze po określonym czasie usypialam dziecko. Sprawdź jaką długość czuwania powinno mieć twoje dziecko w tym wieku i się dostosuj. Usypianie może trwać długo ale się nauczy spac o określonych porach, jak obudzi się za szybko to jeśli karmisz flaszka to szybko ja podaj to też pomaga. Pytanie czy dziecko się najada bo u nas był problem ze nie mógł spać bo głodny ale też nie mógł jeść bo zmęczony i tak w kółko. Niemowleciu bardzo potrzebny jest rytm dnia. My problem nadal mamy bo zbyt często rytm nam się rozjezdza.

Czytając ten temat mam przed oczami swoją sytuacje sprzed roku. Ile z żoną nocy nie przespaliśmy to dramat! Też każdy tłumaczył, że niektóre dzieci takie są, było ciężko. Budziłem się zmęczony i chodziłem w takim stanie do pracy, potem nocami wymienialiśmy się z żoną i ktoś z nas sypiał w salonie. Na pewno dużo zmieniły smoczki uspokajające, przeszliśmy przez wszystkie firmy jednak finalnie stanelo na nuku. Bujanie, smoczek, żona śpiewała i była poprawa. W tym momencie mój Olek śpi już normalnie i daje tacie funkcjonować w pracy :)