Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam mmęża o 12 lat młodszego

Polecane posty

Gość gość

ja mam 44 on 32 lat ,ja z pierwszego zwiazku mam troje dorosłych dzieci,mój maz własnych nie ma ,nie moge byc egoistka wiem ze pragnie dziecka ale ja mysle ze jestem juz na nie zastara nieraz nawet mysle ze pozwoliłabym mu miec je z inna kobietą,,ale on nawet nie chce o tym słyszec co mam zrobic nie wiem ??

Gość gość
wyrazy współczucia, no ale sama chciałaś chyba tego związku.

Gość gość
nie zamartwaija się tak. on i tak cię zostawi dla młodszej za lat kilka. To typowy los takich związków.

Gość gość
W Twoim wieku jest jeszcze szansa zajść w ciąże i urodzić zdrowe dziecko problem tylko jest czy Ty tego chcesz. Piszesz ,ze jesteś za stara, są kobiety co właśnie w tym wieku pierwszy raz rodzą i są szczęśliwymi matkami. Ja tez mam młodszego partnera ale on dzieci nie chce wiec ja tego problemu nie mam.

Gość gość
Dlatego to mezczyzna powinien byc starszy zawsze

Gość gość
Piz.ę musisz naciagnąć na prawidła,aby ci długo służyła

Gość gość
Przecież jeszcze możesz urodzić. Do menopauzy masz jeszcze trochę lat. Wbrew pozorom to właśnie wiek ojca ma też ogromne znaczenie jak chodzi o sukces pod tym względem. To, że twój partner jest młodszy, to akurat duża zaleta. Swoim wiekiem się tak nie martw, skoro rodziłaś dzieci w przeszłości, to jest szansa, że i tym razem by się udało. Jeszcze stara nie jesteś przecież, no weź. Wiele kobiet rodzi pierwsze po 40tce. To w Polsce wszystkie srają ogniem i ciąża to tylko do 30tki, bo potem to już kaplica. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem o tym, porób badania. W ogóle po co o tym piszesz tutaj - gdzie 99 % użytkowników to albo gimbaza, albo mopsiary Dzesiki, które w wieku 17 lat rodziły, ale inne patalogiczne przypadki. Takie sprawy w necie omawiasz ? :O

Gość gość
chwalili się czy żalisz? w twoim wieku są najlepsze kochanki :-)

Gość gość
w twoim wieku są najlepsze kochanki usmiech.gif x Dlatego jej mąż wybrał ją na żonę :)

Gość gość
i super bo taki po 40tce ma juz pierwsze problemy ze wzwodem ,tak trzymaj facet okolo 30 i kobietka po 40tce maja takie same popedy seksualne ,po co kobiecie jakis staruch z obwisłą torbą,to jest to ...bądż dumna z tego

Gość Alisssa
To super ze masz mlodszego bo plodnosc facetow tez spada z wiekiem. A jesli nie plodnosc to jakosc plemnikow. Zobacz jakie dzieci maja starzy ojcowie. No wlasnie. W bankach spermy przyjmuja od facetow do 35 roku zycia wiec o czyms to swiadczy. Rosnie ryzyko wad genetycznych. Ty jak zajdziesz to sie przebadaj. Polecam test nifty. Kosztuje ale daje spokoj przez ciaze chyba ze masz zagrozona tak jak ja. Ale ten test mnie uspokoil. Nie przejmuj sie wiesniakami ktorzy mlodym dziewczynom wciskaja starych dziadow i frustratami z forum 🌻 Ja mam meza mlodszego o pol roku. Nie wyobrazam sobie starszego o 10 lat. Jednak mlody ma najtwardsza erekcje i czesciej moze. Zdrowsze plemniki. Powodzenia!

Gość gośćbaba
i czego wy takie durne i skrajne jesteście ,"nie wyłobrażam sobie starszego a inna c***a nie wyłobrażam sobie młodszego",to pracujcie nad wyobrażnią ,spotka to to jakiegoś i już nic innego sobie nie wyłobraża

Gość Sonia Blade
"W bankach spermy przyjmuja od facetow do 35 roku zycia wiec o czyms to swiadczy. " x O tym, że za nasienie się płaci i wymaga jak najlepszej skuteczności, zwłaszcza że zapewne w sztucznych warunkach trudniej o zapłodnienie. W naturalnych też nie łatwo, organizm kobiecy potrafi blokować niechciane nasienie nawet jak facet jest zdrowy, to jest troszkę bardziej skomplikowane niż myślicie. A nie to, że stary chłop nie może, już takiej propagandy nie uskuteczniajcie tylko się faktów trzymajcie moje drogie. To, że świat staje na głowie to nie znaczy, że mamy to ślepo papugować, bo na TVNie czy gdzie powiedzieli, że młodszy i starsza jest super połączeniem.

Gość gość
sonia kretynko z innego postu p*****l się

Gość gość
s********j do swoich *****czy a nie mądralkujesz o spermach

Gość gość
będę cie gnoić w każdym poscie jak cie zauważę za plenienie skretyniałych opinii w imieniu wszystkich

Gość Sonia Blade
A proszę bardzo, wiele osób walczy o głupie sprawy.

Gość gość
pierdolą mnie pindo twoje mądrości wyssane z dupy ,

Gość gość
Sonia Blade przytaczasz stare teorie, nowe badania nad spermą mówią zgoła co innego, sperma z wiekiem jest gorszej jakości i mogą występować wady genetyczne. A tu wklejam ciekawy fragment;) ....Autorzy pracy przeanalizowali dane uwzględniając wiek rodziców - ojca, a następnie matki. Wykonali też analizę, która brała pod uwagę czynniki społeczno-ekonomiczne, jak wykształcenie rodziców i ich dochody. Okazało się, że dzieci starszych ojców częściej uzyskiwały niższe wyniki w testach na inteligencję niż dzieci, które miały młodych tatusiów (choć różnice były małe - rzędu 2 punktów między dziećmi dwudziestolatków i pięćdziesięciolatków). Odwrotną prawidłowość zaobserwowano w odniesieniu do wieku matki - im starsza była mama, tym dziecko miało wyższe noty w testach umysłowych. Zdaniem badaczy, można to tłumaczyć czynnikami społecznymi lub genetycznymi, ale równie dobrze mogą one ze sobą współdziałać. W przeciwieństwie do komórek jajowych, które zostają uformowane w życiu płodowym (kobiety rodzą się już z ustaloną ich liczbą), plemniki powstają stopniowo w ciągu życia mężczyzny, co zwiększa ryzyko wystąpienia w nich mutacji w starszym wieku. Mogłoby to wyjaśniać, dlaczego we wcześniejszych badaniach wykazano istnienie wyższego ryzyka autyzmu, schizofrenii oraz psychozy maniakalno- depresyjnej u potomstwa starszych ojców.....

Gość gość
Sonia Blade przytaczasz stare teorie, nowe badania nad spermą mówią zgoła co innego, sperma z wiekiem jest gorszej jakości i mogą występować wady genetyczne. A tu wklejam ciekawy fragment;) ....Autorzy pracy przeanalizowali dane uwzględniając wiek rodziców - ojca, a następnie matki. Wykonali też analizę, która brała pod uwagę czynniki społeczno-ekonomiczne, jak wykształcenie rodziców i ich dochody. Okazało się, że dzieci starszych ojców częściej uzyskiwały niższe wyniki w testach na inteligencję niż dzieci, które miały młodych tatusiów (choć różnice były małe - rzędu 2 punktów między dziećmi dwudziestolatków i pięćdziesięciolatków). Odwrotną prawidłowość zaobserwowano w odniesieniu do wieku matki - im starsza była mama, tym dziecko miało wyższe noty w testach umysłowych. Zdaniem badaczy, można to tłumaczyć czynnikami społecznymi lub genetycznymi, ale równie dobrze mogą one ze sobą współdziałać. W przeciwieństwie do komórek jajowych, które zostają uformowane w życiu płodowym (kobiety rodzą się już z ustaloną ich liczbą), plemniki powstają stopniowo w ciągu życia mężczyzny, co zwiększa ryzyko wystąpienia w nich mutacji w starszym wieku. Mogłoby to wyjaśniać, dlaczego we wcześniejszych badaniach wykazano istnienie wyższego ryzyka autyzmu, schizofrenii oraz psychozy maniakalno- depresyjnej u potomstwa starszych ojców.....

Gość gość
to ja poproszę o autora tej pracy, gdzie została opublikowana.

Gość gość
Pogarszająca się jakość nasienia Mężczyźni produkują spermę "na bieżąco" i nawet w bardzo zaawansowanym wieku mogą z powodzeniem zostać ojcami - taki pogląd przeważał do niedawna. Dzisiejsze badania mocno zmieniają tę opinię. Zacytowaną wyżej wypowiedź prof. dr hab. n. med. Krzysztofa Łukaszuka potwierdzają liczne badania, m. in. te, które prowadzono na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley. Przeprowadzono tam cały szereg ekspertyz, z których wprost wynika, że jakość męskiego nasienia ulega pogorszeniu wraz z wiekiem. - Nasze badania każą podejrzewać, że także w organizmach mężczyzn bije zegar biologiczny - tylko na inny trochę sposób - stwierdziła jedna z prowadzących badanie, dr Brenda Eskenazi . Eskenazi i jej współpracownicy zbadali próbki nasienia pochodzącego od 97 mężczyzn w wieku 22-80 lat. Z badania wykluczono palaczy, panów z ewidentnymi problemami z płodnością, jak również osoby poddane kiedykolwiek radio- lub chemioterapii. Spermę badano pod kątem *****iwości plemników; zmierzono też jej uszkodzenia, mogące wpływać na płodność, poczęcie i utrzymanie ciąży w jej wczesnych stadiach.

Gość Marcin 37
Ja mam 37 lat, zona 46. Nie mamy dzieci bo ustaliliśmy to jeszcze przed ślubem - 10 lat temu. I jest ok.