Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ile lat mzona zarobic na dom pracujac za granica

Polecane posty

Gość gość

i ile trzeba odkladac miesiecznie?

Gość gość
W Szwecji do pięciu lat lat oszczędzania a budowa domu ok za 3.000.000 zł. Dom pod klucz super wyposażony.

Gość gość
dom do postawienia w polsce.

Gość gość
wg mnie taniej postawisz dom niz kupisz mieszkanie. tylko dolozysz na wykonczenie i umeblowanie

Gość gość
To ja powiem tak pracuje za granicą od 5 lat ale nie cały czas bo mi zdrowie nie pozwala. Zarabiam 5 tysięcy zł odkładam 3500 czasem 3,5 razy 6 = 21 tysięcy Gdybym była cały rok = 42 tysiące. 42 tysiące razy 5 lat masz - 210000 Już masz domek. Teraz dostosuj to do swoich wymagać i pomnóż jeszcze albo odejmij.

Gość gość
21000 zł za domek? Ciekawe gdzie, bo w mieście nie kupisz za to nawet 2 pokojowego mieszkania

Gość gość
Ale po co? Lepiej normalnie zarabiać i żyć za granicą...

Gość gość
Pracując w pl tez można zbudować dom bez kredytu. Znam kilka par które w 2-3 lata wybudowały dom bez kredytu. My też z własnej pracy mamy mieszkanie. Wiec da się.

Gość gość
chyba logiczne że to zależy od zarobków, będziesz w stanie odkładać 1000 euro miesięcznie = 12 000 euro/ rok, w 5 lat masz 60 000, jeśli partner to samo to macie 120 000 euro czyli ok. 500 000 zł, jeśli będziesz odkładać 500 euro to połowa z tego logiczne

Gość gość
gość dziś 21000 zł za domek? Ciekawe gdzie, bo w mieście nie kupisz za to nawet 2 pokojowego mieszkania xxx pewnie, ze za 210 tys. postawisz dom w stanie surowym, nie musi byc to przeciez wielki dom. ale czesto 2 tyle (albo i wiecej) idzie na wykonczenie i wystroj. zalezy jak bardzo na bogato chcesz miec w srodku

Gość gość
a) zależy kiedy wyjeżdzasz. 10 lat temu było o wiele szybciej i łatwiej, więc nie ma co się sugerować, że kafeterianka Anka albo wujek Franek to zarobili bo Ty wcale nie musisz b) zalezy jaką masz pracę c) w jakim rejonie chcesz mieszkać (tam gdzie drogie utrzymanie z reguły jest dużo pracy, tam gdzie jest taniej ciężej coś znaleźć) d) zalezy na jakim poziomie chcesz żyć - czy normalnie czy oszczędzać e) zależy kiedy będziesz owy dom budować - ponownie, to, że córka ciotki Ewy 8lat temu kupiła/wybudowała za swoje nie oznacza, że dziś to zrobisz za tyle samo i tak samo szybko w podobnym miejscu

Gość gość
jak kogos stac na odkladanie 1000 euro miesiecznie to nie wiem, po kiego czorta ma do Polski wracac?

Gość Roman77
A dlaczego pracować za granicą? Przecież teraz w Polsce powstają takie świetne osiedla jak Vilpark obok Kołobrzegu, gdzie cena za metr w I etapie to 110zł, więc jest to teren bardzo przystępny. Ja sam myślę o tym, by postawić tam mały domek, ze względu na przyrodę, która tam króluje. Nie trzeba wyjeżdżać za granicę, by móc się pobudować, co dobrze widać właśnie w Viplarku.

Gość gość
Bylismy z Nimczech 3 lata, oszczedzalismy roznie ale srednio okolo 1500 euro miesiecznie . Do Polski przywiezlismy 200 tysiecy... i nic z tego nie wynika. Stac nas na kawalerke w duzym miescie. W malym na mieszkanie 3pokojowe, ale co z praca ? Dom= pewnie, w dziurze gdzie dzialki sa tanie jak barszcz. Dom w miescie ? zapomnij, za 200 tys kupisz dzialke... takze........

Gość gość
My oboje pracujemy i w sumie trzy lata już budujemy nasz dom, teraz już typowe wykończenie nam zostało więc tak cztery lata przy pracy nas obojga. I budujemy mały dom