Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ciagnac to dalej?

Polecane posty

Gość gość

Jestem z narzeczonym od 5 lat. Planujemy slub i dziecko. Od dluzszego czasu zaczynam sie zastanawiac, czy wejscie w jego rodzine to dobry wybor. Chodzi o ojca narzeczonego, z kazda wizyta (okolo 1 na 3msc) od progu zaczyna narzekac na dekoracje w mieszkaniu, na to, ze nie rozmawiam z nimi wystarczajaco, ze nie spedzam z nimi 100% czasu i co mnie boli najbardziej : on narzeka na moja obecnie wykonywana prace. Dlaczego robie akurat to, czy nie moge znalezc czegos lepszego. Sam sposob w jaki na mnie patrzy, zupelnie jak na jakiegos robaka. Narzeczony rozmawia z rodzicami codziennie przez telefon, w weekend umwaiaja sie na skajpie. Pewnego razu powiedzialam mu, zeby skonczyl szybciej rozmawiac bo mielismy zaplanowane wyjscie. Pozniej nastepnego dnia sms do narzeczonego, ze ja utrudniam im kontakty... Jesli chodzi o reakcje narzeczonego to przy rodzicach nigdy mnie nie broni. Gdy jestesmy sami, pytam sie dlaczego nie stanie w mojej obronie a on na to, ze duzo razy mnie broni, ale robi to gdy zostaje sam z rodzicami. Powoli jestem zmeczona ta sytuacja i mysle o zakonczeniu tego zwiazku ale pozniej znow szkoda mi wspolnych lat. Co robic?

Gość gość
Zależy czy Ci na nim zależy. Widać, że to maminsynek. Mój też taki jest, z tym że przed ślubem nie zdawałam sobie z tego sprawy. Mimo wielu trudności jesteśmy razem, jego tata już nie żyje, z mamą rozmawia codziennie po 2 razy minimum. Przynajmniej trochę ograniczył telefony po 22:00. I uwaga - nie wiem jak twój, ale mój mimo prawie 40stki na karku nadal nie jest gotowy na to by zostać ojcem. Mamusia gdyby mogła, to i to by za niego załatwiła :) Twoje życie, twoja decyzja!

Gość gość
Maminsynek to jedno a pogarda ze strony tesciow to drugie. Gdy napisalam, ze codziennie rozmawia z rodzicami to matka 1x i ojciec 1x, kazdy musi zadzwonic :/

Gość gość
up