Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spanie przy cycku!!

Polecane posty

Gość gość
Długo cyckowe niejadki- no to sama jesteś sobie winna autorko. Sama sobie odpowiedzialaa czemu dziecko nie je. Bo ma pierś na żądanie i tyle. Trzeba było odstawić dużo wcześniej nie byłoby problemu a tak to się męcz jeszcze ze dwa lata bo dziecko jest tak przyzwyczajone ze szybko się nie odstawi

Gość gość
12.53 hahahaha podoba mi się twoja odpowiedź. Stanowcza i pomysłowa mama. :) ale i jak widac mądre dziecko ci się trafiło :)

Gość gość
Ja odstawiłam dziecko w wieku 2 lat z nocy i 2,5 roku zupełnie (ciąża). To pierwsze spowodowane moim buntem (chcę spać do jasnej! w 1 ciągu a nie w 3-5 pobudkami) załatwił mąż. Wziął dziecko do swojego łóżka i zaaplikował butlę. Czas przestawiania - ok. tygodnia. To drugie osiągnęłam tłumaczeniem, że już koniec. Czas przestawiania na nowy tryb - 2 dni. Potwierdzam, że kluczowe jest podjęcie decyzji o zaprzestaniu karmienia. Ja jak czułam, że chcę karmić to nawet przez 3 tygodniową rozłąkę z dzieckiem utrzymałam szczątkową laktację (bez odciągania), ale jak byłam w ciąży to podjęłam decyzję, że koniec. Córuś zrozumiała. KP na żądanie, szczególnie w nocy to straszna katorga dla matki, ale wspaniała rzecz dla dziecka (tak to oceniam z perspektywy czasu). Ze dziecko niejadek - ja bym się nie przejmowała. Potrzebuje czasu na przestawienie się. Raczej się nie zagłodzi samo, a lepiej w tę stronę, niż miałoby być grubasem. Grunt, żeby próbowało różnych rzeczy i jadło dużo warzyw / owoców (szczególnie teraz). Nie krzyczcie, ale najlepiej niepryskanych. Zgłębiłam trochę temat. Nie jest dobrze z naszą żywnością :(.

Gość gość
No wiadomo że najlepiej nirpryskane ale teraz w sklepie takich Noe dostaniesz. Musisz sobie sama wyhodować wtedy masz pewność że zdrowo jesz.

Gość gość
autorko przestań dawać małej "cyca"przez kilka dni będzie ryk ale sie oduczy. przede wszystkim naucz dziecko samodzielnego zasypiania!! jak się przebudzi daj butelkę z wodą , pęwnie będzie płacz i niezadowolenie, o trudno musisz to przetrzymać a nie dla świętego spokoju dalej dawać cyca.

Gość gość
Może łatwiej mi będzie jak na kilka nocy po prostu znikne z domu a zostanie mała sama z tatą. A dzienne karmienie to już nie tak meczace, zzreszta od września wracam na zajęcia, została mi jedną klasa do skończenia studium i mała będzie z niania, to może szybciej się odstawi sama bo codziennie mnie nie będzie po kilka godzin..

Gość gość
Dziewczyny dobrze c***isza. Dziecko sie odstawi szybko jak ty podejmiesz decyzje, ze to juz czas. Nie musisz nigdzie jechac, przejdz do salonu na dwie noce i bedzie po nocnych pobudkach.

Gość gość
Ta metoda na krasnoludka mi się podoba. Słyszałam też o metodzie na chorego cycusia, gdzie zalepia się brodawkę przylepcem z opatrunkiem, jak na ranę.

Gość gość
ja tak mam ale nei zamierzam oduczac. moja starsza od twojego dziecka. zasypia przy cycu i juz takj spimy całą noc. nieraz tez bez cyca,jak siedze przy kompie ale i tak spi ze mną/

Gość gość
1.26 następna niedotozwinieta i robi z dziecka nieudacznika życiowego

Gość gość
1.26 tobie nie przeszkadza a ciekawe co na to twój mąż