Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mam zrobić w takiej sytuacji ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że mam dwie córki, ale z dwiema różnymi kobietami, no ja bym chciał pojechać na wakacje zarówno z jedną jak i z drugą, no, ale moja obecna żona nie chce żebym zabierał swoją starszą córkę na wakacje, mówi, że jak chce to ona sama może ze swoim dzieckiem pojechać. Ja naprawdę nie chcę osobno spędzać wakacji ze swoją rodziną. Co robić w tej sytuacji ?

Gość gość
Uporządkuj - jedna córka z pierwszego związku ile ma lat? Druga wspólna z obecna żona ile ma lat? Ile jesteście po ślubie? Czy pierwsza zonę zostawiłeś dla drugiej? Czy córka zna sie z twoja obecna ?

Gość gość
a dlaczego nie możesz zabrać na jedne wakacje tylko córki starszej, a na drugie wakacje młodszej z mamą ? chyba dla wszystkich byłoby to komfortowe a tak jeżeli pojadą wszyscy to tylko Ty będziesz miał wygodnie

Gość gość
14:36 Córka z pierwszego związku ma 13 lat, a ta którą mam z żoną ma 8 lat. Po ślubie jesteśmy 4 lata. To nie ja pierwszą żonę zostawiłem dla drugiej, tylko pierwsza żona mnie zdradziła. Znają się, ale niezbyt się lubią. 14:41 Bo to trochę kosztowna sprawa.

Gość gość
13 latka moze być problemowa ale to twoje dziecko tak samo jak ta młodsza. Dobrze ze chcesz tak zrobić ale szkoda ze żona jest uprzedzona. Jednak nie powinieneś sie poddać. Z żona pogadaj w stylu ze to pewnie bedą jedne z ostatnich wakacji bo nastolatka za chwile sama nie będzie chciała z wami jeździć, poza tym chcesz aby twoje córki sie znały i moze jednak polubiły . Zapytaj zony czy chciałaby abyś rozróżniał, wyróżniał jakiekolwiek dziecko. Poza tym obiecają ze zajmiesz sie młodymi bo to moze być najwieksza przeszkoda dla zony. Moze wcześniej wszystko było na jej głowie to teraz masz co masz. Pogadaj ze nie po to masz rodzine aby dzielić wakacje, chcesz je wszystkie bo każda jest ważna. Powiedz ze jak wiązała sie z tobą to wiedziała ze jesteś już ojcem i nie moze stawiać ciebie pod murem. Zapytaj czy ona widzi opcje ze to ona zostanie w domu a ty pojedziesz z córkami. Uważam jednak ze cos zlekceważyłeś wcześniej i żona jest na to zła. Córka jest w głupim wieku, moze matka ja buntuje ale to wy jesteście dorośli . Za dwa lata będzie po sprawie wiec nie odpuszczaj a na wspólnych wakacjach nie łez dupa do góry tylko zajmuj sie córkami, dbaj o zonę i nie daj sie wkręcić w jakieś afery. No jeszcze jedno- czy starsza córka w ogóle chce z wami jechać jezeli sie nie lubią ? Bo wiesz, moze uszczęśliwiacz wszystkich na sile